BouwProfs

De bouw online verbonden.

Energieakkoord levert bijdrage aan een duurzame economie.

Het kabinet steunt het initiatief van de Sociaal Economische Raad (SER) om tot een Energieakkoord voor duurzame groei te komen. Een akkoord tussen betrokken partijen als werkgeversorganisaties, natuurorganisaties, Bouwend Nederland, de energiesector en de industrie levert een bijdrage aan de overgang naar een duurzamere economie. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken vandaag aan de Tweede Kamer.

Zestien procent
Nederland staat voor de uitdaging om het aandeel duurzaam opgewekte energie te vergroten naar zestien procent in 2020. De SER gaat de komende tijd met genoemde partijen om tafel om de uitgangspunten voor een stabiel en ambitieus energiebeleid voor de lange termijn te formuleren.

Nieuwe energiebronnen
Nederlandse ondernemers hebben alles in huis om te profiteren van de snelle ontwikkeling van nieuwe energiebronnen als zon, wind, biomassa en geothermie. Het kabinet wil Nederlandse ondernemers de ruimte geven om deze kansen te pakken en zo de Nederlandse economie verder te verduurzamen. Het ‘Energieakkoord’ kan daar een waardevolle bijdrage aan leveren. De SER verwacht het 'Energieakkoord' volgende zomer af te ronden.

Weergaven: 119

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+