BouwProfs

De bouw online verbonden.

Circulaire trap gemaakt uit eiken afval uit de milieustraat.

Als je als bouwer duidelijk wilt maken dat je 'anders' bent en circulariteit hoog in het vaandel hebt staan dan is het nieuwe kantoor natuurlijk dè plek om dit te laten zien. Deze trap staat midden in de entree van het nieuwe kantoor van Heembouw en is gemaakt van volledig eiken afval uit de milieustraat.

Heembouw wil graag de bezoeker laten nadenken over de vraag waarom je nog zou bouwen met puur virgin bouwmaterialen als het ook nu al volledig kan met nagelnieuwe producten. Maar dan wel uit circulair herbruikte grondstoffen zoals Freement in plaats van beton, citumen in plaats van bitumen, prachtige metselstenen uit bouwpuin en bijvoorbeeld zo'n monumentale trap uit soms onooglijke kleine stukjes afvalhout die weer tot iets moois terug gebracht zijn in het circuit op deze manier.

Kennis, passie en betrokkenheid.

Om de trap kwalitatief hoogwaardig te maken hebben de medewerkers van de milieustraat vooraf een cursus 'hout herkennen' gekregen van het Loosbroekse bedrijf Herso circulaire houtbewerkers zodat zij het hout dat anderen weggooien beter kunnen sorteren en daarmee hoogwaardig hergebruik mogelijk wordt.

Dus behalve de uren die in het project gestoken zijn, zit er ook veel kennis en passie bij alle betrokkenen.

Weergaven: 440

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+