BouwProfs

De bouw online verbonden.

De drie grootste frustraties van 2016 met betrekking tot schoner rijden – en wat er aan te doen.

Het is het einde van het jaar, dus dat betekent: lijstjes en goede voornemens! Lijstjes zoals de 10 meest gelezen artikelen, de 10 meest succesvolle mensen of de 10 meest schokkende gebeurtenissen. En dan de goede voornemens: gezonder leven, vaker naar netwerkbijeenkomsten gaan en meer delen met het personeel. Ik noem maar iets. De beste voornemens komen voort uit de grootste frustraties. Dat was echt niet lekker liep, dat moet anders! Maar hoe? Wat moet je doen? Dat is vaak de crux. Als je wist wat je moest doen, had je al lang wat uitgeprobeerd en in gang gezet, maar zie daar maar eens achter te komen.
Op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden, heb ik het afgelopen jaar weer heel wat vertelt over wat je kunt doen. Ik wil ook dit jaar weer behulpzaam zijn met tips, adviezen en praktische stappen.

Daarom wil ik graag weten wat jullie grootste frustraties waren, in het wagenpark (incl. materieel) en in de mobiliteit. Dan zal ik de artikelen van komend jaar wijden aan het oplossen van deze frustraties.

Mijn drie grootste frustraties – en wat ik daar volgend jaar aan ga doen – zijn als volgt:

  1. Alle aandacht gaat naar de elektrische auto. En daar heb je helemaal niks aan als je een vloot met bestelbusjes hebt rijden. Dat vind ik zo ontzettend jammer. Daarom blijf ik volgend jaar groengas rijden en blijf ik het rijden op groengas onder de aandacht brengen.
  2. Bedrijven lijken niet te beseffen hoe groot de invloed van hun wagenpark is, op hun CO2 uitstoot. Zeker bedrijven in deze branche, hebben dat niet altijd op het netvlies staan, terwijl het wagenpark vaak een grote bijdrager is. Ik zal bedrijven blijven aansporen om te monitoren en ze bijvoorbeeld de voordelen van een tool als CO2management.nl in laten zien.
  3. Ik heb veel te weinig van de trein gebruik gemaakt. Tenminste, ik ben dit jaar maar een paar keer met de trein geweest. Natuurlijk maak ik elke keer de afweging: kan het niet met de trein? Maar ik merk dat ik ook meer locaties moet kiezen waar je makkelijk met de trein kunt komen.

Wat zijn jouw drie grootste frustraties?

"Transport is prachtig, duurzaam transport is krachtig!"

Deel het artikel via de onderstaande buttons!Deze expertblog is geschreven door ir. Elske van de Fliert. Elske is expert op het gebied van groener, schoner en slimmer rijden en grondlegger van het CO2 afslankprogramma voor het wagenpark en de mobiliteit.
Elske ondersteunt bedrijven die iets moeten met CO2 reductie of maatschappelijk verantwoord ondernemen en de kosten/CO2 uitstoot vooral in het wagenpark hebben zitten.
Elske studeerde af op levenscyclusanalyse van uitlaatgasnabehandelingssystemen bij DAF en is sindsdien betrokken op het onderwerp van duurzaam transport. Zij spreekt graag en weet grote en kleine groepen te enthousiasmeren in interactieve workshops.
Elske heeft recent een e-boek uitgebracht: “Is dit mijn nieuwe auto? Vragen die je wèl moet stellen bij de aanschaf van een nieuw voertuig.” Kijk hier om de andere expertblogs van Elske op BouwProfs te lezen.

Weergaven: 131

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+