BouwProfs

De bouw online verbonden.

Overheid stelt 3 miljard euro voor 2013 beschikbaar voor groene projecten.

Ondernemers die kansen zien in het duurzaam opwekken van energie worden daarin gesteund door de overheid. In 2013 is €3 miljard beschikbaar voor groene projecten, die er mede voor moeten zorgen dat er in 2020 16% van alle energie duurzaam wordt opgewekt. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) maandag 10 december 2012 aan de Tweede Kamer. 'Duurzame energie is niet alleen van belang voor een gezondere economie, maar biedt ondernemers ook kansen,'aldus minister Kamp. 'Daarom stellen we meer geld beschikbaar. Ook zorgen we ervoor dat ondernemers zo veel mogelijk zekerheid krijgen bij hun investering door de spelregels niet te veranderen.'

Stimuleren groene energie
Duurzame energie is duurder dan energie opgewekt met behulp van bijvoorbeeld gas en kolen. Dat prijsverschil wordt kleiner naarmate duurzame technieken verder ontwikkeld worden. Om de productie en ontwikkeling van groene energie te stimuleren geeft de overheid een compensatie voor het prijsverschil.

Aanvraag vanaf april
De steun wordt gegeven via de stimuleringsregeling duurzame energie (SDE+), uitgevoerd door AgentschapNL. De spelregels worden eind januari in de Staatscourant gepubliceerd. Vanaf april kunnen ondernemers een aanvraag indienen. Ondernemers krijgen daarmee ruim de tijd om groene projecten uit te werken en aanvragen voor te bereiden.

Resultaten 2012
In 2012 bedroeg het budget nog €1,7 miljard. Dankzij de steun van de overheid worden projecten om energie op te wekken via onder meer aardwarmte, zonnepanelen en vergisting van mest en afvalstoffen opgestart. Hiermee kan voldoende duurzame energie worden opgewekt om 300.000 huishoudens een jaar lang van energie te voorzien.

Weergaven: 494

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van jacques serle op 22 December 2012 op 23.00

  Zolang Rutte en consorten van plan is grote polders onder te laten lopen ben ik totaal niet geïnteresseerd in al dat groene gedoe wat ten koste gaat van ons aller

portemonnee.
En ik weet wel zeker dat het merendeel van de bevolking er zo over denkt gezien de reacties in de krant en op de radio.
Het is veel voordeliger er een teringzootje van te maken dat wordt ook goed gestimuleerd door de rechtelijke macht zoals ik gemerkt heb.
Als je iets moois gemaakt hebt en het is veel te mooi krijgt men jaloezie. Dat is niet goed voor de mensen onderling.
De truc is gooi er vieze grond over al of niet verontreinigd het is maar een dun laagje en dan ziet het er lekker vies uit en dan mag het allemaal.
Geen probleem.

@Toch vreemd zegt Guus Cladder.
Het is niet vreemd. weet je wat vreemd is? dat er de laatste maanden tienduizenden  mensen hun baan verloren hebben vanwege slappe besluiteloze politici.
Zonder dat er iets voor in de plaats gekomen is of zal komen.
Zonder dat er een schoonswassing van lucht bij geinstalleerd wordt. Waardoor het probleem over is.
want als alles klaar is moet het toch weer vernietigd worden.
    
Tegen de vernietiging van de polder (modellen) heb ik een goed idee.
http://people.zeelandnet.nl/jserle/schelden/4.htm
Serieus wordt ik niet genomen eerder als gekke Henkie wordt er tegen me aangekeken.

Reactie van Guus Cladder op 12 December 2012 op 21.07

Toch vreemd, dit blog is al een paar dagen terug gestart en nog geen reactie, blijkbaar leeft dit minder in de bouwwereld.

Volgens mij doet het ministerie er verstandig aan eerst te onderzoeken waarom energie uit kolen en gas zo goedkoop lijkt, daarna kan men bepalen hoe duurzame energie gestimuleerd kan worden. Volgens mij gaat er nog steeds veel subsidie naar kolencentrales, oliestook en gas, als die subsidies en als de bijkomende kosten van fijnstof en CO2 uitstoot in rekening worden gebracht, gaat fossiele energie zo duur worden dat iedereen graag overstapt naar duurzame energie. Het lente-accoord maakte al een goede stap die kant uit, maar dat is weer teruggedraaid. Nu blijft de overheid fossiele energie subsidiëren en zij gaan duurzame energie subsidiëren dat kost dubbel geld.

Zonder subsidie en als de werkelijke kosten doorberekend worden wordt duurzame energie goedkoper dan fossiele energie en er is genoeg.

Misschien kan iemand uitleggen waarom de overheid deze keuze maakt.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+