BouwProfs

De bouw online verbonden.

1-daagse cursus Gebouwschade – funderingen



Voorkomen is beter dan genezen… dat gezegde gaat zeker op als het gaat om funderingen van gebouwen. Als er schade optreedt aan een fundering heeft dat vrijwel altijd grote impact op gebouw en bewoners. De kosten die een dergelijke gebouwschade met zich meebrengt zijn aanzienlijk. Goed en grondig onderzoek vooraf voorkomt hierbij een hoop ellende.

Om de staat van een gebouw goed te kunnen beoordelen moet je weten hoe het met de fundering gesteld is. Niet alleen om huidige problemen te kunnen constateren, maar vooral ook om toekomstige schade aan funderingen tijdig te signaleren zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden.

Daarom is het belangrijk om als professional in gebouwbeheer en onderhoud te weten hoe je goed funderingsonderzoek doet. Tijdens deze 1-daagse cursus leer je hoe een fundering in elkaar zit, op welke aandachtspunten je moet letten en hoe je door zelf goed onderzoek te doen een goede analyse kunt maken van een bestaande fundering.


Docent gebouwbeheer en bouwfysica Rens ten Hagen legt je tijdens deze cursusdag uit waar een goede fundering aan moet voldoen en hoe je mogelijke problemen constateert en catagoriseert. Rens laat je meteen diverse mogelijkheden zien om problemen aan een fundering op de juiste manier aan te pakken.

Tijdens deze cursusdag krijg je de handvatten die nodig zijn om zelf goed funderingsonderzoek te doen en krijg je diep inzicht in wat er komt kijken bij goed funderingsonderzoek.

Deze cursus wordt gegeven door BouwProfs docent ir. Rens ten Hagen.

Rens ten Hagen is hoofddocent van BouwProfs en heeft een specialisatie op de vakgebieden beheer en onderhoud vastgoed, bouwkunde en bouwfysica. Tevens beschikt Rens over expertkennis van het Bouwbesluit.

Naast zijn werk als docent treedt Rens op als adviseur bij juridische conflicten als gevolg van gebouwschade en over wet- en regelgeving.

 

VOOR WIE IS DEZE CURSUS GESCHIKT?

Professionals die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met de (ver)bouw van gebouwen of gebouwbeheer zullen deze cursus als een echte eyeopener ervaren.

Bekijk hier wanneer deze cursus wordt gegeven.

Wij geven deze cursus ook in-company en geheel op maat. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

Weergaven: 16

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+