De bouw online verbonden.
Deze vraag is gesteld door Marco Buurman in de BouwProfs groep op Linkedin. Marco heeft een schildersbedrijf en vraagt zich het volgende af:
Ik wil met mijn schildersbedrijf meer met natuurprodukten werken, maar heb nog geen idee hoe je dit het beste kunt aanpakken, zodat het een succes wordt. Heeft iemand tips hoe je duurzaam schilderwerk aanpakt? Ook over hoe je het aantrekken van duurzaam schilderwerk kunt promoten?
Kan jij Marco helpen met tips, een goed idee, advies of met inspiratie? Geef het door aan hem via deze discussie.
Tags:
Neem eens contact op met Schilder de Vries in Groningen.
Hij is al enige jaren bezig om het C2C principe in zijn bedrijf door te voeren en werkt ook met milieuvriendelijke verven
Hallo Marco,
In je vraagstelling komen gelijk de belangrijkste aandachtspunten te voorschijn;
- specialistisch product en verwerking kennis
- beschikbaarheid en verkrijgbaarheid van goede producten in breed assortiment
- klantenwerving (o.a door bekendheid vergroting)
Dit is lastig als klein schilderbedrijf zelf allemaal te organiseren naast bestaande werk.
Met mijn bedrijf zet ik me in voor het stimuleren van duurzaamheid op een zeer breed gebied. Doormiddel van advies, verkoop en stimulering. Hierbinnen werk ik met concepten die veel overlap hebben. Zo ga ik in het voorjaar ook met de duurzame verf aan de gang. Dit doe ik waarschijnlijk samen met Marcel Aaldering van "PURE verf". Zie ook www.pureverf.nl (O.a.ook op linked in met netwerk groep: "VOOR ALLE SCHILDERS VAN NU", dit is een platform voor kennismaking en kennisdeling.)
Het doel is schilders die met duurzame verf werken of overwegen om ermee te gaan werken in contact te brengen met de deelnemende schilders van 'schilders van nu'.
Mijn doel is in het voorjaar aan te vangen met workshops te organiseren, in samenwerking met Pure Verf in de gemeente Renkum. Hiernaast zal ik dan een assortiment duurzame verf gaan verkopen vanuit de winkel die bij mijn bedrijf hoort. Zowel de workshops als verkoop is voor zowel de particulier als professional. Vanuit mijn veel bredere bedrijf concept en netwerk hoop ik zo ook meer aandacht en dus klanten te gaan creëren voor de verwerker en de verkoop vanuit mijn winkel. O.a door promotie werk vanuit het bedrijfsconcept.
Apeldoorn is iets verder weg, maar je bent welkom aan te haken natuurlijk. Zoek anders een soortgelijk samenwerkingsverband in jou regio. Neem eens contact op met Marcel Aaldering van Pure Verf. En join in ieder geval de linkedin group " Voor alle schilders van nu"!
dit is wat ik doe bij het tackelen van een 'nieuw' onderwerp:
Allereerst, verdiep je in
- wat er te koop is, productkennis, pro en cons, toepassingen, beperkingen, mogelijkheden.
Dit betekent studie en grondige research.
- techniek. Voor elk product is een eigen techniek. Volg eventueel korte cursus of workshop.
Kiezen voor een natuurproduct is niet alleen een ander 'spul' dat iets anders toegepast wordt. Het is een eigen dynamiek. Daar kies je dan ook voor. (Dit sluit natuurlijk andere en bestaande gebruikte methoden beslist niet uit).
- er is/zijn (nog steeds) veel ontwikkeling, nieuwe inzichten en nieuwe factoren die invloed hebben op te maken keuzes door jouw als schilder, maar vooral door de maatschappij als klant
Succes met je overwegingen. Laat wat horen.
Beste Marco,
in reactie op eerdere antwoord van Wibo Teerlink Bureau Cambium (waarvoor dank) :
Ik heb zelf jaren gewerkt met duurzame verfsoorten en ben overtuigd van de professionele kwaliteit, de milieu voordelen en toekomst van deze verf. Ik ben dusdanig overtuigd geraakt dat ik met mijn bedrijf PURE VERF het gebruik van deze duurzame verfsoorten ben gaan stimuleren. Kortgeleden heb ik daarvoor een vakgroep genaamd 'schilders van nu' opgezet, schilders die werken met duurzame verfsoorten. Inmiddels hebben 4 schildersbedrijven in de regio Nijmegen Arnhem zich aangesloten. Binnenkort gaat de vakgroep landelijk werken. Deelnemen aan de vakgroep schilders van nu is kosteloos. De voordelen zijn kennisdeling, samenwerking en gezamenlijk inkoopvoordeel.
Wil je meer weten? Stuur me een bericht marcel@pureverf.nl of bel me op 06 29017168.
Voor meer info www.schildersvannu.nl en linked-in group 'voor alle schilders van nu'.
Met vriendelijke groet Marcel Aaldering
Beste Marco,
De promotie van duurzaam schilderwerk en meer in het algemeen duurzaam onderhoud kan heel goed met de sofwareapplicatie GPR Onderhoud (zie site) waarmee de milieueffecten van onderhoudsscenario's kunnen worden vergeleken en geoptimaliseerd. Natuurverven zijn nu (nog) niet opgenomen in de applicatie.
Duurzaamheid is niet enkel afhankelijk van het product en de applicatie, maar heeft ook alles te maken met het ontwerp. Een stijlvol harmonisch ontwerp genereert een hoge en langdurige acceptatie. Disharmonie en trendmatige oplossingen daarentegen niet. De geschiedenis wijst dit uit. Dus mijn advies is om zeker zeer kritisch naar het ontwerp te kijken. Succes.
Beste Marco,
Goh wat leuk dat jullie dat willen gaan doen.
Ik zal me even introduceren. Ik ben Pieternel Peltenburg. Ik werk al 20 jaar met natuurverven en sinds 2010 importeer ik natuurverf uit Zeweden. Wij krijgen regelmatig de vraag of wij schildersbedrijven kennen die met onze producten werken. Wij leveren een 100% natuurlijke verf voor de afwerking van het hele huis, die ook nog eens een enorme lange buitenlevensduur heeft. Wij trainen ook schildersbedrijven en schildersbedrijven die met onze producten werken worden vermeld op onze website. Je kunt contact met ons opnemen via info@natuurlijk-kleurrijk.nl. Onze website www.natuurlijk-kleurrijk.nl
Iedereen bedankt voor jullie reactie, helemaal top.
Wat een nieuwe wereld is de wereld van duurzaamheid en er is al zoveel.
Gek eigenlijk dat het niet verplicht wordt om met deze produkten te werken.
Zijn er ook nadelen?
@Pieternel,
Heb net jullie site bezocht. Bijzonder leuk en leerzaam.
Ik hou van kennis en kennis opdoen. In het bijzonder techniek en het hoe en waarom.
Ik dacht (denk ik nog steeds) veel van o.a. verf en techniek te weten, maar heb toch echt even wat bijgeleerd. Dit vraagt dus om wat bijstelling.
Bedankt. het gaat 'in de pot'.
Marco, het begint er mee dat je goed op de hoogte moet zijn van alle voordelen van diverse duurzame producten. Dit gaat verder als alleen verwerking. Het begint bij wat het product doet voor de klant.
Zo zijn kalk en krijt verven volledig damp open, wat bouwkundig en op het leefklimaat nogal wat bijzonder positieve invloed heeft. Daarbuiten zijn ze schimmelwerend en bacterie dodend, ook een prettige bijkomstigheid. Daarbuiten kan kalkverf heel goed op vochtige ondergrond worden aangebracht, dat is ook voor nieuwbouwwoningen heel praktisch. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Soortgelijke argumenten zijn er ook voor de toepassing van kalei en lijnolie verf.
In tegenstelling tot het recente verleden kun je deze duurzame verven juist in deze tijd relatief makkelijk vermarkten, door aan te haken op de trend die er op dit moment is in de woonmarkt. Kijk diverse glossy tijdschriften er eens op na. Daarbij aanhaken is in mijn ogen gewoon een slimme zet! Verwerking is anders, maar zeker niet ingewikkeld. En voor je eigen gezondheid als verwerker zou het ook een verstandige keuze zijn. En je onderscheid je ook nog eens op een goede manier, het gros van de schilders wil er niet aan. Dit ondanks het feit dat deze producten zich in basis al honderden jaren hun kwaliteit bewezen hebben. Van invloed hierbij is natuurlijk ook de opstelling van diverse grote producenten die uiteraard er alles aan zullen doen om hun marktaandeel vast te houden.
Wil je met succes aan de slag met duurzame producten kwaliteit leveren en marktonderscheidend bezig zijn, neem gerust contact op.
Het is materiaal en verwerking naar mijn inzicht. Duurzaam voor mij is ppp en materialisatie. Verf behoort tot de meest ingewikkelde materialen op het gebied van duurzaamheid. Echt 100% milieuvriendelijke verf is erg moeilijk te bewaren,daarom zitten er soms bestanddelen in die minder wenselijk zijn. Hierbij is weer de samenstelling belangrijk. We hebben de verven waarmee we werken heel zorgvuldig uitgekozen. Zweedse en Duitse natuurverven (staan onder continue controle) hebben daarbij onze voorkeur. We werken graag met Moose Faerg, Volvox en Scala natuurverven (leem en krijtverven).Maar ook Carparol, Pure % Original zijn prima verven. Een goede en strenge leidraad is het Nature Plus label en het Vibe in België,die erg goed en technisch onderlegd naar de verfsamenstelling kijken.
In Duitsland bestaan vijf natuurvervbedrijven die 30 jaar geleden uit hetzelfde enthousiaste groepje mensen is ontstaan en waar iedereen zich op een ander aspect van milieuvriendelijkheid heeft gespecialiseerd.
Ondertussen staat binnen de natuurverfbranche ook lang niet meer het mileuaspect centraal (want vanzelfsprekend),maar de hoge designfactor.
Naast verf is het schildersmateriaal en de afval belangrijk. Ook hier bestaan al mooie voorbeelden van duurzaam geproduceerde kwasten en gereedschap.
En, vervoer en transport is ook leuk op te lossen:op de bakfiets in de buurt (zowel ouderwets als ook electrisch als zelfs met solarpanelen). En dan nog je kleding, de was, etc. Volgens mij nog heel wat te winnen op schildersgebied.
Ik wil niet "lullig" doen,maar met de juiste keuze is soms zelfs helemaal geen schilder meer nodig. Maar ja, kleur maakt het leven wel mooier.
Marco, dat is juist zo leuk aan duurzaam! Je hoeft het niet verplicht te stellen! Het is een logische stap die je graag zet. Het enige wat er voor nodig is, is gezond verstand.
Marco Buurman zei:
Iedereen bedankt voor jullie reactie, helemaal top.
Wat een nieuwe wereld is de wereld van duurzaamheid en er is al zoveel.
Gek eigenlijk dat het niet verplicht wordt om met deze produkten te werken.
Zijn er ook nadelen?
Welkom bij
BouwProfs
© 2024 Gemaakt door Michel Eek. Verzorgd door