BouwProfs

De bouw online verbonden.

Met sedum groendakpannen kan een schuin dak ook een groendak worden.

Een groendak, prachtig maar helaas niet voor iedereen weggelegd wordt vaak gedacht. Zo is een groendak alleen geschikt voor platte daken. Maar dat is nu verleden tijd dankzij sedum groendakpannen die perfect geschikt zijn voor het plaatsen van een groendak op een schuin dak.

Deze groendakpan werkt net als een gewone dakpan ventilerend, isolerend en waterkerend. Tegelijkertijd vermindert het de uitstoot van CO2 en houdt deze groendakpan regenwater vast.

Het bedrijf Van Helvoirt Groenprojecten uit Berkel Enschot plaatste onlangs bij een particulier deze sedum groendakpannen op hun houten schuine dak.

Het aanleggen van een sedum dak vraagt wel speciale aandacht. Lees hier meer over het aanleggen van een groendak.

Weergaven: 1085

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van BouwProfs Redactie op 8 Maart 2021 op 8.54

Reactie van Dennis van Leeuwen via Linkedin:

de kwalificatie 'isolatie' lijkt mij onterecht. In het artikel uit 2014 wordt genoemd "Voor extensieve groendaken en daktuinen van aanzienlijke dikte kan gemiddeld een Rc waarde van 0,3 W/m2K aangehouden worden." Dat haalt de groendakpan lang niet. Hij isoleert het beste in de zomer (dan is hij het droogste), maar dan wil je dat hij vochtig is, zodat hij kan verdampen en daarmee extra koelt. In de winter wil je dat hij droog is, zodat de hoge warmtegeleidingscoëfficiënt van water een kleinere rol speelt.

Genoeg mensen die een groendak aanleggen ter isolatie. Zij komen bedrogen uit en dat moeten we met eerlijke informatie voorkomen.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+