BouwProfs

De bouw online verbonden.

Vraag over het bevestigen van een stalen balkon aan de gevel.

Het wordt aan mij steeds vaker gevraagd of je een stalen balkon aan je buiten spouwblad kan hangen zonder het te bevestigen aan je strijkbalk. Zelf heb ik mijn twijfels daarbij maar misschien weten jullie of dat eventueel toch een mogelijkheid is.

Kan iemand mij daar informatie over verschaffen? Situatie schets: Er is een normale achtergevel van 5 meter lang en er is een spouwmuur. Daaraan moet een balkon komen te hangen van 5m lang en 1,5 m diep.

Alvast bedankt voor de informatie omtrent deze topic.

Weergaven: 1918

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste G. Gorter,

wat voor een spouwmuur?

Eerste reactie: niet mogelijk, een optie zou zijn als het balkon aan de overstekzijde wordt gesteund door een kolom die de belasting afdraagd naar de fundering. Dan zou het mogleijk wel kunnen.

Gewoon de bettreffende constructeur er in betrekken.

verder altijd uitgaan dat het buitenblad van een spouwmuur geen constructieve waarde heeft en ook geen constructieve waarde aan een buitnblad geven.

vr. gr.

Nee, maakt niet uit hoe je het bevestigd als alle krachten enkel op je buitenblad komen dan komt dit eraf.

Kijkend naar de informatie die je geeft, sluit ik me aan bij de andere reacties. Volstrekt onmogelijk. Ook het bevestigen aan de strijkbalk zou geen soelaas bieden. Hier zijn andere constructieve maatregelen nodig, zoals kolommen en/of een constructie met balken die doorsteken naar binnen (koudebrug!).

Eeven vanuit het eerste gezonde boerenverstand denkend: een idiote oplossing.

En ook: hoe kan men dit bedenken als kennelijk zijnde iemand met constructief inzicht/ constructieve opleiding???

Zoals ik mij van school nog kan herinneren kan metselwerk geen schuif- en trekspanningen opnemen en mag daar ook zeker niet mee gerekend worden.

Als met de strijkbalk bedoeld wordt dat deze een onderdeel uitmaakt van de dragende constructie, dan zou dit misschien mogelijk zijn. Maar ik weet/ ken de constructieve details verder niet.

Er zijn in het verleden al een aantal balkons naar beneden gevallen, en ook met ernstige gevolgen.

Ik wens de verantwoordelijke in ieder geval veel (constructieve) kennis en wijsheid toe. (en misschien ook een aanvullende cursus constructieleer, maar bestaat zo'n cursus nog?) 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+