BouwProfs

De bouw online verbonden.

Roeland Plomp
 • Man
 • prov. Utrecht
 • Nederland
 • vastgoed
Delen

De connecties van Roeland Plomp

 • M.J.M. Kooijman
 • Edwin Blijie (Drs. ing. MRE)
 • Paul Davidse
 • BouwProfs Redactie
 • Paul den Hartog
 • ed de Rechteren van Hemert
 • Harm Jansen
 • Andre Letsch
 • Michel Eek

Discussies van Roeland Plomp

verplicht duurzaam bouwen
2 antwoorden 

In de Cobouw van 4 november las ik dat Europa duurzaam bouwen verplicht stelt. Een goede zaak lijkt me, een stap verder zou zelfs nog mogen. Verplichting werkt ook weer de noodzaak tot toetsbaarheid…Doorgaan

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van jacques serle 11 Nov 2010.

verbetering bouwprocessen
4 antwoorden 

In de Rijksbegroting is nul euro begroot voor verbetering van de bouwprocessen. Aedes verbaast zich hierover en vindt het belangrijk dat juist in deze tijd van laagconjunctuur de overheid blijft…Doorgaan

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Hetty Vermeulen 4 Okt 2010.

scheiding werk - privé

De grens tussen werk en privé lijkt steeds meer te vervagen. thuis werken en privé-mail op het werk zijn voorbeelden van vervaging in de scheidslijn tussen werk en privé. Waar netwerken leek…Doorgaan

Tags: sociaalmedia, netwerk

Started 15 Sept 2010

Duurzaamheid: te duur voor deze tijd?
1 antwoord 

De Cobouw van 29 mei meldt dat de interesse om binnen twee jaar kantoren te verduurzamen bij eigenaren en gebruikers sedert 2008 vrijwel gehalveerd is.Duurzaamheid wordt worden vaak als kostenpost…Doorgaan

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Jakko Smit 3 Jun 2010.

 

De pagina van Roeland Plomp

Vandaag op BouwProfs

Roeland Plomp heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
28 Nov 2013
Roeland Plomp heeft gereageerd op discussie EPA, Breeam, Greenkey, Ecolabel... Welke maatregelen passen bij welke branche? van BouwProfs Redactie
"Dank voor alle bijdrages en het meedenken. Maarten legt de vinger op de zere plek. Ik ben bekend met BREEAM BBG en EPA(-maatwerk). Ik merk dat bedrijven met het ene label geregeld (bijv. alleen m.b.t. bedrijfsvoering) op zoek zijn naar een ander of…"
5 Mei 2012
Roeland Plomp heeft gereageerd op blogbijdrage Aanbesteding: ditmaal ga ik het helemaal anders doen. van Michel Eek
"Hoi Mark, Slim werken betekent niet altijd dat je iets nieuws moet proberen. Iets bestaands oppakken, zoals jij nu doet, kan zelfs nog slimmer zijn. Het leuke aan dit traject is dat de aannemer vanaf het begin bij het project betrokken is…"
28 Feb 2011
Roeland Plomp heeft gereageerd op discussie Installatiewereld en bouwwereld? Nee, integratie en samenwerken! van Michel Eek
"Ik heb niet zo heel lang geleden gesproken met Piet Oskam (centrum voor innovatie van de Bouwkolom; www.bouwkolom.org) die hier een inspirerende blik op heeft. Binnen de woningbouw wordt de installatie steeds ingewikkelder en talrijker toegepast.…"
25 Jan 2011
Roeland Plomp heeft gereageerd op discussie gaat u voor de laagste prijs of voor de relatie van maarten maarse
"Ik zit meer aan de kant van de leverancier maar zou zelf voor de relatie gaan. Een relatie is voor mij een langetermijn aangelegenheid, waarbij je ook tarieven open moet kunnen bespreken. Ook dan is er voor beiden voordeel te behalen. Van mij meteen…"
7 Dec 2010
jacques serle heeft gereageerd op discussie verplicht duurzaam bouwen van Roeland Plomp
"Nu duurzaam zowel gemondialiseerd als geinstitutionaliseerd is Is het huilie huilie voor Henk en Ingrid. http://nos.nl/artikel/197451-ecopark-de-kleine-aarde-gaat-dicht.html De linkse hobby`s woekeren als Onkruit voor iedereen. Sorry voor de mensen…"
11 Nov 2010
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie verplicht duurzaam bouwen van Roeland Plomp
"In dit bericht in Cobouw staat dat er vanuit Europa een aantal ontwikkelingen op ons afkomen. Echter in Nederland hebben we ook al diverse ontwikkelingen, zoals de milieudatabase. Deze database wordt zodra de Europese normen gereed zijn opgepakt en…"
10 Nov 2010
Discussie geplaatst door Roeland Plomp

verplicht duurzaam bouwen

In de Cobouw van 4 november las ik dat Europa duurzaam bouwen verplicht stelt. Een goede zaak lijkt me, een stap verder zou zelfs nog mogen. Verplichting werkt ook weer de noodzaak tot toetsbaarheid en daarmee uniformiteit in de hand. Dit betekent voor ons (Adapté) wellicht meer werk, kan positief zijn. Voor de medewerkers mogelijke bijscholing en een andere manier van werken. Nog steeds ben ik enthousiast. Wat betkent de verplichting voor u / uw bedrijf?
9 Nov 2010
Roeland Plomp heeft gereageerd op discussie Voor de bouw kan de crisis kan niet lang genoeg duren... van Michel Eek
"Crisis toewensen gaat inderdaad wat ver, de gedachte erachter deel ik zeker. De bouwsector heeft een verandering nodig in cultuur. Het denken (veelal) alleen vanuit resultaat maakt bedrijven kwetsbaar. Denken vanuit hoe je SAMEN iets kunt bereiken…"
8 Nov 2010
Roeland Plomp heeft gereageerd op discussie Wanneer gaan bouwbedrijven verkopen INCLUSIEF onderhoudscontract? van Michel Eek
"Onderhoudscontracten binnen de bouw zijn geen uitzonderingen. Op bouwkundig gebied is dit nog geen vanzelfsprekendheid. Bij de gebouwgebonden installaties, (liften roltrappen, grotere luchtbehandelening enz.) is het eigenlijk wel vanzelfsprekend. De…"
3 Nov 2010
Hetty Vermeulen heeft gereageerd op discussie verbetering bouwprocessen van Roeland Plomp
"In de industrie is lean manufacturing steeds meer een trend aan het worden. Bewezen is dat dit aan alle kanten voordeel oplevert, voor zowel ondernemers als de werknemers. Als ergonoom denken wij ook steeds meer mee over optimaliseren van…"
4 Okt 2010
Ad de Jongh heeft gereageerd op discussie verbetering bouwprocessen van Roeland Plomp
"Ik ben het met dhr. Oskam eens. Wachten op de overheid is geen oplossing. Ik spreek uit ervaring, waarneming van relaties welke ik mocht en nog steeds mag begeleiden met hun innovatie proces. ik concentreer me op invoering van BIM binnen de…"
27 Sept 2010
Piet M. Oskam heeft gereageerd op discussie verbetering bouwprocessen van Roeland Plomp
"‘Wat is uw boodschap aan Den Haag?’ Zestig aanwezige bouwdirecteuren hadden zich tijdens het driegangen menu intensief beziggehouden met thema’s als samenwerking, ketenintegratie en duurzaamheid. ‘Ik heb aan Den Haag geen…"
27 Sept 2010
Discussie geplaatst door Roeland Plomp

verbetering bouwprocessen

In de Rijksbegroting is nul euro begroot voor verbetering van de bouwprocessen. Aedes verbaast zich hierover en vindt het belangrijk dat juist in deze tijd van laagconjunctuur de overheid blijft investeren in vernieuwingen in de bouw. VROM kan onder meer gemeenten stimuleren om hun rol in de ketensamenwerking actiever op te pakken, vindt Aedes. (Bron: Aedesnet) Vanuit onze holding (TMC) is veel betrokkenheid bij de high-tec markt, een markt die van nature veel vernieuwend bezig is / moet zijn.…Lees verder...
24 Sept 2010
Discussie geplaatst door Roeland Plomp

scheiding werk - privé

De grens tussen werk en privé lijkt steeds meer te vervagen. thuis werken en privé-mail op het werk zijn voorbeelden van vervaging in de scheidslijn tussen werk en privé. Waar netwerken leek voorbehouden aan functies op strategisch niveau of een commerciële inslag merk ik dat dit binnen het operationele niveau met technische inslag ook steeds belangrijker en nuttiger wordt en ten goede kan komen aan het werk. De verschillende sociaalmedia-netwerken worden hierin zowel privé als zakelijk…Lees verder...
15 Sept 2010
Roeland Plomp heeft gereageerd op discussie even voorstellen, wie bent u? van Andre Letsch
"Mijn naam is Roeland Plomp, 32 jaar en woonachtig in Baarn. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Na de bouwkunde opleiding heb ik onder andere plannen getoetst voor gemeenten en beheer en onderhoudsplannen gemaakt. De langste periode heb ik voor een…"
2 Jun 2010

Profielgegevens

Werkgebied:
vastgoed
Werkzaam bij:
-
Functie:
-
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.linkedin.com/in/roelandplomp
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Zie mijn linkedinprofiel

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 21 Mei 2010 om 15.55 zei Paul den Hartog...
Hoi Roeland, we doen weinig samen de laatste tijd, komt dat door de conjunctuur??

Groet,

Paul
Op 31 Augustus 2009 om 10.36 zei Michel Eek...
Van harte welkom bij Bouwprofs, hét online netwerk voor professionals uit de bouw en vastgoed.

Om onze groep actief te houden, is ook uw hulp van harte welkom. Dus heeft u interessante thema's die u wilt delen met uw collega's of waarover u een discussie wilt starten, dan kunt u dit doen door een discussie te starten op ons forum.

Ook kunt u evenementen aanmelden, en rechtstreeks contact opnemen met andere leden van ons netwerk. Bovendien bieden wij u dagelijks het meest actuele nieuws uit de bouw en vastgoed.

Mocht u nog geen pasfoto hebben toegevoegd, dan zouden wij het erg op prijs stellen indien u dit alsnog wilt doen. Het maakt het contact onderling er nog persoonlijker op. Als u zich nader wilt voorstellen aan leden van de groep klik dan op deze link.

Kent u andere professionals die het mogelijk interessant zouden vinden om zich bij BouwProfs aan te sluiten? U kunt ze persoonlijk uitnodigen via deze link.

Veel plezier toegewenst in onze groep.

Groet,

Michel Eek
 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+