BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ik wil in particulier opdrachtgeverschap een betaalbaar passiefhuis bouwen, wie helpt mee?

Het wordt tijd dat ik zelf het goede voorbeeld geef. In particulier opdrachtgeverschap wil ik een betaalbaar, visueel aantrekkelijk passiefhuis bouwen. Oude huis gaat plat. Wonen en werken onder 1 dak. Buitengebied, perceel van 1500 m2. Gewenst BVO is 220 m2. Budget is 250.000 euro, all in. Ben of ken jij degene die meehelpt dit te realiseren? Misschien wordt het mede door jouw inbreng wel een mooi bezoekbaar voorbeeldproject.

Weergaven: 7503

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Zero Ready® door Heijmans

https://www.youtube.com/watch?v=U5vdcMDb9j4

www.zeroready.com 

Tel : +31.651.838.117 Dirk Arnauts

Beste Cock van der Kaaij,

Station-D Architects is een BNA gecertificeerd architectenbureau met een inspirerende kijk op architectuur, interieur en bouwkundige detaillering.
Wij zijn u graag van dienst bij het ontwerp van uw passiefhuis.

Voor meer informatie over onze projecten kunt u terecht op onze website www.station-d.nl

Heeft u nog vragen? U kunt ons altijd bereiken op onderstaand telefoonnummer of e-mailadres.

Met vriendelijke groet,

Ir. L. Hoogewerf
Station-D Architects
Korte Geer 11 | 2611 CA Delft
T +316 41 08 12 12
E info@station-d.nl
W www.station-d.nl

Beste Cock,

Ik zou je kunnen helpen. Als architect en deelnemer concepthouse-consortium 2 jaar deelgenomen aan TU-concepthouse een zeer innovatief concept voor duurzaam wonen. Inmiddels prototype gerealiseerd.

budgetair kijken wat mogelijk is.

Aannemer was VDM. http://www.bk.tudelft.nl/onderzoek/projecten/research-projects/conc...

info   http://www.nieuwbouw-nederland.nl/column/341b0/concepthouse-prototy...

met vriendelijke groeten succes met voorbereiding

Hans Moor

www.hansmoor.nl

Verdeel je perceel in 4 stukken, verkoop er 3 van, kun je toch ongeveer 400 m2 over houden. Verhoog je budget tot realistische proporties.

Ga de term 'Particulier Opdrachtgeverschap' niet misbruiken om voor een dubbeltje op de eerste rang te willen zitten.

Geachte heer van der Kaaij,

Wij zijn bezig met een nieuw concept betaalbare passiefhuizen zie link: http://bongersarchitects.nl/portfolio/passiefhuis-bouwen/

Mocht u meer informatie willen dan nodigen wij u van harte uit op ons kantoor. 

Met vriendelijke groeten,

Randy Sint Nicolaas

www.bongersarchitecten.nl

Dag Cock,

Mooi initiatief.

Ik zou je kunnen helpen bij het realiseren van je woning en heb vanuit mijn bedrijf LaRes Bouwregie een relevant netwerk met ervaring in passiefhuis en energie nul woningen bouwen.

Voor meer informatie www.laresbouwregie.nl

Met vriendelijke groet,

Tony Koster

Geachte heer van der Kaaij,

Graag wil ik u helpen met het opzetten van een plan voor de bouw van een passief huis.

Bouwkundig Buro Junior heeft eerder aan de wieg gestaan voor de bouw van soortgelijke woningen.

In een persoonlijk gesprek wil ik mij graag voorstellen en uw ideeën bespreken.

Meer informatie over mij vind u op de website: www.buro-junior.nl

Groetend,

Andries Koster

Bouwkundig Buro Junior

T 0343416486

M 0615186197

Budget.... Wat wil je daar allemaal in hebben? Uiteraard bouwkosten, BTW, honoraria, leges, aansluitkosten, maar ook: inrichting? heb je een apart keukenbudget? Wat zijn je kwalitatieve wensen? damopen? leemstuc? frisse lucht? (niet door kanalen aangevoerd).

Voor de Eco-Campus Aventurijn ontwikkelen we betaalbare plus-energie. Je mag participeren. Gedeeld genoegen is dubbel genoegen. Google even op Eco Campus Aventurijn.

Beste Cock,

Of het allemaal gaat lukken binnen het budget weet ik niet, maar je kunt een poging wagen bij BébouwMidreth in Mijdrecht. Wellicht is het ook mogelijk om met andere potentieel geïnteresseerden een plan op te zetten dicht in de buurt van jouw huis.

Succes!

Beste Cock,

Wij zijn als architectenbureau nauw betrokken bij een bouwsysteem wat passieve huizen maakt. Dit bouwsysteem brengt met zich mee dat alle ruis die het bouwen met zich meebrengt uit de bouwkolom wordt gehaald en alles in de fabriek in elkaar wordt gezet en dus de controle op de bouwkwaliteit optimaal is en faalkosten uitgesloten worden. De isolatiewaarden van gevelonderdelen lopen op tot Rc waarde van 8. 

Afhankelijk van jouw individuele wensen is jouw budget zeker haalbaar.

ik stel voor om een keer een afspraak te maken dan kunnen we de zaken toelichten.

Jeroen Wouters 

architectenbureau JMW

j.wouters@jmwinfo.nl

Indien er als uitgangspunt met duurzame en biobased materialen gewerkt gaat worden, dan wil ik wel betrokken worden bij dit verhaal. Ben bezig met een ontwikkeling, zijnde een bouwblok van hennep (muur / isolatie als basisconstructie). Vrij stabiel binnenklimaat, geen grote temperatuursprongen, afwerking bijv. met stucwerk etc. Werk ook nog samen met een architect en adviesbureau aan een concept richting energieneutraal. Denk ook eens aan een andere methode van verwarmen, nl. infraroodpanelen.

Succes,

Richard.

Beste Cock, ik heb een bouwbedrijf in Veghel en wij werken momenteel aan het Hott voor Prof. J. Lichtenberg te Sterksel, dit is een slimbouwen woning gecombineerd met Active House. Deze woning gaat energie opleveren. Wij zijn erg geinteresseerd in het bouwen van een passiefhuis. het Budget wat je opgeeft lijkt me aan de krappe kant maar we willen dit in overleg met jou proberen tot een goed einde te brengen. Wij hebben zelf ook een energie zuinige woning ontwikkelt, maar dat zou je op onze site kunnen vinden. www.zbobouw.nl Ik zou het leuk vinden om in ieder geval met elkaar in contact te komen zodat we een beeld kunnen krijgen van de wensen die jullie hebben in de nieuwe woning. We hebben ook nog een subsidie mogelijkheid, wel geen wereld bedrag maar we zetten het met liefde en plezier in. Ik hoor graag je reactie.

Peter van de Burgt.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2023   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+