BouwProfs

De bouw online verbonden.

1-daagse cursus inspectie liften en transportsystemen conform NEN2767


De kosten voor onderhoud vormen een groot deel van de totale kosten van een gebouw. Daarom is het belangrijk om tijdig gebreken aan gebouw en de aanwezige installaties te signaleren zodat in een vroeg stadium gepaste maatregelen genomen kunnen worden.

Het regelmatig uitvoeren van een grondige inspectie is naast goed onderhoud essentieel voor het veilig functioneren van een lift, roltrap of ander transportsysteem. Bij een niet correct werkende lift kunnen de gevolgen enorm zijn. Daarom worden aan de keuring terecht strenge eisen gesteld. Op die manier signaleer je tijdig mogelijke gebreken en kan je in een vroeg stadium de noodzakelijke maatregelen nemen.

Een grondige inspectie conform de integrale inspectiemethodiek NEN2767 geeft diep inzicht in de huidige en toekomstige staat van onderhoud van een lift en transportsysteem.

NEN 2767 is de norm waarmee op onafhankelijke wijze een conditiemeting van een gebouw gedaan kan worden. Met deze conditiemeting inspecteer je objectief de technische staat van alle bouw- en installatie onderdelen van een gebouw. Dus ook van een lift en transportsysteem.

Met de uitkomsten kunnen vervolgens goed doordachte meerjarige onderhoudsplannen gemaakt worden en krijg je beter inzicht in de kosten van onderhoud op zowel de korte als ook lange termijn.

In deze 1-daagse cursus legt docent lifttechniek Marco van de Wetering je uit wat er komt kijken bij een inspectie van een lift of transportsysteem conform NEN2767.

Deze cursus wordt gegeven door Marco van de Wetering.

Marco is docent lifttechniek en docent BOEI vakdiscipline transport. Marco is tevens als technisch adviseur liften en transportinstallaties verbonden of verbonden geweest aan diverse opdrachtgevers waaronder Movares en het Rijksvastgoedbedrijf.

Met zijn meer dan twintig jaar werkervaring mag hij met recht als specialist genoemd worden als het gaat om de inspectie van liften en transportsystemen.

Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Doel onderhoudsinspecties en toepassingsgebied NEN 2767.
 • Vereiste voorkennis, risico’s en veiligheidsmaatregelen specifiek voor transport.
 • Afbakenen opdracht en element.
 • Herkenning van gebreken, omgaan met niet strandaard gebreken.
 • Voorbeelden van gebreken.
 • Classificatie en bepalen omvang van gebreken.
 • Conditiebepaling.
 • Vangnetconstructie/ veroudering.
 • Aggregeren op basis van vervangingswaarde.
 • Valkuilen en risico’s.
 • Vragen en behandelen van praktijkcases.

Na het volgen van deze intensieve ééndaagse cursus heb je dieper inzicht en kennis in wat wat er komt kijken bij het inspecteren van een lift op basis van de inspectiemethodiek NEN2767.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS GESCHIKT?

Professionals uit de vastgoed, bouw- en installatiesector die meer willen weten over dit belangrijke onderwerp en eveneens architecten, gebouweigenaren en beheerders van kantoren zullen deze cursus als bijzonder nuttig ervaren.

INSCHRIJVEN

Duur: ééndaagse cursus die duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur, inclusief lunch.

Prijs: € 275,- inclusief lunch en hand-out in PDF. Exclusief 21% btw.

Per cursus hebben we maximaal 15 plaatsen beschikbaar. 

De cursus inspectie liften en transportsystemen conform NEN2767 staat gepland voor:

 

De Bilt - Van der Valk hotel

Donderdag 9 december 2021 - nog 7 plekken beschikbaar

 

Wil je deze cursus volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen (werkt de link niet, mail dan svp naar michel@mfprodukties.nl)

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de cursus willen volgen + hun mailadressen + de datum van voorkeur. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze cursus te reserveren.

Wij geven deze cursus ook in-company en geheel op maat. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

Weergaven: 253

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+