BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ik werk aan een Cradle-to-Cradle startpagina, wie heeft tips?

Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een Cradle to Cradle startpagina. Dit wordt een dochter van Startpagina. Startpagina wordt nog altijd onnoemelijk veel gebruikt door internet gebruikers bij de start van hun zoektocht naar een specifiek onderwerp. Vanuit BouwProfs willen we hiermee een verdere bijdrage leveren aan de verdere bekendheid van duurzaamheid richting consument en bedrijfsleven.

Ik ben op zoek naar tips welke rubrieken we kunnen opzetten op deze pagina. We hebben al de rubriek 'C2C websites' en C2C ontwerpers' bepaald. Wie heeft suggesties voor andere rubrieken die we kunnen noemen binnen deze Cradle to Cradle startpagina? En wie heeft kent websites naar specifieke Cradle to Cradle thema's waarnaar we kunnen verwijzen vanuit de Cradle to Cradle Startpagina?

Alvast veel dank voor jullie tips!

Weergaven: 620

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hi Michel: misschien is fornature.nl iets? Betreft interieur van gebouwen en is initiatief van DDock.nl, een architecten/conceptbureau uit Amsterdam. 

Zeker Nina, interessante website. Bedankt!

Nina Kremers zei:

Hi Michel: misschien is fornature.nl iets? Betreft interieur van gebouwen en is initiatief van DDock.nl, een architecten/conceptbureau uit Amsterdam. 

Mooi! Graag gedaan en ben benieuwd naar startpagina. Succes ermee!

Hallo Michel,

Suggestie:

-C2C informatie centra (SVE, ICDuBo, Centrum-hout, enz)
-C2C vakverenigingen (Riet, HSB, Strobouw, enz)
-C2C constructeurs (bv houtconstucties)
-C2C materialen (eventueel verdeeld naar: lokaal , ver weg)
-C2C literatuur
-C2C opleiding

 

Groet van Wouter

Overleg eens hierover met het C2C Expolab, Bjorn Sanders of met Roy Vercoulen van het C2C Product Innovation Institute. Zij houden zich ook bezig met bundelen van informatie en kennis.

Neem aan dat het specifiek op de bouw gericht is.

 

Denk ook eens aan Universiteiten / Hoge Scholen, zij werken ook aan verschillende thema's rondom Cradle to Cradle. Of neem bijv. kopje Overheden / agentschap.nl, waar men zicht heft op ontwikkelingen.

Maak ook een bundeling van leveranciers op de Nederlandse markt.

Agenda met evenementen, waarbij C2C als thema genoemd is. Of koppel het aan sectoren, zoals bijv. kantoren, zorg, sport, gebiedsontwikkeling, bedrijfsterreinen. Thema ontwikkelingen buitenland.

Of innovatie & C2C.

Goed initiatief. We doen graag mee, op http://www.susar.nl/nl/produkten/ promoten we binnen de duurzame bouwproducten apart de C2C producten toegepast/toe te passen in de SusAr-projecten.

Alternatieve wapening.

Denk eens aan wapening van basaltvezel staven.

Basalt-vezel staven zijn 2,5 x zo sterk als wapeningstaal en 4 x lichter in gewicht.

Geen dekking nodig tegen corrosie  dus slanker construceren .

Bij sloop  behoeft niet de wapening meer uit de beton gestript te worden, want de basis is en blijft gewoon basalt = zand en grind.

Co2 footprint >40% lager dan van staal.

info bij

ing. J. de Wit. 06 54907214

Beste Michel,

Een rubriek over stedenbouw/ruimtelijke ontwikkeling/gebiedsontwikkeling mag volgens mij niet ontbreken. In mijn boek ‘Levende stad, stad om in te leven’ vertaalde ik de Cradle to cradle gedachtegang naar het ruimtelijk vakgebied. Die theorie van cyclische processen pas ik toe vanuit mijn netwerk en stichting de Levende Stad (www.delevendestad.nl). Veel succes met je goede initiatief! Elma van Beek

PRP   Circulair aanbesteden en inkopen gebaseerd op C2C visie

www.therendemseries.com  Sustainable solutions for Office, outdoor and home (C2C GOLD gecertificeerd)

 

Hallo Michel,

 

Mooi idee, de C2C start pagina.

Misschien een rubriek met C2C gecertificeerde bouwproducten?

Of kan je ook een rubriek maken  met C2C bouwprojecten.

Bijvoorbeeld  het eerste C2C huis ( http://www.duurzaamgebouwd.nl/projecten/20120305-bouw-eerste-cradle... ) Zo zijn er vast al meer projecten

Veel succes !

 

Jan Hilbrink

 

vergeet de offiële C2C kanalen niet zoals http://www.mbdc.com/cradle-to-cradle/http://www.c2ccertified.org/, http://epea-hamburg.org/ en www.epea-nl.nl/;

ook interessant: www.cradletocradle.nl en http://www.c2cexpolab.eu/nl/

maar voor mij de beste blijft toch deze: http://transparency.perkinswill.com

daarnaast nog even wat 'zelf verheerlijking', op www.danieltulp.nl is ook heel wat info over C2C te vinden (ben de website nu aan het verhuizen naar een andere hosting provider, dus kan wat downtime op zitten)

Beste Michel,

Ook ik vind dit een goede actie.

Denk ook eens aan de doelgroep Amoveerders (ouderwets gezegd sloopbedrijven), bijvoorbeeld Oranje: http://www.oranje-bv.nl/

Verder de doelgroep producenten, waar wij als CRH Structural NL ook bij horen. http://www.calduran.nl/sites/calduran.nl/files/download/Calduran%20...

Ik wens je veel succes

Ben Kruseman

 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+