BouwProfs

De bouw online verbonden.

Minder controle op naleving regels bij bouw.

In Zevenaar zullen ambtenaren minder vaak op bouwplaatsen komen om regels en vergunningen te controleren. Bij grote projecten als scholen of appartementsgebouwen gaat het aantal controles terug van vijftien naar vijf stuks. Bij kleinere gebouwen beperkt Zevenaar zich tot twee bezoeken. De nieuwe aanpak is vorig jaar in gang gezet en krijgt dit jaar een definitief karakter, op voorwaarde dat de gemeenteraad er binnkort mee instemt.

Verantwoordelijkheid ligt bij de bouwers
Minder controles betekent niet dat aannemers te maken krijgen met een soepeler gemeentebestuur, zegt burgemeester Jan de Ruiter. Zevenaar vindt dat de verantwoordelijkheid in de eerste plaats ligt bij de bouwers. "Zij horen zich aan de regels te houden. Als er bij de fundering iets fout zit, zullen we dat nu misschien pas ontdekken als het dak er al opligt. Maar het blijft wel een fout die hersteld moet worden", aldus De Ruiter.

Weergaven: 146

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Dick Ottervanger op 24 Januari 2013 op 12.36

Een zeer slechte en onverstandige ontwikkeling, met als doel geld bezuinigen bij het gemeentebestuur. Bouwers hebben niet de juiste houding om hun eigen werk te controleren en certificeren, zoals installateurs en ingenieurs.  Kwaliteitscontroles dienen gedurende het bouwproces plaats te vinden. Echter, gaat men achter lopen op de planning, dan worden fouten verdoezeld om herstelwerk te vermijden. Voor een bouwer is een project in eerste instantie een winstobject en herstelwerkzaamheden kosten tijd en geld. Ik zeg, frequente inspecties door ambtenaren met kennis van zaken, die stevig in hun schoenen staan moet een vereiste blijven.

Dit voorkomt leed en rechtzaken achteraf.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+