BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bouw verwacht volgend jaar personeelskrapte.

Een derde van de bouwbedrijven verwacht volgend jaar, in tegenstelling tot dit jaar, moeite te krijgen met het werven van personeel. Dat blijkt uit onderzoek van loonstrookverwerker ADP Nederland en adviesbureau Berenschot onder duizend personeelsverantwoordelijken. Lees hier het volledige artikel.

Weergaven: 354

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van jacques serle op 18 November 2013 op 0.00

De opleiding sluit niet bij de practijk aan en omgekeerd.

Polen e.d. zorgen voor tijdelijke opvulling van personeel.

Daarna vervallen we weer in een nog ergere,  kommer en kwel.

Alles wordt onbetaalbaar.

Reactie van Dick Ottervanger op 18 Oktober 2013 op 16.12
Er zal volgend jaar alleen een personeel krapte in de bouw kunnen zijn, indien de bouw significant aantrekt en er geen werkloze bouwvakkers meer thuis zitten. In de komende 10 jaar zullen er naar verwachting zo'n 700.000 woningen nodig zijn, zeg 70.000 per jaar, dat is nog niet de helft van 5 jaar geleden. Ik zie het probleem niet zo.

Echter, deze crisis heeft het toch al niet florissante imago van de bouw, de bouw ook een kwetsbaar imago gegeven. Werken in de haven had vroeger ook een imago probleem, totdat men enorme positieve campagnes in kranten en op internet plaatste. Als resultaat zijn er veel meer leerlingen naar het STC (Transport & Scheepvaart College) gegaan en werken er ook veel meer vrouwen in de haven. Wellicht dat de bouwkundige industrie hier iets van kan leren?
Reactie van Tom Voshol op 18 Oktober 2013 op 12.27

 

Dit soort berichten blinken altijd uit in halve informatie. Waarom heeft men die verwachting, waar is dit op gebaseerd. Als ik het verwachtingspatroon zie van veel personeel wervers, wordt wellicht een patroon zichtbaar dat al heel lang bestaat. Het volgende is natuurlijk een beetje overdreven maar geeft wel aan wat ik bedoel. Men zoekt iemand van 25 jaar met 15 jaar ervaring, die wil werken voor minimum loon, met een IQ van 140.

De bouw vergrijsd en verouderd. De aanwas aan de onderzijde is minimaal. Maar als ik kijk naar al het intellect en ervaring wat nu thuis zit, zie ik de problemen niet zo. Je zult wellicht je eisen moeten bijstellen en iemand van 50 aannemen. Maar niemand kunnen vinden voor een positie is net aan de orde.

Reactie van Alexander de Jong op 18 Oktober 2013 op 11.45

Het is een feit dat er op dit moment veel te weinig jonge mensen technisch worden opgeleid voor een baan in de bouw. Maar als de bouw nog steeds laat cyclisch is dan ontstaat deze krapte volgend jaar nog niet. 

Reactie van BouwProfs Redactie op 18 Oktober 2013 op 11.38

Reactie per mail van Frank Rous:

Wij als BouwPodium zijn gespecialiseerd in het werven van personeel voor de bouw. Niet dat we zelf detacheren maar wij zetten campagnes op om meer jongeren in de bouw werkzaam te krijgen cq een opleiding te gaan volgen. Een ding is zeker 2016 is er een groot te kort aan vakmensen in de bouw.

Wat is er nu mooier dan bouwen, het mooiste dat er bestaat !! Afbreken klinkt zo negatief. 

Reactie van Remko Zuidema op 18 Oktober 2013 op 11.27

De vraag en het aanbod aan werknemers passen niet meer. De jeugd van tegenwoordig ziet de bouw bepaald niet als 'the place to be'. Imago probleem of is de sfeer niet meer van deze tijd?

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+