BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wat nou als je echt moet. Als je er echt niet onderuit komt? Wat zou je dan doen?

Als je vooruit wilt komen en jezelf voor het blok wilt zetten, is dit een goede vraag om te stellen. Want als het echt moet, vind je een manier om je kinderen te geven wat ze nodig hebben. Als het echt moet, lukt het je om het project op tijd klaar te hebben. Als het echt moet ben je op die belangrijke afspraak. Ja toch?


En heb je al je doelstellingen voor dit jaar al behaald? Je hebt misschien wel naar aanleiding van de CO2 prestatieladder een CO2 reductiedoelstelling gezet. Is die in zicht?
Het is nog maar vier maanden na het einde van het jaar. Nog maar één derde dus. En laten we wel zijn, die laatste twee weken in december zijn meestal niet de weken waarop nog even lekker doorgepakt kan worden dus eigenlijk heb je minder tijd. Als je je doelstelling nog niet gehaald hebt, wordt het dus tijd om vaart te maken. Hieronder tien radicale ideeën om een versnelling te maken in die CO2 reductie in de laatste maanden van het jaar.

  1. Vanaf nu tot het einde van het jaar gaat iedereen die niet de receptie bemant, elke dag op de bouwplaats moet zijn of het magazijn beheert, één dag in de week thuis werken. Op dezelfde dag zodat niemand het in zijn hoofd haalt dan afspraken op kantoor te plannen.
  2. Iedereen die met de auto komt en minder dan vijf kilometer hoeft te reizen, krijgt een aftrek van € 0,19/km op zijn of haar salaris. Iedereen die meer dan vijf kilometer moet reizen en met de (elektrische) fiets komt krijgt € 0,19/km extra.
  3. Twee maanden lang krijgt niemand met een leaseauto zijn of haar brandstofkosten vergoed.
  4. Mensen die carpoolen krijgen allemaal € 10,- netto per gecarpoolde rit (enkele reis).
  5. Alle bestelbussen worden uitgerust met een begrenzer, er wordt nog maar maximaal 75 km/h gereden. Vergeet niet om er ook een sticker er op te plakken zodat men ziet dat de bus niet harder rijdt.
  6. Geen enkele afspraak met mensen die elkaar minimaal één keer eerder in persoon hebben ontmoet, wordt nog op locatie gedaan, ze gaan allemaal online of telefonisch.
  7. Elke week mag 10% van de mensen die nu met de auto naar kantoor komen, niet meer met de auto naar kantoor komen. Wel even een schema opstellen van wie wanneer aan de beurt is.
  8. Voor elk goed idee dat minimaal 10% brandstof bespaart, wordt € 1.000,- uitgereikt.
  9. Iedereen die twee weken lang de auto laat staan, maar meer dan 120 kilometer reist, krijgt een bonus van € 250,-.
  10. Voor elke keer dat de bestelbus ’s avonds leeg wordt gehaald en ’s ochtends alleen gevuld met dat wat echt nodig is, ontvangt de medewerker € 50,- netto.

Welk idee breng jij ten uitvoer en hoe?

"Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!"

Deel het artikel via de onderstaande buttons!


Dit expertblog is geschreven door ir. Elske van de Fliert. Elske is expert op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden en grondlegger van het CO2 afslankprogramma voor het wagenpark en de mobiliteit.

Elske ondersteunt bedrijven die iets moeten met CO2 reductie of maatschappelijk verantwoord ondernemen en de kosten/CO2 uitstoot vooral in het wagenpark hebben zitten. Elske studeerde af op levenscyclusanalyse van uitlaatgasnabehandelingssystemen bij DAF en is sindsdien betrokken op het onderwerp van duurzaam transport. Zij spreekt graag en weet grote en kleine groepen te enthousiasmeren in interactieve workshops.

Elske heeft een e-boek uitgebracht: “Is dit mijn nieuwe auto? Vragen die je wèl moet stellen bij de aanschaf van een nieuw voertuig.”

Kijk hier om de andere expertblogs van Elske op BouwProfs te lezen.

Weergaven: 85

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+