BouwProfs

De bouw online verbonden.

Schultz weigert UAV 2012 te ondertekenen.

Minister Schultz gaat de nieuwe UAV 2012 niet ondertekenen. Ook defensie-minister Hans Hillen zal dat niet doen. Dat werd bekend gemaakt tijdens het congres van het Instituut voor Bouwrecht over de UAV. Reden is vooral een artikel over de aansprakelijkheid van de aannemer voor gebreken die pas na de oplevering worden opgemerkt. Volgens dat artikel is de aannemer alleen aansprakelijk als de opdrachtgever voldoende toezicht heeft gehouden en het gebrek niet zonder meer opgemerkt had kunnen worden tijdens de uitvoering.

Volgens juristen van beide ministeries strookt dat artikel niet met de huidige bouwpraktijk waarbij meer verantwoordelijkheid ook tijdens de uitvoering bij de aannemer ligt en er dus minder of geen toezicht op de bouwplaats is.

Voor de geïntegreerde opdrachten van Rijkswaterstaat maakt dit alles weinig uit. Voor die projecten worden de UAV-GC toegepast die een dergelijke aansprakelijkheidsbepaling niet kent. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken maakt het ook voor andere projecten niet uit aangezien beide ministeries de UAV 2012 wel gaan toepassen met uitzondering van een enkele bepaling. (Bron: cobouw.nl)

Weergaven: 211

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+