BouwProfs

De bouw online verbonden.

Forse tegenvaller voor duurzaam Desertec-project.

Het lijkt erop dat het ambitieuze project Desertec serieus in de problemen zit. Grote deelnemende bedrijven als Siemens en Bosch laten weten dat ze er niet langer aan zullen bijdragen.
Het idee van het in 2009 gestarte Desertec Industrial Initiative (Dii) is ook behoorlijk ambitieus: grote velden zonnepanelen en windparken in Noord-Afrika en het Midden-Oosten moeten hun overtollige stroom via een netwerk van hoogspanningslijnen aan landen in West-Europa leveren. Het plan zou een budget vereisen van zo’n 400 miljard euro.

Nu, drie jaar later, is het project in zwaar weer terechtgekomen. Vorige maand kondigde medeoprichter Siemens al aan er uit te stappen – overigens geheel in lijn met de beslissing van het bedrijf om te stoppen met de productie van zonnepanelen – en nu verlaat ook Bosch het consortium. De economische omstandigheden dwingen het bedrijf daartoe.

Bosch, dat onder meer aandrijvingen en regelsystemen maakt en binnen Desertec funderingen zou bouwen voor zonnecollectoren die met de zon meedraaien, heeft last van een dalende omzet.
In deze fase van Desertec moet er nog vooral geld worden geïnvesteerd. ‘Andere dingen zijn nu even belangrijker dan Desertec’, laat Bosch weten.

Een woordvoerder van Desertec betreurt de stap van de Duitse bedrijven, maar zegt dat concrete projecten doorlopen. (bron: deingenieur.nl)

Weergaven: 201

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+