BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bouw je mee aan het BouwProfs eBook “duurzaam bouwen in de praktijk. 50 praktische tips.”?

Zoals je dagelijks op BouwProfs kunt lezen, houden we op BouwProfs ons regelmatig bezig met het thema duurzaamheid. Duurzaam bouwen was een aantal jaar geleden nog een mooie trend, inmiddels is duurzaamheid niet meer weg te denken in het bouwproces.

50 praktische duurzaamheidstips
Om duurzaamheid nog dichter bij collega bouwers (en daarmee bij de consument) te krijgen, brengt BouwProfs in het 1e kwartaal van 2013 een eBook uit rondom dit thema. In ons eBook ‘duurzaam bouwen in de praktijk. 50 praktische tips.” komen 50 tips van bouwprofs te staan waarmee een ieder direct aan de slag kan. Geen ingewikkelde materie, maar juist laagdrempelig zodat een ieder kan lezen en kan zien dat duurzaamheid in het bouwproces eenvoudig toe te passen is, en ook nog leuk is om te doen.

Een eBook is te vergelijken met een gewoon boek, maar dan in digitale vorm. Het voordeel hiervan is dat een ebook simpel en gratis te verspreiden is. Men kan het downloaden, doormailen en verspreiden via sociale media.

Op BouwProfs houden dagelijks duizenden bouwprofessionals hun kennis actueel. Wij gaan ons eBook uiteraard op gepaste wijze promoten, dus voor jou een mooie kans jouw expertise onder de aandacht te brengen van een groot en gepast publiek.

Toon jouw expertise en deel jouw tip!
Heb jij ook een duurzaamheidstip die jij wilt delen met jouw bouwcollega’s en consumenten in Nederland? Deel hem dan op BouwProfs. De 50 beste tips worden opgenomen in ons eBook, uiteraard onder vermelding van jouw naam en bedrijfsnaam.

Omschrijf jouw duurzaamheidstip svp zo volledig mogelijk op BouwProfs via deze discussie, en reageer in het onderstaande reactievak.

Weergaven: 4410

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Dat werkt als een zonnetje! Ik vind het een mooi overzicht geworden, gefeliciteerd.

Dankjewel Elske, en jij bedankt voor je bijdrage.

Zouden we er dit keer ook een mooi (e-)boekje van kunnen maken? Wellicht gelijk die andere restylen? Want die vorige is een beetje een moeizaam knippen plakken word-document. Wellicht ook een soort indeling maken naar tips? Materiaal, biodiversiteit, management, overige (of iets dergelijks). Dan komt het allemaal net iets serieuzer over en heb je ook een mooi printbaar document, wellicht zelfs een mooi boek. Ik wil me best opofferen om 'm in een fijne (bouwprofs)stijl te gieten?

De indeling naar tips en rubricering gaan we zeker ter harte nemen. Wat het knippen plakken word document betreft, waarschijnlijk heb je de PDF versie gelezen. We hadden het ebook oorspronkelijk in een professionele opmaak gegoten via Blurb, maar het bleek dat veel mensen moeite hadden dit book te downloaden. Vandaar de keuze hem alsnog in PDF te zetten. Ik hou je advies zeker in overweging Paul!

Trias ecologica is de basis van iedere afweging, die we maken bij Duurzaam Bouwen. We nemen zo min mogelijk van de natuur. Wat we dan toch nemen, moet weer kunnen aangroeien. En als dat niet lukt, moeten de materialen, die we gebruiken recyclebaar zijn.

Het meest duurzaam is een woning, die we niet bouwen. De op één na beste optie is een kleine woning. Die gebruikt immers altijd minder bouwmateriaal, minder verwarming en minder energie om te maken. Als je een kleine woning bouwt of bewoont spaar je dus automatisch het milieu. 

Het kleinste multi-functionele huisje dat ik ken is het 1 m2 huis van: Van Bo Le Mentzel. 

Lees meer over het 1m2 huisje in het artikel dat ik schreef voor Bouwtotaal, (praktijkblad voor de uitvoerende bouw, uitgave juni 2013). In dit artikel, in de serie SLIM RUIMTEGEBRUIK, gaat Bo nader in op z'n missie. Als vluchteling uit Laos heeft hij als geen ander nagedacht over het begrip 'thuis'. Z'n visie is verfrissend. Wil je meer weten over kleine huisjes van hergroeibare materialen (strobalen, Cob, maïskolven) of recyclebare materialen (het tweede leven van zeecontainers), ga dan eens naar LEVEN in Tuinen

Ir. Marcel van Mierlo

Oprichter/eigenaar www.levenintuinen.nl

Hallo Kees ,

Het gebruik van basaltvezel produkten is nog vrij onbekend in Nederland ,maar het is de moeite waard om hiervan meer kennis te nemen. De matreriaal eigenschappen zijn zeer interessant zo is de basaltvezel 2,5 x zo sterk als staal 4 x zo licht als staal ,corrodeert niet en de CO2 footprint ligt 150% lager dan van staal.

Het is de moeite waard om ook eens proeven te nemen met basaltvezels in een betonmengsel.

Er zijn ook staven van basaltvezel en kunnen als wapening gebruikt worden. Interessant voor oa maritieme constructies.

zie : www.vulkan-europe.com

Hans de Wit

 

Beste Michel,

Een tip die zeker niet mag ontbreken is de visuele belevingsgerichte duurzaamheid. Dus ook harmonische kleurgebruik. Disharmonie is zo wie zo niet duurzaam. Zwarte blokkendozen overigens ook niet. Techniek is niet zichtbaar als het goed is (ook een tip), beleving daarentegen wel.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+