BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ontmoet diverse topsprekers tijdens het EURO14 symposium van de TU Delft.

Op 10 en 11 april organiseert de TU Delft het EURO14 symposium over Ecologisch ontwerpen van de Urbane en Rurale Omgeving.

Ook dit jaar is de organisatie er weer in geslaagd een aantal topsprekers acte de presence te laten geven.

EURO is inmiddels een begrip in de gelederen van:
• bestuurders van gemeenten,
• provincies en waterschappen,
• ontwikkelaars en aannemers,
• architecten, 
• adviseurs en constructeurs,
• producenten van milieuvriendelijke en fairtrade producten,
• studenten en medewerkers van universiteiten.

EURO 2014 symposium – vervolg op het succesvolle EURO 2011
EURO staat voor “Ecologisch ontwerpen van de Urbane en Rurale Omgeving”, een sterke pijler in het milieubeleid. Dit keer wordt het vanuit een andere dimensie belicht. Er wordt aandacht besteed aan de nieuwste ontwikkelingen en trends. Wat kunnen we de komende jaren aan duurzame vooruitgang verwachten in zowel de wetenschap als in de maatschappelijke ontwikkelingen? Het symposium is opgebouwd aan de hand van de Triple-P gedachte van Elkington, People, Planet en Prosperity/Profit.

Dag 1 – 10 april 2014 / People onderwerpen
De eerste dag wordt het People gedeelte belicht door prof. dr. ir. Michiel Haas. Onderwerpen zijn de sociale LevensCyclusAnalyse. Onder andere kinderarbeid en grondstoffen uit oorlogsgebieden komen hierbij aan de orde en hoe hier mee om te gaan. De daarbij behorende HotSpot database, de mindere kantjes van het populaire Het Nieuwe Werken en de tweede fase van HNW 2.0 (Het Nieuwe Werken 2.0).

Dag 1 – 10 april 2014 / Planet onderwerpen
In de middag staat de Planet en het on-going onderzoek van biobased materialen en de directe te verwachten praktische toepassingsmogelijkheden in de picture. Voorbeelden van het groeien van cement, tomaten in beton en de gewenste en ongewenste groene aanslag of begroeiing van beton. Als klap op de vuurpijl wordt de eerste dag afgesloten met een stevige discussie over biodiversiteit en de zin of onzin van ecoducten tussen Jaap Dirkmaat (Das en Boom) en Frits Janssen (hoofd bureau Natuur & Landschap provincie Noord-Brabant).

Dag 2 – 11 april 2014 / Prosperity-profit
De tweede dag is het thema Prosperity/Profit. Het eerste blok gaat over de Milieu Jaarrekening. Er is een nieuwe methode ontwikkeld om op basis van de financiële jaarrekening, een kwantitatieve Milieu Jaarrekening te maken. Daarnaast is er een bijdrage hoe geld te verdienen door milieu te besparen in de beton industrie. We vervolgen het relaas met twee professoren die zeker hun sporen verdiend hebben, Andy van den Dobbelsteen en Jan Rotmans. Onderwerpen: Ecologisch bouwen 2.0 en de circulaire economie en het noodzakelijke transitie management.

Dag 2 – 11 april 2014 / afscheidsrede Michiel Haas
Na de lunch krijgt u de gelegenheid de afscheidsrede van prof Michiel Haas aan de TU Delft bij te wonen. De afscheidsrede begint om 15:00 uur, meer hierover  kan je vinden op de website van de TU Delft.

De combinatie van voordrachten van wetenschappers, de input van mensen uit de dagelijkse praktijk en actieve deelname aan discussies zullen absoluut inspireren en leiden tot nieuwe inzichten en praktische oplossingen. Na afloop ben je weer helemaal bij en vooral gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan.

Dit tweedaagse symposium is speciaal bedoeld voor alle mensen die dagelijks beroepsmatig invloed uitoefenen op de inrichting van onze steden en landelijke omgeving.
Graag nodigen we je van harte uit deel te nemen aan dit tweedaags symposium.

Registratie voor 1 maart 2014: € 195
Registratie na 1 maart 2014: € 245

Hiervoor krijg je:
- Toegang tot het tweedaagse symposium
- Gedurende de twee dagen drankjes en lunch

Bekijk hier het programma van EURO14. Als jij je wil registreren voor EURO14 klik je hier.

Weergaven: 1026

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+