BouwProfs

De bouw online verbonden.

Vochtbeheersing als basis bij energieneutraal bouwen.


Vochtbeheersing is een belangrijk onderdeel bij energieneutraal bouwen. Damptransport is energieverlies en de interne condensatie zorgt voor aanzienlijke gevolgschade. Dit nieuwe handboek is een absolute aanrader voor iedere professional die zonder problemen energieneutraal of passief wil gaan bouwen of verbouwen.

De aandacht wordt vooral toegespitst naar dampdruk, dauwpuntcondensatie en derde oorzaken.

Dit uitgebreide handboek telt 385 pagina’s, is goed en snel leesbaar en volledig onafhankelijk opgesteld. Dit handboek laat je zien dat iedere ruimte in en om je huis een andere dampdruk heeft en hoe je daar mee om moet gaan als jij je huis (energieneutraal) wil verbouwen.

Het boek behandelt onder andere de volgende onderwerpen:

Wat doet dampdruk, dauwpuntcondensatie en derde oorzaken in een dampdichte woning? Wat zijn de onverwachte en niet zichtbare gevolgen in een niet geheel dampdichte woning?

Vochtbeheersing
Beheers alle mogelijke vochtoorzaken bij het energieneutraal of passief bouwen of verbouwen en voorkom veel gevolgschade. Luchtdicht is niet hetzelfde als dampdicht. Damptransport is dauwpuntcondensatie.

Dampdruk
Begrijp en onderken wat de differentiële dampdruk in een woning kan aanrichten.

Damptransport is energieverlies.

Energieneutraal en passief bouwen of verbouwen
Veel isoleren is niet voldoende om zonder zichtbare en onzichtbare gevolgschade energieneutraal of passief te kunnen bouwen of verbouwen. Een natte isolatie betekent zoveel als geen isolatie.

Het boek is geschreven door Eddy H.J. Cruysberghs. Eddy is bouwpatholoog, docent bouwfysica, gediplomeerd deskundige, forensisch technisch expert, technisch raadsman en internationaal vochtexpert. Eddy heeft 27 jaar praktijkervaring en heeft meer dan 27.000 probleemgevallen opgelost.
Op heldere wijze legt Eddy de waarheid en mythes van waterdichting-, vocht- en condensatieproblemen bloot. Met dit handboek in de hand maak je vanaf nu altijd een correcte analyse en bespaar je zeer veel geld aan achteraf gezien nutteloze en onnodige werkzaamheden.

BouwProfs organiseert ism Eddy Cruysberghs tevens de 1-daagse training Vochtproblemen in Gebouwen waarin de theorie van dit boek wordt behandeld.

Spreekt het boek je aan? Bekijk hier welke onderwerpen het handboek behandelt. 

Om een indruk te krijgen over de kwaliteit van dit handboek kan je alvast een pagina lezen over het effect van een natte vloer op het afkoelen van een woning.

Per boek betaal je € 39,- exclusief 9% btw en exclusief € 6,- verzendkosten. Bestel vandaag nog het boek door ons een mail te sturen. We nemen dan contact met je op om de bestelling snel aan je te leveren.

Via BouwProfs kan je nog diverse andere interessante bouwboeken bestellen. Bekijk ze hier.

Weergaven: 6066

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+