BouwProfs

De bouw online verbonden.

1-daagse cursus Bouwen met biobased bouwmaterialen. Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

Steeds meer professionals weten de weg te vinden naar het bouwen met biobased bouwmaterialen zoals stro, kurk, hout, bamboe, riet, leem en hennep. Niet voor niets, het ecologisch bouwen is een eigentijdse keuze waarbij op een efficiënte en verantwoorde manier gebruik wordt gemaakt van materialen die al van oudsher beschikbaar zijn. Tegelijkertijd zijn biobased bouwmaterialen moderne en innovatieve materialen waar zeer veel mee mogelijk is.

Tel daarbij op dat deze biobased bouwmaterialen ook nog eens beschikken over zeer goede bouwfysische eigenschappen waardoor ze bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat en je begrijpt waar de stijgende populariteit vandaan komt. En... biobased bouwmaterialen zijn goed voor bouwer en voor bewoner.

In toenemende mate krijgen overheden, architecten en aannemers te maken met vragen over het bouwen met biobased bouwmaterialen. Daarom organiseert BouwProfs de ééndaagse cursus 'Bouwen met biobased bouwmaterialen'. Speciaal voor de bouwprof die meer wil weten over hoe biobased bouwen in de praktijk werkt en die een betere gesprekspartner willen zijn voor zijn of haar opdrachtgever met vragen hierover.


De cursus wordt verzorgd door Rens Borgers. Rens is met zijn bedrijf Ecobouw Salland een pionier en expert als het gaat om ecologisch bouwen.

Rens beschikt over ruim dertig jaar ervaring in restauraties en renovaties. Hij heeft zich onder meer gespecialiseerd in stro en kalkhennepbouw en deelt met veel passie en energie zijn kennis over deze natuurlijke wijze van bouwen en de daarbij behorende biobased bouwmaterialen.

Welke onderwerpen worden besproken tijdens deze cursus?

Tijdens de cursus worden alle belangrijke onderwerpen besproken met betrekking tot biobased bouwen.

  • Ontstaan van ecologisch bouwen.
  • Bouwbiologie: wat betekent het en wat zijn de achterliggende ideeën.
  • Nut en noodzaak van het werken met biobased materialen.
  • Wat zijn beweegredenen voor opdrachtgever en bouwer om te werken met biobased materialen?
  • Welke labels en keurmerken zijn er en waar moet je op letten.
  • Wat zijn de bouwfysische eigenschappen van biobased bouwen? Hoe werkt biobased bouwen in de praktijk?
  • Het gebruik van biobased bouwmaterialen bij daadwerkelijke monumentale bebouwing. 
  • Biobased bouwmaterialen als basis voor restauratie.
  • Biobased bouwmaterialen en innovatie: welke nieuwe materialen zijn of komen er op de markt?
  • Wat zijn de do's en don'ts als je gaat werken met biobased materialen?

Tijdens de cursus is er veel ruimte voor de praktijk. Rens zal je aan de hand van praktijkvoorbeelden laten zien hoe biobased bouwen in de praktijk er uit ziet. En uiteraard is er volop ruimte om je vragen te stellen en kunnen er vooraf praktijkcases ingediend worden die tijdens deze dag door Rens behandeld worden. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname.

Diverse bedrijven en overheden hebben deze cursus inmiddels gevolgd, waaronder:

Gemeente Amsterdam, Gemeente Ridderkerk, Gemeente Rheden, Gemeente Borne, Gemeente Westvoorne, Volkshuisvesting Arnhem, Orga Bouw, ROC Midden Nederland, ROC Nova College Haarlem, Hogeschool Rotterdam, Woningstichting Weller, Woningstichting Leusden, BOEi, KAW, Logus Bouw & Asbouwmaterialen  Architector Amsterdam, Architecten Brandjes van Balen,  Architectenbureau Houben & Van Mierlo Eindhoven, Univé en Velux.

INSCHRIJVEN

Duur: Eéndaagse cursus die duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur inclusief lunch.

Prijs: € 265,- inclusief lunch, hand-out en certificaat. Exclusief 21% btw.


Per training hebben we maximaal 15 plaatsen beschikbaar. 

De training Bouwen met Biobased Bouwmaterialen staat gepland voor:

Zwolle - Mercure Hotel

woensdag 6 juli 2022 - nog 6 plekken beschikbaar

Wij verzorgen deze cursus ook in-companyBekijk hier de mogelijkheden.

 

Wil je de cursus van Rens Borgers volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de training willen volgen en welke datum de voorkeur heeft. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze cursus te reserveren.

 

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke cursussen en opleidingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe cursussen en data.

Weergaven: 22184

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van BouwProfs Redactie op 27 Juli 2017 op 16.30

Ik vond de training top, ook voor een niet techneut. Ga er mijn missie van maken bio based binnen de woningcorporatie waar ik werk te promoten. Rens heeft veel kennis en ervaring en prettig om naar te luisteren.

Yvonne Bierings, Projectleider Sociale Ontwikkeling bij Volkshuisvesting Arnhem.

Reactie van BouwProfs Redactie op 1 Juli 2017 op 14.34

Bij deze mijn complimenten voor de inhoud van deze cursus. Praktisch, echt en delen van kennis om duurzamer en gezonder te bouwen, erg tof!

Jeep van Strien, bedrijfsleider bij Aannemersbedrijf J de Jong BV

Reactie van BouwProfs Redactie op 26 Mei 2017 op 12.02

De presentatie was erg goed en helder. Rens Borger is inderdaad iemand die zowel de theorie kent, maar natuurlijk ook veel praktijkervaring heeft. Een heel fijn persoon. Ik heb veel opgestoken.

Hans Ortmans, adviseur Techniek | Team Heerlen Centrum bij Weller.

Reactie van BouwProfs Redactie op 26 Mei 2017 op 12.00

Rens Borgers is een onderhoudend man, erg kundig. Een heel leuke en informatieve dag is het geweest. Trouwens ook op een goede locatie.

Peter van de Burgt, werkzaam bij de Zijtaartse Bouw Onderneming.

Reactie van BouwProfs Redactie op 26 Mei 2017 op 11.56

Ik heb de training als erg leerzaam ervaren. Ik heb weer een hoop nieuwe dingen geleerd en oude dingen bevestigd gekregen. Ik wil jullie daarom bedanken voor het organiseren van deze training. Ik wil ook Rens Borgers bedanken. Hij brengt het echt super leuk en enthousiast. Ik ben erg benieuwd naar nog meer cursussen op het gebied van bio ecologisch bouwen.

Marcel Beek, werkzaam bij Perfecthuis Amsterdam.

Reactie van BouwProfs Redactie op 26 Mei 2017 op 11.53

Het was een interessant dag en ik vond het met name de interessant om te zien dat er zeer diversen partijen (gemeentes, bouwbedrijven, e.d.) aanwezig waren met een interesse in het biobased bouwen.

Sjoerd Wilbers, werkzaam bij Houben / Van Mierlo Architecten.

Reactie van BouwProfs Redactie op 26 Mei 2017 op 11.36

De training had een goede mix tussen theorie en praktijk. Rens Borgers is een sympathieke man met kennis van zaken. Hij brengt de de stof een ontspannen manier. Daarnaast is het waardevol om met mensen met dezelfde interesse te kunnen sparren. Samen gaan we voor duurzaam bouwen!

Wigand Dijkstra, Directeur bij iCell.

Reactie van BouwProfs Redactie op 26 Mei 2017 op 11.34

Ik vond de cursus van Rens super. Heel erg inhoudelijk en toegepast met foto's van eigen projecten en tegelijkertijd theoretisch en bouwfysisch onderbouwd. Een grote bijdrage aan
mijn rugzakje kennis en inspiratie.

Evelien Rodenburg, architect bij Tailord.

Reactie van BouwProfs Redactie op 6 Mei 2017 op 21.13

Ik heb genoten van de training op 19/4 jl. De manier van communiceren van Rens Bogers was heel aangenaam en hij kon een zeer aangename sfeer neerzetten. Na de pauze ging hij meer specifiek in op de materialen en producten zelf en toen kreeg ik ook meer nieuwe informatie. De groep deelnemers was sympathiek en betrokken.

Shy Shavit, docent bouwkunde Hogeschool Rotterdam.

Reactie van BouwProfs Redactie op 24 April 2017 op 16.07

Met veel plezier heb ik deelgenomen aan de cursus biobased bouwen eergisteren. Ik wist niet goed wat me te wachten zou staan. Naarmate de dag vorderde, werd ik steeds enthousiaster. Ben ook erg benieuwd naar de hand-out. Plezierig was ook dat een echte praktijkman de cursus gaf op een heel aangename manier en met hart voor de zaak. Was de moeite waard.

Freek Frerichs, Senior Adviseur Vastgoed & Recht bij Antea Group.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+