BouwProfs

De bouw online verbonden.

Training vochtproblemen bij gebouwen, wat zijn de oorzaken en hoe lossen we ze op?

Wie heeft  er niet ooit mee te maken gehad... Vocht- en condensatieproblemen komen zeer veel voor. TNO heeft berekend dat in Europa 80 miljoen woningen structureel last hebben van vochtproblemen. Voor veel professionals blijkt het toch erg lastig te zijn om deze problemen tijdig te herkennen en ze adequaat aan te pakken. Toch hoeven vochtproblemen niet onoverkomelijk te zijn. Het is dan wel belangrijk dat de juiste diagnose gesteld wordt zodat het probleem bij de wortel aangepakt kan worden.

De Europese Unie wil dat alle gebouwen energieneutraal gebouwd worden vanaf het jaar 2020. Nog een extra reden om als bouw professional je kennis over vocht en condensatie op orde te hebben.

BouwProfs organiseert regelmatig deze cursus specifiek over het herkennen en aanpakken van vochtproblemen. Speciaal voor bouwprofs die het belang inzien van het bestrijden en het voorkomen van vocht- en condensatieproblemen. Deze cursus wordt online gegeven via Zoom.

De training wordt gegeven door Eddy H.J. Cruysberghs.

Eddy is bouwpatholoog, docent bouwfysica, gediplomeerd deskundige, forensisch technisch expert, technisch raadsman en internationaal vochtexpert. Eddy heeft 32 jaar praktijkervaring en heeft meer dan 40.000 probleemgevallen opgelost. Bovendien heeft Eddy diverse handboeken geschreven waarin hij dieper ingaat op vochtproblemen en verborgen vochtoorzaken.


Kijk hieronder voor een kleine weergave uit de training van Eddy Cruysberghs:

Tijdens de training vochtproblemen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Bouwfysica: hoe gedraagt vocht zich in een constructie?
 • Het belang van een goede analyse, hoe komt het dat 19 op de 20 analyses fout zijn?
 • Welke zin en onzin wordt er beweerd over gebouwvocht? Wat zijn de mythes en welke theorie klopt?
 • Vochtproblemen, jouw fout of een fout door derden?
 • Het ontstaan van vocht in een constructie.
 • Het belang van correct uitgevoerde gebouwdetails.
 • Wat zijn de zichtbare symptomen van vochtproblemen?
 • Welke meetmethoden kun je hanteren om vochtproblemen te analyseren?
 • Hoe kom je tot een goede oplossing van een bestaand of dreigend vochtprobleem?
 • Vocht en energie.
 • Diverse praktijkcases.

Tijdens de training worden verschillende case studies behandelen. Ook kan je als cursist zelf cases aandragen, tijdens deze cursus is er ruim tijd om deze te bespreken. Na afloop ontvang je een digitaal certificaat van deelname.

 

Na deze intensieve training vochtproblemen ben je als professional (beter) in staat om:

 • Vochtsymptomen te herkennen.
 • Metingen correct uit te voeren.
 • De situatie ter plekke correct te evalueren en de oorzaak van het probleem te achterhalen.
 • De juiste interventietechniek te kunnen toepassen om het vochtprobleem grondig en correct aan te pakken en op te lossen.

VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?

Professionals uit de vastgoed en de bouw zoals aannemers, architecten, ZZPers en gebouw eigenaren van bijvoorbeeld woningcorporaties zullen veel baat hebben bij deze training.

Schade-experts aangesloten bij het NIVRE verdienen 4 PE punten door deze training te volgen. 

 

Bedrijven die deze training inmiddels gevolgd hebben zijn onder andere:

Trition, Feenstra, KBK Bouwgroep, Ter Steege Bouw, Remmers Bouwchemie, Giesbers Wijchen, Knauf, Woonstichting De Key, Woonstichting Weststellingwerf, Woningcorporatie Bergopwaarts, Woningcorporatie Bernardus Wonen, Corporatie De Goede Woning, Noordwijkse Woningstichting, Woningcorporatie Woonkracht 10 Zwijndrecht, Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie, Kasteelheer Groep, Sika Nederland, Knauf Nederland, Rockwool, Saba lijmen en kitten, Forbo, Aegon Schadeverzekeringen, Univé, Nationaal Coördinator Aardbevingen Groningen, Volkshuisvesting Arnhem, gemeente Urk, gemeente Westvoorne, gemeente Wierden, gemeente De Fryske Marren, gemeente Opmeer, gemeente Anderlecht, gemeente Schiedam, gemeente Apeldoorn en gemeente Den Haag.

INSCHRIJVEN

Deze online training is via het gebruiksvriendelijke programma Zoom te volgen in twee ochtenden van ieder 3 lesuren. Vooraf krijg je een handleiding gemaild om de cursus via Zoom te kunnen volgen.

Prijs: € 165,- inclusief uitgebreid handboek en digitaal certificaat van deelname.

De cursus Vochtproblemen in Gebouwen staat gepland voor:

Online - cursus vochtproblemen Deel 1

cursus op maandag 23 november 2020 - van 09.00 tot 12.00 uur.

Online - cursus vochtproblemen Deel 2

cursus op donderdag 26 november 2020 - van 09.00 tot 12.00 uur.

 

243 cursisten hebben deze cursus beoordeeld en geven gemiddeld het rapportcijfer 9,2.

Wil je deze online cursus van Eddy Cruysberghs volgen? Meld je dan aan door ons een mail te sturen

Vermeld svp in je mail de voor- en achternaam van de persoon of personen die de training willen volgen. Wij nemen dan contact met je op om jouw plek(ken) binnen deze training te reserveren.


Wij kunnen deze training ook in-company geven. Bekijk hier de mogelijkheden.

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor de bouw en aanverwante sectoren. Bekijk hier het overzicht.

Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

We hebben deze training inmiddels diverse malen gehouden voor professionals uit de bouw. Lees hieronder wat zij van de training vonden.

Weergaven: 27199

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van BouwProfs Redactie op 7 Juli 2019 op 14.08

Ik heb de training positief ervaren. Door de vele (praktijk)voorbeelden kreeg ik op het laatst wel de indruk dat elke bouwschade het gevolg van vocht was ;-)
Het heeft bij mij wel mijn ogen nog verder geopend waardoor mijn onderzoeken wellicht nu anders ingericht gaan worden.

Jeroen Bollen, MERCATOR Projectmanagement uit Maastricht.

Reactie van BouwProfs Redactie op 27 Juni 2019 op 13.25

Door deze cursus ga je in de toekomst anders te werk. Een eye-opener als het gaat om vochtproblemen!

Peter van Overveld, Smeets Vastgoed Service uit Maastricht.

Reactie van BouwProfs Redactie op 26 Juni 2019 op 23.12
Cursus is mij zeer goed bevallen zeer leerzaam heb er een hoop van opgestoken wat ik in de praktijk zeer goed kan toepassen. een echte aanrader.

John Duinmaijer van John's Timmer en Klusbedrijf uit Echt.

Reactie van BouwProfs Redactie op 25 Juni 2019 op 23.16

Erg leerzaam. Op een snelle manier heel veel nieuwe inzichten verkregen. Vooral eye openers en aha-momenten. Direct toepasbaar en daarmee een waardevolle aanvulling voor ons.

Sander van der Giessen van OOK Bouwadvies.

Reactie van BouwProfs Redactie op 25 Juni 2019 op 23.15
Ik heb er heel veel aan gehad en veel geleerd.

Fred Jobse, Jobse expertise uit Hoeven.

Reactie van Henk Voogt op 29 Oktober 2018 op 13.39

Wat later een reactie door persoonlijke omstandigheden, maar de training van 23 oktober als zeer leerzaam ervaren. Ook de manier waarop e.e.a. gepresenteerd wordt is dusdanig dat je er wat een hebt in de praktijk. Ik had mij ingeschreven voor de training van 31 okt., bouwschade, toen ik door dhr. Eek op deze training opmerkzaam gemaakt werd. Heb er geen spijt van en hoop woensdag a.s. met evenveel plezier en na afloop ook wijzer die dag te kunnen afsluiten!

Reactie van BouwProfs Redactie op 11 Oktober 2018 op 22.43
Gisteren een geweldig goede ervaring gehad met de training Vochtproblemen in gebouwen. Het was een heel inspirerende ervaring om mee te maken. Dus super tevreden met de complimenten voor de trainer.

Hans Hofmann, Hans Hofmann Consultancy
Reactie van BouwProfs Redactie op 6 Maart 2018 op 13.50

Zowel ik als Hans Claassen hebben de cursus over vochtproblemen in gebouwen met interesse gevolgd en een volledig nieuwe inkijk gekregen in de vochtproblematiek binnen gebouwen. Wij willen de trainer een compliment geven voor zijn up-tempo presentatie met op zijn tijd links en recht wat humor om de aandacht vast te houden.

Het technisch niveau (wat bij de trainer overduidelijk aanwezig is) bleef tijdens de cursus goed te volgen, zonder dat het te simplistisch of te ingewikkeld werd. De trainer herhaalde bepaalde kern inzichten over hoe vocht gebouwen binnen treedt erg vaak, maar ik denk dat dat in dit geval slim was, omdat de materie vrij complex is en dan helpt herhalen vaak goed in het onthoudproces. De visuele ondersteuning van animatie filmpjes hielpen ook erg goed bij de begripsvorming. Hans en ik geven deze cursus een 8,5 op 10.

Erik Amesz & Hans Claassen, APP All Protect BV / GevelMeesters BV

Reactie van BouwProfs Redactie op 6 Maart 2018 op 13.45

Ik heb genoten van de inspirerende wijze waarop de trainer in snel tempo door de verschillende vochtproblemen in gebouwen is gegaan. Wij zijn zelf een gespecialiseerd bedrijf op het gebied vochtproblematieken, en met namen op het vlak van lekdetectie, bouwkundig onderzoek, droogtechniek en klimaatbeheersing. Er zaten zeer veel bruikbare inzichten in deze training, en ik zou graag in de toekomst nogmaals een training van jullie willen volgen.

Jack Voorwalt, Manager droogtechniek / klimaatbeheersing bij Trition B.V.

Reactie van BouwProfs Redactie op 3 Juli 2017 op 10.58

Ik vond het een zeer leerzame dag waarbij je zeker van mening veranderd na het aanhoren en zien van die vele foto beelden die hij ons liet zien. De trainer vertelde zijn verhaal duidelijk en helder.

Marcel Bijkerk, kwaliteitscontroleur bij De Alliantie.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+