BouwProfs

De bouw online verbonden.

Certificeringstraject voor duurzaam slopen gereed.

Nederland is het eerste land met een certificeringstraject voor sloop- en demontage projecten: BREEAM-NL Sloop en demontage. Voorzitter van de stuurgroep Hans Gortworst overhandigde gisteren de eerste versie van de richtlijn aan ex-milieuminister Jacqueline Cramer tijdens de 13e participantenbijeenkomst van de Dutch Green Building Council bij Interface in Scherpenzeel.
Het sloopcertificaat is ontwikkeld door verschillende sloop- en grondstoffenbedrijven. Bij de inhoud van het nieuwe certificeringsschema is gekeken naar onderwerpen als de onderbouwde herkomst van materialen, adaptief bouwen, hergebruik van materialen en een duurzame bouwplaats.

Gat dichten
Feitelijk begint een sloopproject op het moment dat de (laatste) bestaande gebruiker besluit te gaan verhuizen. Dit is de overlap met het bestaande bouw label (BREEAM-NL In-Use). De eigenaar en eindgebruiker moeten het pand zo achterlaten dat het duurzaam te slopen is. De sloopfase eindigt als de locatie bouwrijp is en de eerste paal de grond in gaat. De overlap met het sloopproces en de nieuwbouw (certificering via BREEAM-NL Nieuwbouw) zit in het ontwerpproces. (bron: fmm.nl)

Weergaven: 205

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+