BouwProfs

De bouw online verbonden.

Know how gevraagd voor duurzaam verbouwen van boerderij tot kinderdagverblijf.

 

Beste bouwprofs,

 

Via onze email kregen wij een verzoek binnen van bouwprof Rob Polet, om u de volgende vraag voor te leggen.

 

Een vriendin van Rob heef recent een grote boerderij gekocht, welke zij wil ombouwen tot kinderdagverblijf. Ze heeft al enkele kinderdagverblijven in bezit. Nu wil zij de boerderij duurzaam verbouwen, door middel van het toepassen van duurzame materialen en technieken.

 

Er zit bij de boerderij ook een stuk grond van 800 M2 dat in een kindvriendelijke tuin met waterpartijen en een "speeldernis" omgetoverd moet worden. Dus regenwateropvang voor bevloeiing enzovoorts. Tevens ligt het in de bedoeling hiervoor subsidie aan te vragen. Ze weet alleen niet welke weg hierin te bewandelen en welke mogelijkheden er zijn rondom subsidieregelingen voor duurzame materialen, zonnepanelen/boilers ( gigantisch dak) , verlichting, waterhuishouding etcetera.

 

Kunt u Rob en zijn vriendin helpen met deskundig advies? Geef dan uw reactie, wellicht voorzien van een korte introductie van uzelf en/of uw bedrijf.

Weergaven: 2167

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Rob,

Voor advies mbt technische installaties kunnen wij van dienst zijn. Een zonneboilersysteem met daarnaast de HRe ketel (levert warmte en elektra) bijvoorbeeld. Na bezoek op lokatie brengen wij een volledig advies uit. Voor algemene informatie www.remeha.nl.
Als jullie van gedachte willen wisselen over de mogelijkheden dan hoor ik dat graag.

Vriendelijke groet,

Nico Verdonck
Beste Rob,
Wij zijn bezig om van Lego toestemming te krijgen om Lego stenen van bioplastic te maken. Dit lijkt me fijn voor de kids. Daarnaast ontwikkelen we Jumbioblocks (grote legostenen 15*30*30cm van bioplastic) en binnenwanden (sheet van bioplastic in een profiel van bioplastic). Het zou mooi zijn als de biolegostenen mogen produceren dan leveren we een partij af bij dit prachtige initiatief. Meer info www.rodenburg.com.
Groet
Rob Mathlener
Bijlagen:
Beste Rob & partner,

Als gebouwtype heeft een boerderij prachtige mogelijkheden voor een veelheid aan functies, en voor een kinderdagverblijf ligt er een geweldige kans voor bijzondere ruimtelijk prikkelende oplossingen. Een leuk initiatief waar ik graag meer van wil weten.

Duurzaamheid is een begrip dat in je aanpak als belangrijke randvoorwaarde telt. Voor ons is dat een vanzelfsprekendheid: in de toekomst wordt dit aspect steeds belangrijker en voor ons architecten is de toekomst het terrein dat we (mede) vormgeven.
Wij zien dat begrip daarom ook zo breed mogelijk: uitstraling, degelijkheid, en aanpasbaarheid van een gebouw hebben alles te maken met waardebehoud en daarmee duurzame ontwikkeling van de toekomst.

Subsidie is een onderdeel van de financiering en kan ingezet worden om dat doel te bereiken. Dat is uiteraard niet ons expertisegebied (en in NL behoorlijk complex) maar we weten wel waar we die kunnen halen.
Als voorbeeld laat ik je graag eens ons low-budget woonhuis op IJburg zien, met een epc van 0,56, zie
http://www.mmx-architecten.nl/index.php?/projects/-woonhuis-ijburg/

Ik hoop je nieuwsgierigheid gewekt te hebben,

groeten van Michiel van Pelt, 06 3845 4713
www.mmx-architecten.nl
Ik zou zowieso even contact opnemen met Syntens (www.syntens.nl)
Syntens wordt gefinancierd vanuit de overheid en wordt ervoor betaald om ondernemers te helpen het juiste subsidiepad te vinden. Komen soms tot verrassende oplossingen. Ze hebben ook een aardig netwerk om partijen buiten de subsidiemogelijkheden om met elkaar in contact te brengen en het kost je nog eens niets ook.

O ja, wil je verder meer weten wat Bouwburo Ingenieurs kunnen doen, dan kan ik hier een mooi verhaal ophangen maar een kijkje op www.bouwburo.nl geeft ook een aardige indruk. Mochten we je ergens mee kunnen helpen dan hoor ik dat natuurlijk graag maar in de reacties die ik lees, heb je voldoende reacties van mensen met heel gerichte ervaring om een goede keuze te maken.
Geachte heer Polet,

Hierbij wil ik mij graag voorstellen.
Wij zijn een bedrijf die vanaf ontwikkeling tot oplevering het gehele project aansturen en begeleiden. Dit houdt ook in dat wij voor de nodige subsidies zorgdragen en advies geven welke oplossing voor U het beste is. Het is niet gezegd dat de beste duurzame oplossing voor U ook de beste is, het is een combinatie van factoren. Belangrijk is te weten dat de nieuwe technieken er aan bijdragen. Ook is het belangrijk dat het verbruik, en bij sloop het hergebruik belangrijk is.
Belangrijk is dat gekeken wordt naar U als gebruiker en de technische en budgetaire invulling daarvan. Wij kunnen alle punten hiervoor invullen. Persoonlijk contact en de 'klik' is hier ook in belangrijk, anders zal het project lastig worden.
Op dit moment doen wij een duurzaam project van 24mio. welke door een grote opdrachtgever naar volle tevredenheid wordt uitgevoerd.
Een heel verhaal, maar ik denk dat als U interesse hebt, wij vrijblijvend een uitleg kunnen geven.
Ik verneem graag uw reactie.
Voor verdere informatie kunt U op onze website kijken en/of bellen.

met vriendelijke groet,

Marco Bakker
www.mac-pro.nl
06-53208864
Beste Rob en vriendin,

Een boerderij ombouwen tot kinderdagverblijf is voor mij een passie. Het behouden van de karakteristieke elementen van een boerderij en zorgvuldig nieuwe toevoegingen ontwerpen. Door de toevoegingen flexibel te bouwen, blijft de boerderij aanpasbaar naar de toekomst.

Als gespecialiseerd architect binnen de kinderopvang draait alles om het ontwerp. Binnen de ontwerpkeuzes kunnen vele duurzame ingrepen worden geïntegreerd, bijvoorbeeld zongeoriënteerde keuzes. Voordeel hierbij is dat duurzame toepassingen niet achteraf worden toegevoegd. Ze passen binnen je totale budget.

Bovengenoemde duurzame toepassingen (zonnepanelen etc.) zijn technische opties binnen je ontwerp. Hierin is veel keus, waardoor goed advies van leveranciers noodzakelijk is.
Maar eerst zal het gehele traject van de ontheffing bestemmingsplan en de bouwaanvraag procedure noodzakelijk zijn. In dit traject van ontwerp tot en met het definitief ontwerp komen alle duurzame toepassingen aan de orde. Evenals subsidieonderzoek.

Ik kom graag vrijblijvend uitleg geven van mijn kennis en ervaring. Op onze site www.3span.nl staan bij kinderopvang enkele herbestemmingprojecten.

Met vriendelijke groet,
Kor Hania
Informatie omtrent subsidies en stimuleringsregelingen voor dergelijke toepassingen is te vinden op de site van Agentschap NL (voorheen SenterNovem). Hier vindt je o.a. informatie over SDE subsidie voor zonnepanelen (PV) en fiscale regelingen zoals de Energie Investerings Aftrek voor o.a. energiezuinige verlichting. Ook informatie over o.a. groenfinanciering is op deze site te vinden.
Als architectenbureau hebben wij veel ervaring met het ontwerpen van kinderdagverblijven, hierbij hebben we ook ervaring met het ombouwen van een grote boerderij tot kinderdagverblijf en het toepassen van duurzame materialen en technieken. Desgewenst kunnen we informatie hierover verstrekken ter inspiratie. Overigens schakelen wij meestal een externe adviseur in om te adviseren in duurzame toepassingen en subsidies hiervoor aan te vragen. Inmiddels hebben we ervaring met diverse adviseurs en kunnen we de juiste adviseur aandragen die past bij de ambitie en het budget!
Gaarne zijn wij bereid e.e.a. nader toe te lichten en/of nadere informatie te verstrekken!

Met vriendelijke groet,
Jody van Leeuwen

Topos Architecten Postbus 37 2740 AA Waddinxveen T 0182-39 43 44 F 0182-39 58 78
Beste Rob,

Of dit een klus voor ons zou kunnen zijn hangt mede af van de afstand tot Rotterdam waar we zitten.
Wij renoveerden de Sleephelling tot PassiefBouwen project, waarbij het primaire energiegebruik tot een minimum wordt teruggebracht. Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar met de steigende energieprijzen doorgaans ook heel rendabel.
Via contacten binnen de stichting PassiefBouwen kan ik je in contact brengen met andere experts en rekenmeesters, om je project door te rekenen. Ik zou het ook in een workshop kunnen brengen zodat de leden van de stichting er eens over kunnen brainstormen.
We verbouwden veel monumenten (waaronder boerderijen en schuren) op het Landgoed De Moeren in Zundert. We maken daar weinig reclame mee, want we doen dat vooral naast ons "grotere" werk uit liefhebberij.
Als je naast energiebesparing ook op andere punten ecologisch wilt bouwen: wij bieden in ons kantoor onderdak aan Pahkla Ecologische bouw, een jongen die start in de ecologische bouwwereld.

In ieder geval succes met je project. Elk ecoproject is er weer een!

groeten

Andries Laane

Villanova architecten, Rotterdam.
Beste Rob,
als eindredacteur van het vakblad bouwIQ wil ik je vragen om mij op de hoogte te houden van de bouwactiviteiten. wellicht kunnen we het project in bouwIQ of op www.bouwiqonline.nl behandelen. Succes met de verbouwing/transformatie.

Groet,
Wilbert Leistra
eindredacteur bouwIQ en Renovatie
Beste Rob,

Met zekerheid kan Sensid een goede rol spelen in dit project. Wij zijn toonaangevend in de duurzame ontwikkeling van projecten. Wij zijn o.a. betrokken bij de ontwikkeling van woon/zorgcombinaties in boerderijen en hebben ervaring met duurzame ontwikkeling van kinderdagverblijven. In een kinderdagverblijf in Apeldoorn hebben wij de bestaande visie over onderwijs- en werkvormen vertaald naar een interieurconcept dat daar naadloos op aansloot. Positieve referenties zijn beschikbaar op aanvraag.

Ons specialisme is interieurarchitectuur, maar wij zijn gewend om projecten integraal aan te pakken. Dat wil zeggen dat wij dan sturing geven aan samenwerkingsverbanden van architecten, bouwers, installateurs, calcualtiebureaus, specialisten in hergebruik van bouwmaterialen, landschapsarchitecten, energiespecialisten en subsidie-adviseurs. Onze ervaring is dat een integrale aanpak ook het beste werkt bij duurzame ontwikkeling. Je wilt ten slotte niet graag dat de winst die je via je energieconcept behaalt wordt tenietgedaan door verkeerde toepassing van isolatie (om maar eens een voorbeeld te noemen). Je zou dus de totale coördinatie van deze opdracht met een gerust hart bij ons neer kunnen leggen.

Ik durf wel te zeggen dat Sensid de absolute expert in Nederland is als het gaat om kennis van duurzame materialen die je in de bouw/verbouw kunt gebruiken. Het zelfde geldt inmiddels voor energietechnieken en subsidiëringsvraagstukken. Wij zijn partner van het International Center for Sustainable Excellence (ICSE) en koploperbedrijf van MVO Nederland. Als wij projecten ontwikkelen doen wij dat vanuit een People, Planet, Profit benadering, heel doelgericht en werkbaar. Wij beschikken over een zeer uitgebreid netwerk van bedrijven en specialisten die behulpzaam kunnen zijn waar dat maar nodig is.

Zo, genoeg over ons. Ik ben erg benieuwd naar het verhaal achter dit mooie initiatief. Zullen we binnenkort afspreken om kennis te maken?

Marco Dees
Sensid
0623 803 64
Hallo Rob,

Je hebt aardig wat los gemaakt zie ik. Maar toch wil ik ook een bijdrage geven, niet voor mijzelf maar voor een bureau uit Drachten waar ik wel eens iets voor getekend heb. Aqn is een bureau dat zich bezig houdt met het gebruik van water (en besparing), de inrichting van je huis, terrein, binnenklimaat, compostering en dus alternatieven voor je toilet, helofytenvelden, subsidies. De directeur-eigenaar, Jaap Schiere, zal je graag helpen bij de indeling, de bouw etc.

Zijn site is www.aqn.nl maar hier vind ik alleen een foutmelding, zijn oude site was http://www.euronet.nl/~arqnom/.
Er zijn ook boeken van.
In één boek sta ik ook.
Dit was een ontwerpje van 25jr terug.
http://people.zeelandnet.nl/jserle/april/speule.htm

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+