BouwProfs

De bouw online verbonden.

Online cursus 'De ontwerpprincipes van circulair bouwen'.Binnen circulair bouwen zijn de onderwerpen materiaalkennis en bouwtechniek belangrijke uitgangspunten om uiteindelijk tot een circulair gebouw te komen. Er is echter nog een derde pijler die het succes van circulair bouwen bepaalt. En dat zijn de ontwerpprincipes.

In deze online cursus leer je welke circulaire ontwerpprincipes er zijn om daadwerkelijk tot een circulair gebouw te komen. Aan bod komen de volgende onderwerpen:

  • Hoe kies je samen met de opdrachtgever het gewenste ambitie niveau.
  • Hoe ontwikkel je een visie voor de levensduur van het gebouw en de diverse gebouwlagen.
  • Hoe bepaal je de beste en meest slimme manier om het gebouw te splitsen in de lagen van Brand: de Draagconstructie, de Gebouwschil, de Installaties en het Inbouwpakket.
  • Hoe bewaak je de gekozen uitgangspunten tijdens het ontwerpproces.
  • Hoe verhoudt het adaptief vermogen van een gebouw zicht met de losmaakbaarheid van de onderdelen.
  • Hoe kies je het meest geschikte materiaal in het kader van milieu, levensduur, kringloop en de financiën.
  • Het werken met materiaal infographics; het vergelijken van materialen en de consequentie van de keuze mogelijkheden inzichtelijk gemaakt.
  • Hoe vindt gedurende het proces de communicatie plaats met de opdrachtgever en het bouwteam.

Deze cursus is opgezet en geschikt voor professionals en doeners werkzaam in de gehele bouwkolom die meer wil weten over circulair ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan woningbouwverenigingen en coöperaties met een ambitie, architecten die toekomstgericht willen gaan werken en bouwbedrijven en aannemers die invulling willen gaan geven aan hun MVO.

Ook ontwerpers en project ontwikkelaars wordt van harte aanbevolen deze cursus te volgen.

Om de cursus goed te kunnen volgen is een basis aan bouwkundige kennis aan te bevelen. 


De cursus wordt verzorgd door Hans Stofberg. Hans is bouwkundige met meer dan 35 jaar ervaring in de bouw. Hans is werkzaam geweest bij diverse bedrijven in de bouwkolom (architecten, adviesbureaus, bouwbedrijven en in de projectontwikkeling).
Hans heeft een specialisatie in circulair bouwen, in zijn werk heeft hij zich hier volledig op toegelegd.

Hans heeft de meet- en analysemethode ontwikkeld voor circulair bouwen en adviseert op dit moment bij diverse projecten en bij diverse bedrijven hoe met circulair bouwen toe kan passen in de dagelijkse praktijk.

‘Met het oog van een bouwkundige heeft Hans de Methodiek Circulair Bouwen ontwikkeld waardoor iedereen in de bouw daadwerkelijk aan de slag kan met circulair bouwen. Hans zijn aanpak staat voor leren door te doen, inzicht geven in de consequenties van de te maken keuzen en het realiseren van de transitie van het academische denken naar de daadwerkelijke uitvoering inzake circulair bouwen.


Docent Hans Stofberg doceert per les via Microsoft teams aan maximaal 15 cursisten. De online cursussen worden zo ingedeeld dat de interactiviteit maximaal is en cursisten optimaal vragen kunnen stellen.

INSCHRIJVEN

Duur: Online cursus die duurt van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Prijs: € 145,- inclusief hand-out in PDF en persoonlijk digitaal certificaat van deelname. Exclusief 21% btw.

De online cursus staat gepland voor:

maandag 4 oktober 2021 - van 09.00 tot 12.00 uur

Wil je de online cursus 'De ontwerpprincipes van circulair bouwen' van Hans Stofberg volgen? Je meldt je aan door ons een mail te sturen

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de cursus willen volgen en welke datum de voorkeur heeft. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze cursus te reserveren.

 

Wij geven deze cursus ook in-company. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke cursussen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe cursussen en data.

Weergaven: 1202

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+