BouwProfs

De bouw online verbonden.

Steek opbrengst verhuurderheffing in bouw, goed idee of niet?

Vandaag staat op Vastgoedmarkt te lezen dat SP-Kamerlid Paulus Jansen wil dat de verhuurderheffing voor corporaties een investeringsverplichting wordt. De corporaties zouden de heffing van 1,75 miljard euro in de bouwsector moeten steken. Dat bepleitte Jansen gisteren tijdens het debat over het woonakkoord.

Wat vind jij van dit idee van de SP? Is het een charmante gedachte dat de opbrengsten actief gestoken worden in het aan het werk houden van bouwvakkers? Of is het idee een typisch geval van uitgeven voordat het geld verdiend is zoals de PvdA dit plan typeert?

Weergaven: 260

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Roel Smit op 19 Maart 2013 op 15.45

Basis gedachte is goed. Maar investeren om het investeren niet. Investeren moet leiden tot producten waar de markt om vraagt. Stap 1 zou mi moeten zijn om de corporaties weer te laten investeren. Dus verhuurdersheffing on hold. Zodat WSW weer garanties kan afgeven, de corporaties weer goedkoop kunnen lenen en dus weer kunnen investeren. En dan met sector afspraken maken over controle (eens met Jan Roelof Hoving) en investeren in bijvoorbeeld projecten van algemeen nut.

Reactie van Jan Roelof Hoving op 19 Maart 2013 op 8.39

Niet vernieuwend van Paulus Jansen aangezien corporaties dit al deden en door de verhuurdersheffing nu niet meer doen, maar wel een goed plan. Misschien met wat meer controle zodat acties als het kopen van een cruiseschip niet meer voorkomt.

Reactie van Herman van Rees op 18 Maart 2013 op 16.55

Er lag een evenwichtig en door de gehele sector gedragen plan voor de woonmarkt, namelijk Wonen 4.0. De regering heeft alleen datgene uit het plan geshopt wat geld opleverde en de rest gelaten waardoor er een onevenwichtig beleid is ontstaan en de woningmarkt ernstig geschaad is. Extra investeren alleen in de bouw is geen oplossing. Er moet (snel) samenhangend beleid ontwikkeld en uitgevoerd worden.

 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+