De bouw online verbonden.
In mijn passiefwoning heb ik een Paul 450 ventilatie-unit met WTW. Deze heeft een WTW rendement van zo'n 89%. In de winter is de luchtvochtigheid echter aan de lage kant.
Dit is op te lossen met een enthalpiefilter, maar deze brengt het WTW rendement zo'n 10% terug. Naast het rendementsverlies wat ervoor zorgt dat je meer moet verwarmen, zorgt het ook voor koudere lucht die wordt ingeblazen. Heeft iemand hier een goede oplossing voor?
Tags:
Een Fresh-r monteren deze heeft een koperen koude/warmte WTW en werkt bij mij bekend als enige ook onder 0 graden Celsius.
Beste Johan,
Wij hebben een bevochtiger ontwikkeld die direct te plaatsen is tussen de kanalen van de WTW op de luchttoevoer naar de woning. De HomEvap Bevochtiger. Deze is te plaatsten op iedere WTW. De lucht na de WTW zal door de adiabatische bevochtiger gaan, de lucht neemt het vocht op en zal op die manier de relatieve luchtvochtigheid in je woning op peil houden. Om ervoor te zorgen dat het rendement van de WTW niet teniet wordt gedaan is de bevochtiger uitgerust met een heater die inkomt op het moment dat de temperatuur teveel daalt. Kijk voor meer info op www.homevap.nl
Groet Judith
Beste Johan,
De WTW is verkeerd afgesteld. in een passiefhuis hoeft de PAUL WTW niet hoger afgesteld te worden dan dat het 0,4 voud ventileert. dit komt neer op 120 m3 met een minimum van 105 m3/h. Als het te droog wordt staat de WTW te hoog afgesteld op 250 tot 300 m3/h wat een te droge lucht geeft en te veel verlies geeft.
Gewoon de WTW naar beneden bijstellen. Zehnder (PAUL is daar een onderdeel van) kan de installatie voor je afstellen. ipv installateur.
Wat in mijn eigen Plushuis (prefab HSB passiefhuis, gebouwd in 2012) erg goed werkt is het zodanig inregelen van het ventilatievoud, waardoor de Rv in de praktijk nooit onder de ca. 40% zakt. Uiteraard moet je daarbij wel voldoende lage CO2 waarden als randvoorwaarde aanhouden! Groet Nicolaas van Everdingen Plushuis
Ah! Carl-peter Goossen was me voor, strekking van ons advies is hetzelfde (Zelfde DNA ;-) )
Welkom bij
BouwProfs
© 2024 Gemaakt door Michel Eek. Verzorgd door