BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bouwlobby maakt minister 'chagrijnig' kopt cobouw.nl vandaag. Niet de organisatie, maar de insteek van de bouwlobby kan veel efficiënter volgens minister Spies.

De minister reageert hiermee op het recente geluid dat de bouwlobby ineffectief is omdat deze te versnipperd zou zijn. Maar gebrek aan organisatie is niet het probleem, meent Spies. “Nee, de lobbymachine werkt heel behoorlijk. Er zijn wel veel verschillende organisaties actief, elke beroepsgroep weet zichzelf goed te organiseren.”

Wat volgens haar de bouw meer dwarszit, is de inhoud. “Ik word er wel eens chagrijnig van. Ik vind het een zwaktebod om eenzijdig naar de overheid te kijken. Je hand ophouden en roepen dat het met heel veel stimuleringsmaatregelen van de overheid moet gebeuren, zonder dat je zelf nadenkt over wat jouw bijdrage zou kunnen zijn.” (bron: cobouw.nl)

Weergaven: 323

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Herman Brink op 2 April 2012 op 9.56

Dat de minister chagrijnig is kan ik niets aan doen, als zij vindt dat de bouw niet de hand moet ophouden heeft ze gelijk. Dennis maakt helder dat de problemen zich voordoen op onduidelijkheid en dat ben ik roerend met hem eens. Voor een koper moet het helder zijn hoe de toekomst wordt voorgesteld. Alle problemen komen voort uit de graai cultuur van zowel bestuurders als managers. Heel veel gemeenten hebben jarenlang geld gemaakt uit de grondopbrengsten, die op een oneigenlijke wijze zijn verkregen. Het is toch van de gekke dat grondprijs in sommige steden ca. de helft uitmaakt van de woningprijs. De banken en verzekeraars hebben jarenlang geprofiteerd van het verkopen van hypotheken die niet goed waren afgedekt. We hebben de problemen meegemaakt en ik vraag mij af of de bestuurders en managers wel zijn aangepakt.  Willen we weer uit de problemen komen dan zal de overheid een situatie moeten creeeren waar de burger weer vertrowuen in krijgt. Nu is het vertrouwen tot nul gereduceerd en dan gaat een consument geen geld uitgeven.

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, dat is er nu aan de orde. Als de minister dan chagrijnig wordt van het feit dat "de bouw de hand gaat ophouden" dan moet zij zorgen voor het juiste klimaat dat het vertrouwen in de overheid terug brengt. Al het gemekker van links o.a. over de H.R.A. zal geen vertrouwen wekken. Geef de kopers de zekerheid dat ze aftrek blijven houden, dan zal men weer kijken naar het besteedbaar bedrag voor de huizen. Gaan de huizen nog verder naar beneden, dan blijvende mensen mooi zitten. Denk maar aan de 80e jaren.

Reactie van Dennis de Poorter op 30 Maart 2012 op 15.03

Het ligt niet aan de lobby of te veel hand op houden.

Er is een stuurloos land momenteel. goed leiderschap met een duidelijke visie is noodzakelijk om mensen, bedrijven, investeerders en het buitenland weer vertrouwen te geven, dat ze weten waar men aan toe is. 

Zo lang voor de lange termijn niet helder is welke koers gevaren gaat worden houdt het merendeel de hand op de knip.

En als onderdeel van het huidige kabinet mag de minister zich dit ook aanrekenen.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+