BouwProfs

De bouw online verbonden.

Oceaan reinigingssysteem gaat helft plastic afvalberg in oceanen binnen 10 jaar opruimen.

Plastic in onze oceanen en zeeën wordt een steeds groter wordend milieu probleem. The Ocean Cleanup heeft een mooi systeem ontwikkeld om dergelijke plastic vervuiling te onderscheppen en te voorkomen. Dit initiatief heeft een nobel doel, de grootste opruim operatie in de geschiedenis initiëren om zo de strijd aan te gaan tegen de plastic vervuiling van onze oceanen.

Opruimen van plastic op zee kost duizenden jaren

Het opruimen van alle plastic zelf is zo goed als onbegonnen werk. Het zou duizenden jaren en miljarden euro's kosten om dit voor elkaar te krijgen. Daarom maakt The Ocean Cleanup gebruik van de stromingen van de oceanen zelf door zogenaamde drijvende barrières te plaatsen waar het plastic door de stroming vanzelf naar toe stroomt.


Passief systeem ruimt helft van plastic afvalberg binnen 10 jaar op

The Ocean Cleanup heeft voorafgaand aan dit initiatief een uitgebreide studie gedaan naar wat de best mogelijke oplossing zou zijn voor het opruimen van de plastic afvalberg op zee. Hieraan deden ruim 100 vrijwilligers, wetenschappers en ingenieurs mee. De studie wees uit dat een zogenaamd passief systeem de best haalbare en meest kosteneffectieve methode is om de helft van het op zee aanwezige plastic binnen 10 jaar te verwijderen.

Eerste oceaan reiniger start in 2016

De 20 jarige CEO en oprichter Boyan Slat kondigde deze week aan dat het eerste oceaan reinigingssysteem in 2016 wordt gestart. Het systeem krijgt een spanwijdte van maar liefst 2 kilometer waarmee het meteen de langste drijvende constructie wordt die ooit is ingezet in de oceaan.

Weergaven: 479

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+