BouwProfs

De bouw online verbonden.

Opleiding EP-U/B adviseur – Energieprestatie Utiliteitsgebouwen Basismethodiek


De overheid in Nederland zet zwaar in op verduurzaming van het gebouwaanbod. Voor kantoren en andere utiliteitsgebouwen wordt een groen label en verduurzaming steeds belangrijker. Hierdoor stijgt ook de vraag naar vakbekwame energieprestatie adviseurs. Wil je aan de slag als EP-U/B adviseur, dan is het hebben en behouden van de juiste actuele kennis enorm belangrijk.

Met de opleiding EP-U/B word je in vijf dagen opgeleid als EP-U adviseur en bent je helemaal klaar voor het landelijk examen. Na het behalen van het examen kan je zelfstandig de energieprestatie van bestaande gebouwen vaststellen volgens de basisopnamemethodiek ISSO 75.1.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding zijn wet- en regelgeving, de opbouw van een projectdossier, BENG-indicatoren, de juiste wijze van opname van een gebouw via de basisopnamemethodiek en gegevensbepaling van diverse gebouwinstallaties.

Resultaat EP-U/B adviseur opleiding

Na het volgen van deze opleiding ben je optimaal voorbereid op het landelijk examen EP-U/B. Je hebt hierbij alle benodigde kennis van het nieuwe opnameprotocol ISSO 75.1, waardoor je  zelfstandig de energieprestatie van een bestaand gebouw kunt vaststellen.

Na het behalen van het examen bij één van de door ISSO aangewezen exameninstituten kan je jouw werk uitvoeren als vakbekwaam EP-U/B adviseur voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw.

 

Is de EP-U/B opleiding geschikt voor mij?

Deze opleiding is bestemd voor energieprestatie adviseurs die na 1 januari 2021 energielabels willen opstellen en registreren volgens de bepalingsmethode gebaseerd op de NTA 8800.

Voor deze opleiding wordt uitgegaan van technische kennis op HBO niveau opgedaan via werkervaring of scholing.

Beschik je niet over deze kennis of heb je behoefte aan bijscholing? Neem dan contact met ons op, samen stellen we een goed programma voor je samen.

Stap nu in deze kansrijke markt en ga aan de slag als EP-U/B adviseur

BouwProfs verzorgt in samenwerking met Kader opleidingen de 5-daagse opleiding  EP-U/B adviseur. Deze opleiding is bestemd voor professionals die zich willen scholen tot energieprestatie adviseurs en die per 1 januari 2021 energielabels mogen opstellen en registreren van bestaande woningen volgens de nieuwe basisopnamemethodiek.


Het met succes volgen van deze opleiding geeft tevens recht op inschrijving in het CETIGO register  (Centrum Energie Transitie in Gebouwde Omgeving). Je krijgt hiervoor een digitaal certificaat en een inschrijving in het register

Als Energieprestatieadviseur neem je diverse bouwkundige en installatietechnische elementen op die van invloed zijn op de bepaling van de energieprestatie van een gebouw. Voor het succesvol volgen van deze opleiding is het daarom belangrijk dat je een basiskennis hebt ten aanzien van bouwkunde en/of installatietechniek.

Hoe ziet het programma van de opleiding EP-W/B adviseur eruit?

Lesdag 1:

 • Energieprestatie gebouwen
 • Beoordelingsrichtlijn (BRL) 9500
 • Wetgeving (inter-)nationaal
 • Energieprestatie-indicatoren
 • Standaard omstandigheden
 • Opnameprotocol utiliteitsgebouw
 • Schematisering gebouw

Lesdag 2:

 • Algemene gebouwkenmerken
 • Algemene gegevens rekenzone
 • Thermische eigenschappen
 • Representativiteit
 • Installaties algemeen: werkwijze, informatiebronnen en dossier

Lesdag 3:

 • Ruimteverwarming
 • Ruimtekoeling


Lesdag 4:

 • Ventilatie
 • Warm Tapwater
 • Gebouwgebonden energieproductie
 • Beschaduwing


Lesdag 5: 

 • Trainen van casuïstiek ter voorbereiding op toetsmodulen 1 t/m 4b
 • Terugblik - Behandelen van vragen / onduidelijkheden 

 

Naast het behalen van je bewijs van vakbekwaamheid’ tot EP adviseur Utiliteitsgebouwen mag jouw organisatie de energielabels alleen afgeven als jouw organisatie ook gecertificeerd is volgens BRL 9500 of aangesloten is bij een BRL 9500 gecertificeerde partij. Indien gewenst begeleiden wij je in deze certificering of brengen we je in contact met een gecertificeerd BRL 9500 bedrijf waarbij jij je kunt aansluiten.

INSCHRIJVEN

Duur: vijfdaagse opleiding die duurt van 09.00 uur tot 16.30 uur.

Prijs: € 1.975,- inclusief lesmateriaal en inschrijving in het CETIGO register. Exclusief 21% btw en kosten voor het examen.

Per opleiding hebben we maximaal 15 plaatsen beschikbaar. 

De opleiding EP-U/B adviseur staat gepland voor:

  

Eindhoven 

Opleidingsdata: 13 sept, 20 sept, 27 sept, 4 okt en 11 okt.

Zeist

Opleidingsdata: 16 sept, 23 sept, 30 sept, 7 okt en 14 okt. - volgeboekt

Zeist 

Opleidingsdata: 15 okt, 22 okt, 29 okt, 5 nov en 12 nov.

Eindhoven

Opleidingsdata: 20 okt, 27 okt, 3 nov, 10 nov en 17 nov.

Wil je de opleiding EP-U/B adviseur volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen (werkt de link niet, mail dan svp naar michel@mfprodukties.nl)

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de cursus willen volgen + hun mailadressen + de datum van voorkeur. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze opleiding te reserveren.


Wij geven deze opleiding ook in-company en geheel op maat. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

Weergaven: 172

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+