BouwProfs

De bouw online verbonden.

CO2 arm asfalt, circulair beton, bouwmateriaal gemaakt van mineraal afval... het zijn voorbeelden van de voorzichtige stapjes waarmee de bouw de weg inslaat naar een circulaire bouw economie. een bouw economie waar minder afval geproduceerd wordt en waar veel minder sprake zal zijn van het uitputten van grondstoffen.

De Rijksoverheid zet in op een circulair Nederland in 2050 om ook op de lange termijn in de behoefte aan grondstoffen te kunnen voorzien. De bouwsector moet hierin als belangrijke sector en grote veroorzaker van afval zijn bijdrage leveren. In 2030 moet de bouw al 50 procent minder gebruik maken van primaire grondstoffen ten opzichte van 2016. Een flinke uitdaging dus.

Om deze doelstellingen te halen is de stap naar circulair bouwen niet alleen een mogelijkheid, het is een must. Circulair bouwen is mits juist toegepast een prachtige manier om ecologisch te bouwen.  Maar hoe werkt circulair bouwen nu eigenlijk in de praktijk? Wat komt er allemaal bij kijken en welke stappen moet je hierbij wel en niet nemen? Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de cursus Circulair Bouwen in de praktijk.

Deze cursus is opgezet en geschikt voor iedere professional werkzaam in de gehele bouwkolom die meer wil weten over aarde-sparend en dus circulair bouwen. Denk bijvoorbeeld aan woningbouwverenigingen en coöperaties met een ambitie, architecten die toekomstgericht willen gaan werken en bouwbedrijven die invulling willen gaan geven aan hun MVO.


De cursus wordt verzorgd door Hans Stofberg. Hans is bouwkundige met meer dan 35 jaar ervaring in de bouw. Hij is werkzaam geweest bij diverse bedrijven in de bouwkolom (architecten, adviesbureaus, bouwbedrijven en in de projectontwikkeling).
Hans heeft een specialisatie in circulair bouwen, in zijn werk heeft hij zich hier volledig op toegelegd.

Hans heeft de meet- en analysemethode ontwikkeld voor circulair bouwen en adviseert op dit moment bij diverse projecten en bij diverse bedrijven hoe met circulair bouwen toe kan passen in de dagelijkse praktijk.

‘Met het oog van een bouwkundige heeft Hans de Methodiek Circulair Bouwen ontwikkeld waardoor iedereen in de bouw daadwerkelijk aan de slag kan met circulair bouwen. Hans zijn aanpak staat voor leren door te doen, inzicht geven in de consequenties van de te maken keuzen en het realiseren van de transitie van het academische denken naar de daadwerkelijke uitvoering inzake circulair bouwen.

Welke onderwerpen worden besproken tijdens deze cursus?

Tijdens de cursus worden alle onderwerpen besproken die deel uitmaken van circulair bouwen:

 • Geschiedenis van de bouwkunst in relatie tot onze tijd.
 • Basis principes Cradle to Cradle en de Circulaire Economie.
 • Transitie van lineaire naar circulair bouwen.
 • Welke voordelen zijn te behalen met circulair bouwen? (bouwkosten, faalkosten, maatschappelijk, voordelen voor bewoners en gebruikers, CO2 reductie). 
 • De Methodiek Circulair Bouwen: Splitsen van het gebouw, levensduur en kringlopen van de bouwmaterialen.
 • Welke rol spelen actieve partijen in het circulaire bouwproces zoals architect, bouwbedrijf, sloopbedrijf en particulier?
 • KENNIS OPBOUW: Materiaalkennis, bouwtechniek en ontwerpprincipes.
 • Traditionele, circulaire en biobased bouwmaterialen.
 • Materialen paspoort en Madaster.
 • De Milieu Prestatie Gebouw, Levenscyclus analyse en schaduwkosten.
 • Financiële en economische aspecten: o.a. Total Cost of Ownership en Product as a service.
 • Juridische aspecten: o.a. eigendom materialen.
 • Bestaande rolverdeling versus circulair rollen in de bouw nijverheid.
 • Het Grondstoffenakkoord en de sturende overheid.
 • Voorbeelden van Circulaire projecten en initiatieven in de bouw,
 • Hoe nu te starten met circulair bouwen?

Tijdens de cursus is er zeer veel ruimte voor de praktijk. Hans zal je aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien hoe circulair bouwen in de praktijk er uit ziet. En uiteraard is er volop ruimte om je vragen te stellen die tijdens deze dag door Hans behandeld worden. Na afloop ontvang je een uitgebreide hand-out van de behandelde stof en je eigen certificaat van deelname.

INSCHRIJVEN

Duur: Eéndaagse cursus die duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief lunch.

Prijs: € 245,- inclusief lunch, hand-out en certificaat van deelname. Exclusief 21% btw.


Per cursus hebben we maximaal 20 plaatsen beschikbaar. 

De cursus Circulair bouwen in de praktijk staat gepland voor:

De Bilt - Van der Valk Hotel

Cursus op maandag 1 juli 2019.

Houten - Van der Valk Hotel

Cursus op dinsdag 3 september 2019.

Wil je de cursus Circulair bouwen in de praktijk van Hans Stofberg volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de cursus willen volgen en welke datum de voorkeur heeft. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze cursus te reserveren.

 

Wij geven deze cursus ook in-company. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke cursussen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe cursussen en data.

Weergaven: 1359

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+