BouwProfs

De bouw online verbonden.

Rinus Haarman stelt in de BouwProfs groep op Linkedin vandaag de volgende vraag:

Ik ben bezig met de voorbereiding van een landgoed en ben op zoek naar leveranciers van kozijnen met een U waarde lager dan 0,6. Ik weet dat het mogelijk is ,maar kan ze niet vinden.

We willen isoleren met een RC van 9, daarom deze kozijnen. Glas is wel te vinden ,maar kozijnen is nog heel moeilijk.
Deze kozijnen zijn nodig omdat veel gedeelten van de villa van glas zijn met een voorbouw van penanten, dus wie info heeft... ik hoor het graag.

Weergaven: 2167

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Rinus,

Afgaande op je antwoorden op de diverse suggesties blijkt dus dat o.a. kunststof niet in aanmerking komt.

Was wellicht duidelijker geweest als je dat in je vraagstelling al had uitgesloten.

Hoe dan ook, ik zou als ik jou was eens gaan kijken naar Scandinavische fabrikanten, in die landen is al veel meer ervaring opgedaan en zijn ze veel verder vooruit dan hier of in Duitsland.

Wat je wellicht ook verder kan helpen is een bezoek aan de beurs GlassTec in Düsseldorf in oktober.

De grootste en belangrijkste beurs in de wereld als het om glas gaat.

In tegenstelling tot de meeste anderen die je van goede raad hebben willen voorzien, ik wil je niets verkopen.

 

Succes en groeten.

Philip Scheffer

EnergielabelzuidlimburgRinus Haarman zei:

Herman

 

Ik heb hem een mail gestuurd ,laat hem maar details laten zien ,zie op de website van hun nog niet het juiste kozijn

Herman Meester zei:

Beste Rinus,

Ik kan je de kozijnen van SmartWin kozijnen aanbevelen. Deze firma heeft voor zijn kozijnen een innovatie subsidie gekregen voor duurzaam bouwen.

Je kunt contact op nemen met de heer Erwin Boon. 06 44 04 94 81. Kijk ook eens naar de schuifpuien deze zijn zeer geschikt voor een landhuis.

Herman Meester

Beste Rinus,

Het is niet eenvoudig uit te leggen, maar een Uwindow van 0,8 (bestaande uit een Uglass van 0,7 en een Uframe van 0,8 is op dit moment niet alleen het meest hoog haalbare maar ook het beste om te gebruiken. Een Uglass van 0,5 is wel te krijgen maar dat is om de Uwaarde van het frame te compenseren dit geeft meestal een kouval langs de stijlen.

Waarom is een Uwindow van 0,8 genoeg? om de dood eenvoudige reden dat een balans geeft tussen de oppervlaktetemperatuur van het raam die dicht in de buurt komt van de buitenmuur, en aan de andere kant nog voldoende zon binnenlaat om het raam een "kacheltje" te laten zijn in de winter. Belangrijk is daarbij dat de de overgang van raam naar isolatie in de muur zeer gelijkmatig verloopt (midden in de isolatie) zodat de Phi waarde onder de 0,01 komt. Dit is met het programma Therm ( http://windows.lbl.gov/software/therm/therm.html ) goed uit te zoeken. Door gebruik te maken van de PHPP berekening is de uiteindelijke balans goed uit te rekenen. Bel me maar even op mijn 06 nummer die op mijn website (www.bouwquest.nl) staat. Dan kunnen we verder sparren hoe toe te passen.
Een goed houten kozijn met Uframe van 0,8 en in oude "look" te maken is, is die van Doornbal in Veenendaal. Ook de smartwin zoals hier boven beschreven scoort goed. En al gekeken bij Overbeek?

Ja nog een duidelijk landgoed kozijn is die van Pazen de website is niet alles maar wij gebruiken deze kozijnen nu ook voor een hele grote vila. De kozijnen zijn zeer rank en halen super waardenb wat betreft de U-waarde zie http://www.pazen-fenster.de

Ik heb er geen ervaring mee, maar misschien is dit iets?

http://www.internorm-kozijnen.nl/Fenster-Holz_Alu_1660.html

Beste Rinus Haarman,

Verweij Houttechniek cont.pers.Erwin Keizer / www.verweij-ht.nl , heeft de kozijnen geleverd in het project de BrabantWoningen in St.Oedenrode. De gevel heeft een RC van 10

Timmerfabriek Overbeek produceert ook zg.Passiefkozijn / www.passiefkozijn.nl

Met vriendelijk groet

VIBA-Expo Service Instituut

Karel van Mourik

www.vibaexpo.nl

Ronald

 

Zo gek is de vraag niet kan nu best glas krijgen met een U waarde van 0,5 in Duitsland

Ronald Loman zei:

Beste Rinus,

Fysisch m.i een onzinnige vraag.

De laagste waarde die ik voor glas ken is 0,6 (3 laags met specifieke productie van de spouw)

Voor kunststof kozijn compleet is de laagste waarde 0.79, met hout is een waarde van 0,69 compleet te halen. Beide in combinatie met de beste oplossing voor glas. Dit betekent dat kozijnen niet zover zijn en naar mijn inschatting nooit zover komen gezien de Nederlandse inbouwmethode. De overgang gevel kozijn blijft de zwakke schakel in het geheel. Het kozijn en kader ligt dan ergens tussen de 0,85 en 0,95.

 

Wil je meer dan zul je additioneel moeten isoleren aan de binnenzijde of buitenzijde en praat je over inbouw, gevelopbouw en afwerking aan de binnenzijde.

Door twee kozijnen achter elkaar te plaatsen met spouw kun je wel hoger komen. Dit is gebruikelijk in landen waar het erg koud kan worden. Een dergelijke oplossing past niet in een Nederlandse spouwmuur

De vraag sec op basis van alleen het kozijn is dus niet direct te beantwoorden. Om deze reden adviseer ik om integraal naar de aanpak te kijken. Breng de verschillende partijen met de kennis om tafel en laat deze de meest ideale oplossing gezamenlijk ontwikkelen.

M.vr.gr.,

Ronald Loman

Carl Peter

 

Bedank voor deze ,kan alleen niet vinden welke waarden ze hebben ,maar zal dit laten bekijken door een duitse agent die veel zaken doet voor me ,en hem daar de juiste info over geven
 
Carl-peter Goossen zei:

Ja nog een duidelijk landgoed kozijn is die van Pazen de website is niet alles maar wij gebruiken deze kozijnen nu ook voor een hele grote vila. De kozijnen zijn zeer rank en halen super waardenb wat betreft de U-waarde zie http://www.pazen-fenster.de

Karel

 

Ken de bedrijven wel ,maar wist niet dat verweij dit kon, zal informatie inwinnen bij Erwin Keizer
 
Karel van Mourik zei:

Beste Rinus Haarman,

Verweij Houttechniek cont.pers.Erwin Keizer / www.verweij-ht.nl , heeft de kozijnen geleverd in het project de BrabantWoningen in St.Oedenrode. De gevel heeft een RC van 10

Timmerfabriek Overbeek produceert ook zg.Passiefkozijn / www.passiefkozijn.nl

Met vriendelijk groet

VIBA-Expo Service Instituut

Karel van Mourik

www.vibaexpo.nl

Geachte heer Haarman,

ik las dat u in eerste instantie niet op zoek bent naar kunststof kozijnen, echter adviseer ik u wel de mogelijkheid te onderzoeken omdat kunststof kozijnen voor passief gebruik aantoonbaar duurzamer zijn dan hout en aluminium. In aanschaf zijn Deceuninck Zendow#NEO zelfs veel aantrekkelijker dan houten en aluminium passief kozijnen. Graag vertel ik u alles over de verschillende systemen en mogelijkjheden die er zijn in kunststof. De Deceuninck Zendow#Neo in Autentica uitvoering past in veel gevallen perfect bij oudere boerderijen, landhuizen en andere monumentale gebouwen.

In de bijlage vindt u alvast wat informatie.

Graag helpen wij u verder in het zoeken naar een juiste keuze.

Met vriendelijke groet,

Maurice van Dort

Bijlagen:

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+