BouwProfs

De bouw online verbonden.

In deze rubriek krijgen deelnemers aan BouwProfs de gelegenheid zich voor te stellen. Een mooie gelegenheid om iets over jezelf en je bedrijf te vertellen. Wie ben je, wat doe jij in de bouw en welk bedrijf vertegenwoordig je? We horen het graag.

Vertel ons ook hoe jij jouw passie voor de bouw hebt opgelopen en lees hoe anderen over de bouw denken via deze link.

Weergaven: 4291

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik ben Matthias de Vries 35 jaar oud en woonachtig in Wijchen. Ik ben getrouwd (met een vrouw) en heb 2 kinderen. Ik ben mijn carriëre begonnen als meubelmaker en scheepstimmerman, later ben ik van steller van een machinelijn, naar cnc-programmeur, naar productie / applicatie programmeur, naar C.O.O. en (mede-) eigenaar van EcoDev Agro Fibers opgeklommen. Naast dit bedrijf ben ik nog eigenaar van het bedrijf PolHome Onroerend Goed, een makelaars kantoor dat zich bezig houd met de verkoop van Pools vastgoed en zakelijke bemiddeling. Mijn vrouw is dan ook Poolse. EcoDev Agro Fibers is een nieuw bedrijf dat zich zal gaan bezighouden met het produceren van een aantal interessante, milieu vriendelijke producten, waaronder Hennep wol (in samenwerking met HempFlax Nederland) en C.A.F. (Compressed Agro Fiber) panelen.
Mijn naam is Fred Caspers ik ben 43 jaar oud woonachtig in Hillegom ben werkzaam geweest als loodgieter en cv-monteur heb hierin zo`n 25 jaar ervaring en ben nu al weer enige tijd werkzaam in de Lekdetectie het geen in houdt het opsporen van lekkages zonder hak of breek werk.

Gezien de huidige installatie werken waarbij alles onzichtbaar gemonteerd te zijn is het opsporen van lekkages vaak een probleem.
ook bouw technische problemen brengen wij in beeld

hierbij gebruik makend van toch wel zeer geavanseerde apparatuur, infraroodcamera, endoscopie, akoestiek en nog veel meer toepasbaarheden kan dit zeer kosten besparend werken.
onze werkgebied bestijkt geheel nederland en het Vlaamse gedeelte van Belgie.
wij zijn te vinden onder www.lekkagevinden.nl


Daniel González zei:

Hoi André,
Goed initiatief!
Mijn naam is Daniel González Mondragón-Derks Het grootste gedeelte van deze naam erfte ik van mijn schoonouders die, op mijn reis door México, in hun armoede voor mij zorgde als een Prins.
In mijn loopbaan was ik bij elkaar zo'n 25 jaar werkzaam in de montage van gevel- en dakbeplating, waarvan 10 jaar als zelfstandige.
De laatste drie jaar, na mijn reis door México, werkte ik op contract bij de fa. Hardeman in Veenendaal waarvoor ik met veel plezier erg mooie en bijzondere projecten mocht maken.
Nu is drie jaar tegenwoordig wel de max, zeker als je al 45 jaar oud bent. Daarna is vast loondienstverband de enige optie en dan wordt je een riskant object als werknemer.
Ik kwam dus in de WW.
Vanuit deze positie heb ik ervoor gekozen mijn internet ondeneming, die ik eerder in de avonduren voerde, full time voort te gaan zetten.
Ik heb in twee maanden www.zetwerkonline.nl opgezet. Op www.zetwerkonline.nl kun je zetwerk (dit wordt veelal gebruikt in de montage van gevel en dakbeplating) op internet uittekenen, waarbij je meteen ziet wat het gaat kosten. Je kunt het betalen met iDEAL en binnen 3 werkdagen heb je het op plaats van bestemming.
De levering en fabricage van het zetwerk wordt uitgevoerd door de firma Hardeman te Veenendaal en Cornelissen metaalbewerking te Rhenen.
Ik ben dus hier om te zien dat ik afnemers ervan kan overtuigen dat dit een winstgevend en kostenbesparend concept is.

Aangenaam,

Daniel González
Hallo,

Ben Henk Veldmans, en werkzaam als toezichthouder Bouw- en woningtoezicht bij Gemeente Westvoorne. Ik woon in een 100 jaar dijkwoninkje in Stellendam wat ik flink aan het opknappen ben.

Na 7 jaar als toezichthouder leer ik niet zoveel meer bij, en nu de interessante "grote" projecten (voor onze kleine gemeente) op hun eind lopen, ben ik aan het rondkijken naar m'n volgende baan in de regio Rotterdam/West Brabant/Noord Zeeland. Mogelijk als opzichter (vanuit de opdrachtgever deze keer), of een andere baan waarbij er een mooie mix is tussen buiten en binnen. Zodat ik de komende jaren weer kan doorgroeien in kennis en kunde. Ik sta open voor suggesties :)

Dit soort fora houden je op de hoogte van allerlei interessante zaken. Het houdt je scherp, verbreed je blik en je ziet problemen ook van een andere kant. Ik hoop dat ik hier ook een bescheiden bijdrage kan leveren.

m.v.g.
Henk Veldmans

Zinniger interieurarchitectuur advies en projectbegeleiding is een cross-disiplinair bureau waarbinnen juist de samenwerkingsverbanden de kracht van het bedrijf betekenen. Hierdoor zijn we in staat grote projecten te realiseren vanuit een breed kader. In ons werk is de centrale vraag; hoe kunnen we het "container" begrip duurzaamheid ombuigen naar speciefieke, meetbare, acceptabele, realistiche en tijdgebonden projecten. Waarbinnen het streven naar een 100% duurzame score gefaseerd bereikt zou kunnen worden in een vooraf vastgestelde tijdslijn? Hoe creeren we draagvlak binnen organisaties en bedrijven en hoe kunnen we duurzame interieurarchitectuur dienstbaar inzetten, zodat de inhoudelijke wensen samen vallen met het duurzame uitgangspunt. Hoe kun je als bedrijf of brand- mark verduurzaming van de organisatie gebruiken als vernieuwde identiteit, zonder te vervallen in greenwashing?

 

Ik wens alle pro's een vooruitstrevend en duurzaam 2011

Vriendelijke groeten

Steven Krol

Interieurarchitect bni

 

zinniger.nl

Mijn naam is Raymond Mos, 52 jaar, bouwkundige (MTS, HTS). Samenwonend, geen kinderen.

 

Ik heb in het verleden veel ervaring opgedaan bij verschillende werkgevers oa in kunststof en bitumen dakbedekking, kozijnen, metalen dak- en gevelbeplating, binnenwandsystemen etc. Vanuit de privésfeer ben ik al enige tijd bezig met bedenken van creatieve oplossingen voor woonwensen en woonproblemen. Denk hierbij aan verrassende architectonische ontwerpen en doelmatige bouwkundige aanpassingen. Mijn ideeën worden als vindingrijk, ongebruikelijk, onorthodox maar bovenal zeer leefbaar, uitvoerbaar en betaalbaar gekwalificeerd.

 

Enige tijd geleden ben ik voor mijzelf begonnen met een bouwkundig adviesbureau: Het Gebouw Advies en Ontwerp (www.hetgebouw.biz) waarbij ik mij niet alleen op particulieren maar ook op bedrijven richt.

Naast de bouwkundige uitgangspunten houd ik mij ook speciaal bezig met de promotie van duurzaam bouwen, wonen en werken. Werkgebied: ca. 80 km rondom Enschede.

 

Met vriendelijke groet,

Raymond Mos, Enschede

Bijlagen:

Je bent nooit te oud om met je passie door te gaan. Bijna 65 jaar. 43 jaar getrouwd vader en opa Maar nog steeds actief in de onderhouds markt. Nu als zelfstandig ondernemer van2 bedrijven.

Vanuit mijn ervaringen als accountmanager, regiomanager, landelijk verkoopleider bouwverven van een van de grotere verfgroothandels in Nederland, Mooij Verf.

Vanuit deze functie heb ik veel kennis en kunde opgedaan voor alle mogelijke facetten van verftechnisch onderhoud van gebouwen. Technische kennis, maar ook de zo nodige praktische uitvoering. Kennis die nodig is omdat een caoting toch maar een half fabricaat is en het uiteindelijke resultaat bepalend is voor de applicatie.

 

Deze combinatie was ook nodig om de visie in houtrenovatie in de 70e jaren te laten veranderen. In plaats van vervanging hebben we reparatie in gezet als duurzaam in stand houden van houten gevelelementen.

Een visie die nu vertaald is in een algemeen geaccepteerd systeem in houtrenovatie. Grote en kleine ondernemingen hebbe deze markt nu in hun pakket opgenomen.

 

Met enthousiasme heb ik vorig jaar een webwinkel opgezet om deze markt ook te profileren naar de eigen woning bezitters. Geen goedkope houtrotvuller uit de bouwmarkt maar een hoogwaardig product gekoppeld aan de juiste voorbereiding en uitvoering.

Dit heeft nu geresulteerd in een soortgelijke webwinkel, maar helemaal gericht op de professionele bedrijven die houtrotherstel in hun pakket hebben opgenomen.

Ons bedrijf onderscheid zich in een groot en volledig en compleet assortiment. Met alle voordelen van een webwinkel betreft informatie en bestel en lever mogelijkheden.

 

Medio mei start ik samen met 2 partners uit de onderhoudsbranche een groothandel in duurzaam onderhoud.

Niet alleen de artikelen en producten, maar ook kijken we en adviseren we over het totale proces van het bedrijf. Alles gericht om zo duurzaam mogelijk de bedrijfsvoering en applicatie, s uit te voeren.

In de product groep zal duurzaamheid en de C2C achtergrond belangrijke keuze voor ons zijn.

Ik hoop in deze groep veel kennis en adviezen op te doen, om onze visie in echt duurzaam onderhoud te kunnen motiveren, realiseren naar een groot gedeelte van de onderhouds markt in Nederland.

Goedendag, mijn naam is Hans Olthaar.

Vanuit mijn ontwerppraktijk ontwerp ik doelgericht, een persoonlijke ruimtelijke belevingsomgeving met resultaat op maat. Op Olthaar.nl is een deel van de ca. 200 projecten die ik in samenwerking tot een goed einde heb mogen brengen, te zien.

 

Ik ben van origine industrieel ontwerper en ben mijn leven lang actief op het vlak van interieur en architectuur. Duurzaam en internationaal samenwerken is mijn passie, zie SusAr.nl. Daar komt ook duurzame agricultuur aan bod, hetgeen leidt tot projecten waar cultuur en natuur hand in hand gaan.

 

In nederland zijn we het concept Studioloft.nl, betaalbaare en kwalitatieve starterswoningen, aan het opstarten. Hiervoor hebben we al voor veel panden in het land een plan gemaakt met interessante ambities, gebaseerd op duurzame renovatie en herindeling. Op deze wijze zijn zelfstandige woonenheden met modern comfort te realiseren vanaf ca. 90.000 euro. We zijn nog op zoek naar financiers die met ons bij regelmaat de projecten willen realiseren tegen een rendement van 8 tot 10%.

 

Met GB4All.com ontwikkelen samen met meerdere partijen een zelfvoorzienende, modulair uitbreidbare en betaalbare woning voor de Afrikaanse markt. Er is inmiddels een werkend prototype gerealiseerd. Het interessante is, dat er ook veel aandacht vanuit Nederland voor het concept is. Om deze reden hebben we de GB4All-Afrikawoning vertaald naar een model welke voldoet aan het nederlands bouwbesluit. We hopen binnenkort zowel in Afrika als in Nederland de eerste projecten te kunnen starten.

 

In het ontwerpen en realiseren van gebouwde leefomgevingen met opbrengend vermogen ben ik altijd geïnteresseerd. Op naar de volgende uitdaging.

Mijn naam is Patrick Vos, concrete-creater bij Concrete Fashion BV. Woonachtig in Belgie, bedrijf is gevestigd in Nederland. Begonnen in de vloeren na de HAVO. Later bij EVO, en sinds mijn 23 zelfstandig ondernemer in cementgebonden vloeren. 3 jaar geleden omgeswitched naar decoratief beton. Naar the states om te leren en in te kopen. Deze kennis en de participatie van een aannemer hebben geleid tot ons bedrijf dat innovatief beton-design maakt. De trendy unieke uitstraling van ons werk past volledig binnen het moderne denken en doen van onze steeds groter wordende klantenkring.

Goede middag,

 

Sinds 1 juli 2011 werk ik als marketingcommunicatieadviseur bij NEN Bouw om marktpartijen mogelijkheden te bieden om betrokken te zijn bij het maken van (bouw)normen en dit naar meerwaarde voor de organisatie te vertalen. Internet is inderdaad een mooi medium om met elkaar te communiceren over ideeen, ontwikkelingen en vooral om van elkaar te helpen en te leren. Bouwprofs is daar net als Linkedin een goed voorbeeld van. Ik verwacht dat met name de komende jaren steeds meer professionals in de bouwsector deze middelen zullen inzetten om aan informatie te komen.

 

Wellicht kent u NEN en organisatieonderdeel NEN Bouw wel, toch zet ik het voor de zekerheid even kort (als ook op mijn profielpagina) uiteen: NEN Bouw is de onafhankelijke en professionele netwerk organisatie voor normalisatie en eenduidige afspraken in de bouwsector. Als onafhankelijk en betrouwbaar partner bemiddelt NEN in het afwegen van de verschillende belangen en zorgt voor neutrale procesbegeleiding. NEN biedt direct toegang tot Europese en mondiale normalisatieplatforms. In de dienstverlening biedt NEN een complete oplossing: van het opstellen van afspraken tot en met advies over het gebruik.

Ik wens de bouwsector veel succes en daadkracht toe voor 2012 toe.

 

Groeten,

 

Sebastiaan van Ineveld

Marketing & Communicatie NEN Bouw

T (015) 2 690 269

F (015) 2 690 190

M 06 40 175 518

 http://nl.linkedin.com/in/sebastiaanvanineveld

 

Mijn naam is Björn Sträter, 32 jaar oud, en woonachtig in deels Heerenveen, en deels Eindhoven. Gescheiden, en een trotse papa van een zoontje.

Vanaf het eind van mijn studie in 2006 gedetacheerd (via YACHT) aan het werk in zowel de non-profit als de profit sector als constructeur (zie ook: http://goo.gl/KAsgR ). Ik heb projecten meebeleefd (en aan meegewerkt) vanaf zowel de controlerende kant als de leverende kant. Als constructeur ben ik een groot voorstander van pro-actief werken, risico's durven nemen (en verantwoorden), en verder durven kijken dan de grens van je bureau. Dat wil zeggen, ik haal veel energie uit het sparren met bouwspecialisten om nieuwe denkwijzen te ontdekken, om oplossingen te vinden voor ingewikkelde vragen, en advies te geven waar het gevraagd wordt.

Op dit moment tijdelijk tussen twee opdrachten in, en ik ben druk op zoek over een breed spectrum om een nieuwe uitdaging te vinden.

Mijn naam is Emiel de Lange, ik ben geboren in 1983 en woonachtig in Beilen. Ik ben getrouwd en heb een zoontje van bijna een jaar.

 

Voordat ik in 2007 bij VDM woningen ben gestart heb ik 1 jaar bij KAW architecten en adviseurs in Groningen gewerkt als planvisualisator / 3D artist.

 

Momenteel ben ik werkzaam als werkvoorbereider bouw bij VDM woningen. VDM woningen is een bedrijf dat houtsketetbouw woningen realiseert. Deze woningen worden in de fabriek te Drogeham geprefabriceerd. Een twee-onder-een kap woning is hierdoor wanneer de begane grond vloer gereed is in 1 á 2 dagen wind en waterdicht. Als werkvoorbereider bouw heb ik bij VDM woningen veel ervaring opgedaan met duurzaam bouwen, energiezuinige installatiesystemen en opbouw van constructies met hoge RC-waarden.

 

Daarnaast ben ik als freelancer actief onder de bedrijfsnaam 3DL bouwkundig & 3D Tekenwerk.

Voor architecten, projectontwikkelaars, bouwbedrijven en woningcorporaties maak ik artist impressions en 3D plattegronden.

Verder maak ik ook bezonningsstudies en beschaduwingsrapportages.

 

Via bouwprofs.net blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen in de bouwwereld.

 

Met vriendelijke groet,

 

Emiel de Lange

 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+