BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hotel Nassau Breda wint Bredase prijs herontwikkeling Erfgoed.

De door Architectuurplatform BLASt (Breda, Landschap, Architectuur Stedenbouw) en de BNA, Kring West-Brabant georganiseerde welstandsprijs, categorie Erfgoedtransformaties, is dit jaar toegekend aan Hotel Nassau Breda. Dit hotelproject dat werd ontworpen door C5 Architecten is volgens de jury een welkome herontwikkeling van een complexe historisch gegroeide situatie van aangrenzende gebouwen. Het hotel heeft een grootstedelijke allure gekregen, met veel authentieke details en met semipublieke ruimtes, waardoor het een deel van de stad is geworden.

De realisatie van dit lastige herontwikkelingsproject is het resultaat is van de actieve inzet van álle partijen als gemeente, financiers, bouwers, maar bovenal van de visie, durf, geduld en doorzettingsvermogen van de initiatiefnemers/eigenaars.

Naast de winnaar waren ook deze projecten genomineerd:

Brouwhuis Breda naar een ontwerp van Haverman van den Meiracker Vermeulen.

Met de transformatie van deze voormalige brouwerij naar een gemengd programma van wonen, kantoren en horeca blijft een groot karakteristiek industrieel gebouw voor de stad behouden. Bovendien biedt het ruimte voor diverse stedelijke functies. De verticale verbindingen door middel van maisonnettewoningen en vides doen recht aan het oorspronkelijke karakter.

NHTV Campus naar een ontwerp van InboCuld.

Door de transformatie van een kloostercomplex naar de campus voor de NHTV worden architectonische en culturele waarden gecontinueerd. Van de bestaande binnenplaatsen worden aantrekkelijke binnenruimtes gemaakt. Tegelijk met de transformatie wordt ook
de buitenruimte integraal aangepakt, wat niet vanzelfsprekend is in de huidige markt.

 

Weergaven: 327

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2023   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+