BouwProfs

De bouw online verbonden.

Is een PVC vloer toe te passen in een sportaccommodatie ivm de zware belastinggraad?

Eddie Kers is eigenaar van Aannemingsbedrijf Kers BV uit Hagestein. In de BouwProfs groep op Linkedin stelt hij de volgende vraag:

Heeft iemand onder u, ervaringen of advies m.b.t. de toepassing van PVC vloeren. E.e.a. is voor mij een vrij onbekende materie waarvoor ik jullie graag raadpleeg.

Het is evt. de bedoeling dergelijke vloeren te gaan toepassen in een nieuwe sportaccommodatie, dus met een vrij grote belasting graad.

Weergaven: 832

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Los van de kwaliteit wil ik u even meegeven dat PVC in de optiek van Michael Braungart (C2C) als not done wordt beschouwd.

Voor enkele besteksomschrijvingen met sportaccomodaties en fysiotherapie heb ik info ingewonnen via deze website: zoekcriteria Gerflor

De vloerbelasting (punt/bal etc.) is sportafhankelijk en zal dus, bij voorkeur in overleg met de gebruikers, moeten worden afgestemd.

In mijn beroepspraktijk kom ik regelmatig bij klachten over een vloerafwerking of afwerkvloer en daaronder zijn ook projekten met pvc vloeren.

Een sportaccomodatie is een breed begrip. Van belang is een programma van eisen voor afstemming van de mogelijke prestatie aan de eisen en dus de juiste keuze. Het gaat dan dus om de vraag hoe wordt het gebruik, de belasting, methode van reiniging/onderhoud, type vefrwarming, esthetische eisen etc.

TECHNOCENTRUM VLOEREN

ing. P.J. de Vries

wij, als groot schoolbestuur, ontwikkelen veelvuldig sportaccomodaties. Hierbij gebruiken wij als sportvloer minimaal de 9+2 variant van Eputan danwel Descol. het betreft hier punt-elastische sportvloeren die in vele varianten is te leveren (5+2, 7+2, 8+2, 9+2, 10+2, 12+2.) onderlaag+bovenlaag

 

 

Afgezien van C2C enz is pvc een behoorlijk hoog belastbare vloerbedekking.  EEA afhanklelijk van merk en type.  Bij FujiFilm in Tilburg heb ik duizenden meters toegepast in een industriele omgeving.  Dus voor een sport omgeving verwacht ik zeer weining problemen.  Overleg maar met Gerflor voor een Mipolam pvc vloer.

Niet dat ik voorstander van pvc ben maar als je het toch in 100% gerecyclde vorm koopt ben je vrij goed bezig Eddie. Informeer bij http://www.vekavloeren.nl naar belastingeigenschappen.

Hieronder vast een reclametekst, succes
Eddie

Guido

Veka tegels zijn inderdaad zeer goed te reinigen en voldoen aan de HACCP-vereisten, maar een Vekavloer heeft nog meer goede eigenschappen.

Een vekavloer biedt veel comfort en veiligheid voor uw medewerkers. Het antislip oppervlak voorkomt glijpartijen en het materiaal veert licht mee onder de voeten.

Wordt er gemorst op de vloer? Geen probleem, want een Vekavloer is ook nog eens vloeistofdicht.

Dankzij de materiaal- en kleurkeuze geeft een Vekavloer uw ruimte een representatieve uitstraling.

Vekavloeren zijn bovendien ijzersterk en gaan zeer lang mee.

Kortom, een Vekavloer voldoet aan alle hoge eisen die aan een horecavloer gesteld mogen worden.

Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij luisteren graag naar uw wensen en bespreken de mogelijkheden.
Bel 010- 437 41 70

Kan je dit zeggen ,heb zeer goede ervaringen met Descol in Deventer ,deze vloer is zeker niet de goedkoopste ,maar weet dat ze een zeer goede kwaliteit hebben .Het is ook een bedrijf dat zeer veel onderzoek doet naar de kwaliteit ,en geven een zeer goede garantie .Hier mee in overleg gaan en jou progamma van eisen voor leggen dan kunnen ze je heel goed adviseren .Heb in een vroeger verleden ooit eens een goedkope laten leggen ,en alleen maar problemen ,na 10 jaar weer een andere vloer er in ,ben net geweest in een nieuwe hal ,waar deze vloer ook is gelegd en ze daar ongeveer jouw eisen hebben .Het is in Broekland vlak bij Raalte ,wie weet kun je daar eens mee overleggen en anders wil ik je daarmee graag helpen

Dag Eddie,

Ik heb ruime ervaring met zowel Descol, Pulastic en Gerflor, allen in principe geschikt voor sportaccommodaties. Ze ontlopen elkaar niet veel. Van belang zijn:

- vochtgehalte van de ondervloer voordat je de vloer aanbrengt, evt eerst vochtscherm aanbrengen.

- de weerstand tegen puntbelasting. Wordt de vloer multifunctioneel gebruikt; let dan op ivm schade.

- hardheid van de vloer ivm acoustiek

- kleur ivm reflectie in de ruimte

Iemand Eddie nog wel eens teruggehoord ? 

Dag Eddie,

Neem eens een kijkje op http://www.forbo-flooring.nl/Project-toepassingen/Producten/Linoleu... Hier kan je alle technische informatie terugvinden en voor bijkomende vragen kan je onze afdeling technische adviezen bellen. Telefoonnummer staat op de website.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+