BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hoe vergroot ik effectief mijn kennis op het gebied van Passiefhuizen?

Ik wil mijn bouwkundige kennis graag wat uitbreiden op het gebied van Passiefhuizen (op het gebied van ontwerp / detailering). Inmiddels zijn er een aantal instanties die dit soort cursussen gaven / geven. Heeft iemand hier ervaring mee? Is het zinvol? Of zijn er andere manieren om deze kennis te vergaren? Wie helpt mij op weg?

Weergaven: 813

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Via BouwQuist en/of DNA in de bouw kun je verder komen. Dhr Carl-Peter Goosen is daar direct mee bezig.

Of:Passiefhuis-Platform [info@passiefhuisplatform.be]

Op http://passieve-woning.nl/ In het kort uitgelegd wat passief bouwen inhoud

 

Voor Passiefhuis detaillering is deze site zeer nuttig http://www.bouwdetails.be/3Dani.html

 

Groet en succes, als er vragen zijn mag je mij gerust contacten

 

Henk Zaaijer

Een aannemer wat hier bij mij in de buurt zit houdt zich hier momenteel ook al geruime tijd mee bezig.

Harry Knoors van Knoors bouw. 046-4516425.

 

Misschien een optie om hem te bellen en uw vragen voor te leggen.

 

mvg

Pascal nieling

Beste Richard,

 

Ik zou je graag een objectief antwoord willen geven maar ik ken de inhoud van de verschillende kennisleverenciers niet. Bij SBR bieden we gedurende het jaar verschillende bijeenkomsten en cursussen aan en brengen we diversen publicaties uit, die zowel betaald als onbetaald zijn. Daarnaast hebben we ook een reeks referentiedetails gericht op comfort en energiebesparing de zgn 'Comfortdetails'.

SBR is een onafhankelijk kennisplatvorm voor de bouw en vastgoed. Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk. Neem anders is een kijkje op de website www.sbr.nl  Wellicht dat je hier iets vind wat jou kan helpen bij het uitbreiden van je kennis.

Als je wat breder wil zoeken in verschillende bouwgerelateerde bronnen, zou je ook is kunnen proberen te zoeken via www.wizer.nl. Dit is een zoekmachine speciaal voor de bouw, infra en installatiesector. Wellicht vind je hier iets wat je kan helpen.

Succes met je zoektocht naar de juiste kennis!

 

Vriendelijke groet,

Sven Boekhout

 

 

Passiefbouwen betekend veel kennis hebben van bouwfysica (natuurwetten). Op deze wijze is het eenvoudiger te begrijpen welke toepassingen beter werken. We werken nu nog teveel met bestaande normen die steeds moeilijker/complexer worden. Hierbij is het goed te weten hoe en waarom deze normen tot stand komen.

Dus haal de studieboeken uit de kast en ga de diepte in.

Er zij ondertussen diverse websites over passiefhuizen. Vanuit het principe Passiefhuis kun je CO2-neutraal bouwen toepassen. Verder heeft SenterNovem (nu AgentschapNL) een aantal jaren terug het e.e.a. in brochures overuit gegeven. (Er komt een Passief Bouwen Event in 2013. Op de bouwbeurs 2013 in Utrecht zal waarschijnlijk ook info over Passiefhuizen te vinden zijn). SBR heeft in aantal details t.b.v. Passiefhuizen. Diverse producenten hebben producten toegesneden op het passiefhuis. Maar m.n. de SBR-details zijn interessant vanwege de technische en bouwfysische gegevens die er in worden vermeld.

En je kan ook natuurlijk bij mij langs komen.

http://www.passiefhuis.nl/

http://www.passiefbouwen.nl

http://www.agentschapnl.nl/search/apachesolr_search/Passiefhuis

http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/energieneutraal-bo...

http://www.wooneco.nl/

http://www.passiefwonen.be/ (letop Belgisch)

De details die we ontwikkelden voor de passiefrenovatie van de Sleephelling zijn in overleg met de SBR geoptimaliseerd tot algemeen toepasbare passiefhuisdetails. deze zijn opgenomen in De SBR Referentie Details Woningbouw, deel renovatie. Hier zijn ook details te vinden van aan de buitenzijde passief gerenoveerde woningen.

In hun nieuwbouw referentie details zijn ook details opgenomen op passiefniveau.

Heel instructief!

met vriendelijke groeten

Andries Laane

 

Beste Richard,

De stichting Passief Bouwen organiseert in samenwerking met AcademyNL diverse cursussen. Kijk eens op de website: http://www.passiefbouwen-academy.nl/ 

Vanzelfsprekend kun je ook bij diverse adviseurs terecht die ervaring hebben met Passief Bouwen.

Beste Richard,

Afhankelijk van hoe ver je kennis gaat over duurzaam bouwen kan het zinvol zijn (nu al) een cursus passief bouwen te doen. Als je ervaring hebt met duurzaam, energiezuinig bouwen zal zo'n cursus zinvol zijn. Als je die kennis en ervaring niet hebt is het wellicht nog een brug te ver.

Als bouwkundige met ruim 20 jaar ervaring in duurzaam bouwen kan ik je desgewenst adviseren/coachen op dit gebied. Neem gerust contact op: www.duurzaambouwadvies.nl

Harrie Lieverse

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+