BouwProfs

De bouw online verbonden.

Voor een particulier woningbouwproject ben ik op zoek naar de meest duurzame betonnen systeemvloer.

Kees van Wuyckhuyze is partner bij Sensid en deelnemer aan BouwProfs. In de BouwProfs groep op Linkedin stelt hij de volgende vraag:

" C2C zal niet lukken maar wie kent er systemen die bestaan uit een combinatie van een droge voegvulling en een droge demontabele dekvloer waardoor alles uitneembaar cq herbruikbaar is. Let wel het is voor een grote particuliere woning. "

Kunt u Kees helpen met een adequaat antwoord op zijn vraag? Laat het weten en reageer.

Weergaven: 950

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

kijk eens op de pagina van Holcon daar zijn wel ongeveer de zelfde vloeren die jij zoekt ,al moet het passen in jou systeem http://www.holcon.com
Persoonlijk ken ik het systeem niet hoor in het werk en denk dat het goed kan passen ,ken wel het moeder bedrijf Holterman uit Markelo

veel succes

Rinus Haarman
Reactie via BouwProfs op Linkedin van Fred Janssen:

" Elke betonnen systeemvloer is duurzaam, in de zin dat deze lang meegaat, herbruikbaar materiaal oplevert bij sloop, zelfs evt. hergebruikbaar is. U zult eerst inzicht moeten geven wat u onder duurzaam verstaat. Dan kunnen er gerichte antwoorden komen. "
Reactie via BouwProfs op Linkedin van David Meijer:

" De Slimline vloer komt wellicht het dichtste bij deze specificaties. De vloer kan tegenwoordig ook zonder staalskelet worden toegepast. Bij grillige plattegronden kunnen de kosten aardig oplopen. "
Beste Kees,

Als ik je verhaal lees denk ik dat je meer op zoek bent naar een afwerkvloer, in dat geval zou je misschien de informatie in deze link eens kunnen bekijken:

http://www.fermacell.nl/html/ndl/nl/fermacell_producten.php?languag...

Groeten Marc Nijenhuis
Reactie via BouwProfs op Linkedin van Kees van Wuyckhuyze:

" Dat beton duurzaam is klopt uit het oogpunt van gebruiksduur. Dat is ook het nadeel van een uitgehold begrip als duurzaam. Wat is nu duurzaam ? Een containerbegrip inmiddels.
Maar duurzaamheid is natuurlijk meer. Ik bedoel duurzaamheid in produceren, vervoeren, toepassen en slopen etc... Oftewel C2C. Is er een vloersysteem wat bijvoorbeeld te vergelijken is met Holz100 maar dan in beton.

Als de betonvloeren en evt. constructieonderdelen na sloop 'vrij' komen, en dat is bij huidige woningen toch al vrij snel, is het zo dat het beton meestal als afval gezien wordt. Dat komt omdat het te complex is het beton te 'scheiden' van het wapeningsstaal, evt. dekvloer, aanstortingen, evt, isolatie. Scheiden kan wel maar kost weer extreem veel energie etc.. Ik zie het eventueel alleen terugkomen als gekraakt puingranulaat ter vervanging van grind e.d.. Dat is dus een vicieuze cirkel.

Het systeem wat David Meijer aangeeft komt in de richting maar is vooral, zoals veel systemen, interessant voor U-bouw en grotere woningbouwprojecten. Voor een particuliere woning ben je helaas 'veroordeeld' tot niet duurzame of semi duurzame oplossingen. Veel particuliere opdrachtgevers hebben toch het idee dat een huis bestaat uit traditionele materialen als metselwerk spouwmuren, betonvloeren, dakpannen etc.. Als je daar als architect erg van afwijkt moet je veel overredingskracht bezitten om ze mee te krijgen in jou verhaal. Dit lukt mij redelijk vaak maar lang niet altijd.

Het zou dus mooi zijn, wishful thinking :+), als er van deze traditionele oplossingen , C2C oplossingen zouden zijn. Vaak kan dit m.i. betrekkelijk eenvoudig. "
Reactie via BouwProfs op Linkedin van David Meijer:

" Wij passen bij een project Lignatur ( http://www.lignatur.ch/home.html ) elementen toe als dakplaat; als verdiepingsvloer kan deze plaat ook worden ingezet.

Er zijn sparingen mogelijk om aan installaties iets te kunnen doen. Gezien de overspanningsrichting zal dat met beperkingen zijn. Nog geen importeur in Nederland bij mijn weten.
C2C oplossingen zijn met name voor gebouwen van belang als het gebouw een nieuwe functie kan krijgen; op www.slimlinebuildings.com zijn voorbeelden te zien die ook in de praktijk bewezen hebben dat bewoners kunnen inspelen op de veranderende vraag. De A+ woningen in Etten-Leur (IFD project) hebben nu na 10 jaar, aanpassingen en uitbreidingen (optoppen, uitbouwen) en ook andere indelingen gekregen.
Foto's zijn beschikbaar door een mail te sturen naar info@slimlinebuildings.com
Hallo Kees,
Hergebruiken op hetzelfde niveau alles netjes demontabel en schoon te scheiden en technisch of biologisch weer in kringloop te brengen, dat is een belangrijk deel van de C2C keten. Als de herkomst en productie van de vloer ook C2Cok zou zijn dan ben je waar je wezen moet. Dat is nog toekomst dit is nu maximaal haalbaar.(just start). Je moet de vloer dus niet hoeven slopen, dat is degradatie van een hoogwaardig zorgvuldig samengesteld product, een soort kapitaalvernietiging dus.
Ik heb dit systeem uitgevoerd met een kanaalplaatvloer van boven af opgelegd op een staalconstructie, voegvulling zandcement 1/5 , vloer opwippen van onderen dan haal je de voegvulling er gewoon uit, dit uitgevlakt en gekoppeld met latten 38 mm dik met bautec betonschroeven muuurvast en zonder plug, daarover FSC Underlayment met torx geschroefd.
Constructeurs en leveranciers gaan piepen. M.i. geeft deze demontabele bevestiging een enorm verband in de vloer, daar ga ik nog wat aan rekenen.
Kijk op www.schonewoning.nl ik hoop dat je daar meer van je gading zal vinden.
Kom je in de buurt van Groningen dan laat ik je alles zien.
Tot slot de hele woning is te ontmantelen met een accuslagschroefmachine, een riedel torx bitjes en dopsleutels GEEN brekerij dus.
Kees, een bewezen demontabel systeem is CD20 van I2 ingenieursburo thans toegepast voor scholen en kantoren en nog steeds Nederlands snelste te monteren betonskelet draagconstructie, zie www.cd20.nl
In ontwikkeling is momenteel het vertalen en het constructief onderbouwen voor mogelijke ontwerpen voor de woningmarkt.
Andere passende systemen zijn de Bubbledeck breedplaatvloer met sloopbare ballen van HDPE die niet hechten aan het beton en het Airdeck breedplaatvloersysteem in Belgie met vierkante dozen die ook niet hechten aan het beton, Beide toepasbaar voor grote (vaak balkvrije) overspanningen, alle genoemde systemen uiteraard uitvoerbaar met betonkernactivering verwarming of koeling.
Het dekvloer moet dan natuurlijk wel zwevend gemaakt worden, wat ook al toegepast wordt.
groet Leo
Beste Kees,
Klinkt mij in de oren als dat je je licht moet opsteken bij Fermacell. Zij hebben al vele haren een honingraadvloer die onneffenheden kan opnemen, wordt gevuld met korrels en afgewerkt met een fermacell plaat. Droog dus, en later te verwijderen, ik denk niet per se demontabel en herbruikbaar, wel recyclebaar.

http://www.fermacell.nl/html/ndl/nl/fermacell_producten.php?languag...

m.vr.gr. Esteban van Zeijl

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+