BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hoe voorkom ik een koudebrug bij de aansluiting spouwmuur op de fundering?

Heeft iemand ervaring hoe je de koudebrug ter plaatse van de aansluiting spouwmuur op de fundering kan voorkomen? De bestaande woning wordt verbouwd zodat deze voldoet aan het passiefhuis concept.

De verbouwing wordt groots aangepakt. Een nieuwe buitenmuur of gevelstucwerk zijn denkbaar ook een nieuwe beganegrond vloer. Dank voor uw reactie.

Kijk hier als je meer wil weten over het effectief aanpakken van koudebruggen.

Weergaven: 8874

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Kijk eens op de website www.isolohr.com. Hier zijn uitstekende koudebrugvrije constructies voor begane grondvloeren te vinden.

Beste Rob,

Bij een spouwmuur zou ik het binnenblad plaatsen op een strook cellulair glas of op de Thermokimblok van Silka.

Met vriendelijke groeten, Joep Hermans

Eerst een laag foamglas aanbrengen en daarop het metselwerk plaatsen

Een bestaand gebouw kun je niet (of slechts tegen extreem hoge kosten) thermisch loskoppelen van de fundering. Bij passiefhuis renovatie van bestaande bouw zou ik daarom perimeter isolatie toepassen...

zie www.isolohr.com

Jan Fieten zei:

Een bestaand gebouw kun je niet (of slechts tegen extreem hoge kosten) thermisch loskoppelen van de fundering. Bij passiefhuis renovatie van bestaande bouw zou ik daarom perimeter isolatie toepassen...

Hallo Rob,

Graag wat meer gegevens: begane grondvloer hout, fundering op palen of staal, kruipruimte, etc. Een schetsje zou handig zijn.

Hallo Rob,

Gewoon stukje om stukje  loshakken en foamglas inmetselen, zodat je bruggetjes maakt en dan als het metselwerk met foamglas is uitgehard het volgende 40 cm loshakken, dat doe je ook als je een uitbouw maakt en deze los moet koppelen van het buitenblad.

Groeten Erik Jan Heijink.

Dank alle. Het betreft hier bestaande bouw. Erik bedoel je foamglas tpv binnenblad zodat isolatielijn doorloopt. Uitgangspunt nieuwe vloer opbouw beton, isolatie cementdekvloer.
Bestaande woning. Strokenfundering waarop spouwmuur, betonvloer, geen kruipruimte.
Buitengevelisolatie gewoon doorzetten over fundering. Indien alleen Spouwmuurisolatie icm binnenisolatie kan je ervoor kiezen een plintisolatie toe te passen tpv fundering

Hallo Rob,

Ja dit bedoel ik inderdaad, 

De foamglas perinsul broodjes zijn dacht ik 45 cm lang, en dus hak je 50 cm weg en laat de rest zitten. en 45 cm verder dan waar het broodje komt te liggen hak je weer 50 cm weg enz enz. Dan metsel je de broodjes erin en laat het uitharden. 

Als het is uitgehard hak je de stukjes metselwerk wat er nog zit weg en metsel je de broodjes tussen de andere broodjes die je natuurlijk precies op 45 cm hebt gelegd zodat de sluitstukken er tussen kunnen zonder dat je een naad houd.

De hoogte hou je uiteraard de hoogte van het isolatie pakket aan van de begane grond vloer in het zand. dan loopt de isolatie lijn door van de spouw  naar de vloer.

en het mooist is dat je de isolatie van de buitenkant binnenblad ook een eindje (20cm) over de perinsul laat heen vallen, dan ben je klaar toch? 

Op BouwProfs is eerder een interessante discussie geweest over foamglas persinsul. Bekijk hier de betreffende discussie.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+