BouwProfs

De bouw online verbonden.

online cursus BENG versus Bouwbesluit, wat zijn de knelpunten?


Als je een gebouw verduurzaamt krijg je met regels van zowel het Bouwbesluit als van   BENG te maken. BENG schrijft de regels voor waarlangs je dient te verduurzamen, het Bouwbesluit bepaalt aan welke voorschriften een gebouw wettelijk minimaal dient te voldoen.

Het komt in de praktijk regelmatig voor dat BENG en Bouwbesluit verschillende regels voorschrijven en daarmee met elkaar conflicteren.

Denk alleen al maar eens aan glas. Een gemiddelde gebouw- en woningeigenaar wil tegenwoordig veel glas in het gebouw aanwezig hebben. Terwijl de BENG regels als uitgangspunt voorschrijft om zo weinig mogelijk glas op te nemen.

Het Bouwbesluit zegt weer iets anders, deze vereist een minimale oppervlakte aan glas gelijk aan 10% vloeroppervlakte van de ruimte. Een behoorlijke knoop dus.

En dan komt nog de TOjuli eroverheen. Deze aparte regel in het Bouwbesluit stelt eisen aan de mate van oververhitting aan een gebouw. Dit betekent bij grote voorkeur geen glas aan de zuidkant van het gebouw.

Ga er maar aanstaan. Deze op het oog conflicterende uitgangspunten vanuit BENG en Bouwbesluit maken het nogal een uitdaging om een gebouw te verduurzamen dat aan alle geldende regels en wetgeving voldoet.

hoe verduurzaam je dus wel een gebouw op zo'n manier dat je zowel BENG als het Bouwbesluit respecteert?

In deze online cursus vertelt docent ir. Rens ten Hagen je uit welke knelpunten er zijn tussen het Bouwbesluit versus BENG. En uiteraard laat Rens je zien hoe je dergelijke knelpunten aanpakt en duurzaam oplost.


De cursus wordt gegeven onder de bezielende leiding van
ir. Rens ten Hagen

Rens is als hoofddocent verbonden aan BouwProfs academie.

Rens is docent bouwkunde en Bouwfysica en is expert op
het gebied van het Bouwbesluit en BENG.

Rens is tevens voorzitter van de NEN-commissie

Harmonisatie Woningkeur.

 

Na deze online cursus van Rens ten Hagen weet je inhoudelijk precies wat de knelpunten zijn tussen BENG en het Bouwbesluit als het gaat om het verduurzamen van gebouwen. Tevens weet je na afloop van de cursus welke mogelijke oplossingen hiervoor zijn in te zetten en hoe je bepaalde valkuilen vermijdt.

VOOR WIE IS DEZE CURSUS GESCHIKT?

Iedere professional die werkzaam is in de bouw en eigenaren van gebouwen die willen weten hoe Bouwbesluit en BENG op elkaar inwerken als het gaat om het verduurzamen van gebouwen.

INSCHRIJVEN

Duur: 2,5 uur durende cursus gegeven via Teams.

Prijs: € 95,- exclusief 21% btw.

inclusief:

  • Hand-out in PDF van de behandelde sheets
  • Digitaal certificaat van deelname

DEZE ONLINE CURSUS WORDT GEHOUDEN:


vrijdag 18 maart: van 13.30 tot 16.00 uur

maandag 21 maart: van 09.30 tot 12.00 uur 

Wil je deze online cursus van Rens ten Hagen volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen. (indien de link niet werkt kan je ook een mail sturen naar info@mfprodukties.nl)

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de online cursus willen volgen en welke datum + tijdstip de voorkeur heeft. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze cursus te reserveren.


Wij kunnen deze cursus ook in-company en volledig op maat geven. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

Weergaven: 274

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+