BouwProfs

De bouw online verbonden.

Venlo legt duurzame openbare verlichting aan op bedrijventerrein.

Op het nieuwe bedrijventerrein Trade Port Noord, liggend in Greenport Venlo, zijn -in deze vorm tot nog toe als enige in Nederland- duurzame lichtmasten geplaatst. Met het plaatsen van de laatste van in totaal 78 houten masten is de eerste fase van de aanleg van openbare verlichting op Trade Port Noord gereed gekomen. Hiermee sluit het naadloos aan op de doelstellingen van Greenport Venlo (gebiedsinrichting op basis van cradle-to-cradle).

Het bijzondere aan deze lichtmasten is dat in twaalf ervan, dankzij een opgebouwd zonnepaneel, de opgewekte electriciteit weer terug in het net komt. Gedurende de nacht wordt die electriciteit aan het net ontrokken, waardoor de verlichting energieneutraal wordt. Alle lichtmasten zijn gemaakt van duurzaam, recyclebaar en makkelijk te onderhouden hout en uitgerust met zeer duurzame ledverlichting. Verder zal de verlichting ’s nachts worden gedimd, zodat energie bespaard wordt terwijl de veiligheid toch gegarandeerd blijft.

De nieuwe lichtmasten zijn geplaatst in de Heierhoeveweg en Popeweg in Venlo binnen Trade Port Noord. Het is de bedoeling dat in de komende jaren bij de verdere ontwikkeling van Trade Port Noord ook duurzame verlichting wordt geplaatst.
Trade Port Noord is een goed ontsloten gebied dat zich richt op logistieke bedrijvigheid. Het omvat circa 230 hectaren uitgeefbare grond. Door de ligging, vlakbij de Duitse grens, is het een ideale vestigingslocatie. De regio kenmerkt zich van oudsher door de aanwezigheid van (toeleverende) bedrijven met (agro)logistieke kennis en expertise. (bron: agf.nl)

Weergaven: 128

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+