BouwProfs

De bouw online verbonden.

Tilburgse starter wint landelijke professionalsprijs met bijzonder automatiseringsproject voor St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Een vakjury heeft op 22 november, tijdens de beurs Domotica & Slim Wonen in het Evoluon in Eindhoven, bekend gemaakt dat Alpha-X domotica uit Tilburg de winnaar is geworden van de KNX Professionals Award 2012.

Alpha-X domotica, een jonge onderneming uit Tilburg, voerde bij het ziekenhuis van Geldrop een bijzonder project uit. De KNX Professional creëerde hier een domotica-installatie voor de bediening van verlichting en de klimaatbeheersing in een tijdelijk operatiecomplex van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Het is voor het eerst dat consumentenelektronica - in dit geval iPads - wordt ingezet als essentieel bedienpaneel in een kritische bedrijfsomgeving als een operatiekamer.

Met de iPad kan het opererend personeel op een eenvoudige en hygiënische manier de installaties in de operatiekamers bedienen. Ook geeft het systeem automatisch een alarm af als er iets mis is met de klimaatbeheersing, de overdruk in de OK, of de anesthesiegassen.

De vakjury heeft dit project uit 6 projecten verkozen als meest bijzondere project op het gebied van domotica.

Gerard Huijsmans van Alpha-X domotica is verheugd met de erkenning van de vakjury. Hij ziet veel mogelijkheden voor domotica. Niet alleen op het terrein van luxe, comfort, energiebesparing en beveiliging van woningen en bedrijven, maar zeker ook op het gebied van zorg en welzijn. Zo kan domotica ouderen helpen om langer thuis te blijven wonen. Ook kan domotica een bijdrage leven aan de zelfredzaamheid van mensen met een beperking.

Weergaven: 243

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+