BouwProfs

De bouw online verbonden.

Gezocht: adviseur/adviesbureau die een energiemaatwerkadvies kan doen bij een woning in het historische stadje Bronkhorst.

Erik Mol is beleidsmedewerker milieu bij de Gemeente Bronckhorst. In de BouwProfs groep op Linkedin is Erik op zoek naar het volgende:

Ik zoek een adviseur/adviesbureau die een energiemaatwerkadvies kan doen bij een woning in het historische stadje Bronkhorst:

Het gaat met name op welke wijze kan deze woning geisoleerd worden zonder dat dit in strijd is met de eisen aan het monument. Deze woning gaat dan dienen als voorbeeldwoning, zodat de andere eigenaren kunnen zien wat er allemaal technisch mogelijk is. Kennis van materialen in relatie tot monumentaal panden is belangrijk. Het einddoel is om het stadje energieneutraal te krijgen en we willen starten met de energievraag te verminderen.

Kan jij Erik helpen? Ben jij de persoon die hij zoekt of ken je een goed bedrijf dat je kunt aanbevelen? Geef je reactie dan aan hem door via deze discussie.

Weergaven: 4090

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ha! Dat is nou nog eens een leuke klus in de buurt. 055-5051155

..kijk eens op de site van meermetminder...........

 

Ons bureau is gespecialiseerd in dit soort vragen zeker in relatie met monumentale panden. Neem gerust contact op met onze adviseur op dit gebied: Arjan Pleijsier (06 50645102)

Beste Erik,

Heb goede verhalen gehoord uit eerste hand van http://www.in2ecobuildings.nl/

Zij zijn onafhankelijk en hebben ruim ervaring met energieconcepten op wijkniveau. Zij kunnen vast iets voor jullie betekenen!

Groet Jeroen

Beste Erik,

Wij zijn met ons bureau Zeeuwse Jongens voortdurend betrokken bij dit vraagstuk en hebben al een behoorlijke expertise opgebouwd om antwoorden te bedenken in de praktijk. www.zeeuwsejongens.nl

ik heb veel ervaring opgedaan met materialen en de relatie tot elkaar. Ik kijk naar de integraliteit. De oplossing tot een vraagstelling is, zoals je in de vraagstelling terecht laat blijken, nooit één ding, maar een verzameling van verschillende ingrediënten.

Lijkt me een leuke klus om in mee te denken.

Mocht je kennis willen maken, dat kan. Vanaf 22-8 ben ik terug in Nederland. Ben nu met een klus (in combi met wat zon :-)  ) op Cyprus (hier valt veel te doen op dit vlak trouwens maar dan dat het energie oplevert ipv 'neutraal'.

Ik hoor het graag. 06-15050505 of e-mail: abakker at mac.com  

Beste Erik,

wij kunnen dit prima verzorgen, kijk eens op :

www.degraaffadvies.nl, onafhankelijk adviseur energieneutraal bouwen en glastechnisch advies, tevens thermografie (onderzoek naar isolatie, luchtlekken, vochtproblemen etc.).

0345-612745

Beste Erik,

Wellicht kan mijn collega Birgit Dulski iets voor je betekenen.

Het NIBE verzorgt het hele traject van analyse en concept ontwikkeling tot en met de technische uitwerking en realisatie van duurzame monumentenzorg. Zie onderstaande link voor meer informatie en contact gegevens.

http://www.nibe.org/nl/diensten-en-producten/advies/DuMo

Met vriendelijke groet,
Rick Scholtes

Beste Erik,

Ik heb niet zelf onze eigen woning / kantoor in de binnenstad van Amersfoort geheel verbouw en geprobeerd zo veel mogelijk te doen om om een zo'n goed mogelijke woning te krijgen en het energie verbruik zo ver mogelijk terug te dringen.

Wellicht kunnen we eens van gedachte wisselen. 

Je kan meer info over mij/ons vinden op: www.brainstobuild.com

Groet,

Dag Erik,

Ik help je hier graag mee verder. Kijk eens op www.iwin.nu Iwin is een coöperatieve samenwerking. Zij hebben alle kennis in huis op het gebied van bouwkunde, energietechniek en installatietechniek. Ze lopen ook vooraan met innovatieve toepassingen en verduurzaming van woningen, kantoren, zwembaden en theaters.

Groeten,

Frans

Beste Erik Mol,

Hallo Erik Mol,

Hans Crone van Technisch Adviesbureau Crone Nijmegen 024-3780199/www.croneadvies.nl) , kunnen wij je aanbevelen.

Hans is o.a. technisch adviseur bij de ontwikkeling van de BrabantWoning zie www.vibaexpo.nl

Met hartelijk groet

VIBA-Expo Service Instituut

Karel van Mourik

Bijlagen:

Beste Erik,

Kennis is macht. Het volgende boek is m.i. een goede introductie in de materie:

http://www.kennisbankherbestemming.nu/documenten/duurzaam-erfgoed-d...

Op het internet zijn al veel pilotprojecten te vinden in andere steden.

Verder kan ik je eventueel van advies dienen: http://www.vanasseldonkarchitect.nl

Succes!

Servaas van Asseldonk

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2023   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+