BouwProfs

De bouw online verbonden.

ik ben op zoek naar een bedrijf die een bestaande kelder echt goed waterdicht kan krijgen.

graag reactie! vriendelijke groet Brenda van der Laan interieurarchitect BNI.

Weergaven: 2352

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ik heb goede ervaring met Nico Koelink van Dirk Zwager. Prettige man om mee te werken, adviezen waar je niet het idee hebt dat je getild wordt.

Het nadeel van dit soort werk is dat niemand röntgenogen heeft en dat je een lek kunt dichten, maar dat daardoor een andere zwakke plek gaat lekken. Als de kelder waterdicht is, nooit in de wanden en vloeren boren. Alles lijmen en klemmen.

Beste heer of mevr. Nijman, dank voor uw reactie. Er is in het verleden al een poging gedaan om deze kelder waterdicht te krijgen dus ik weet niet of er al eens in is geboord. Dirk Zwager is dat een firma?

Vriendelijke groet,

Brenda van der Laan.

ph. nijman zei:

Ik heb goede ervaring met Nico Koelink van Dirk Zwager. Prettige man om mee te werken, adviezen waar je niet het idee hebt dat je getild wordt.

Het nadeel van dit soort werk is dat niemand röntgenogen heeft en dat je een lek kunt dichten, maar dat daardoor een andere zwakke plek gaat lekken. Als de kelder waterdicht is, nooit in de wanden en vloeren boren. Alles lijmen en klemmen.

Dag Brenda,

Dirk Zwager is het bedrijf http://www.dirkzwager-groep.nl/pages/content.php. Voor onze VVE hebben ze goed werk geleverd met een renovatie van een natuursteen balkon en het repareren van een kelder.

Verder professioneel enkele werken met ze gedaan.

m.gr.

philip

Goedemorgen,

De vraag is of de kelder wel lek is, want zeker in de zomer is vocht een groot probleem.

Ik ben een injecteerbedrijf wat graag vrijblijvend een keer wil komen kijken. Maar u moet zich wel realiseren, veel mensen veel meningen.

In dat geval zou u een onafhankelijk gespecialiseerd bedrijf er naar moeten laten kijken. En op basis van hun advies een offerte moeten aanvragen.

Met vriendelijke groet,

Frank de Bruijn

Is het bekend waar de lekkage vandaan komt, wat is de omgeving, wat zit er op het binnenspouwblad en op het buitenspouwblad aan afwerking.

De vraag roept dus vragen op, er zijn voldoende waterdichte afwerkingsproducten maar het is absoluut noodzakelijk eerst de oorzaak te lokaliseren of te inventariseren wat de mogelijke oorzaken zijn.

Ik adviseer u om contact op te nemen met het bedrijf Van Lierop (www.vanlierop.nl). Een expert van dat bedrijf komt de situatie opnemen en daarna brengen zij advies en een offerte uit.

Elke situatie is anders, qua constructie, bodemgesteldheid en waterstand(en). Van Lierop is een bedrijf met veel expertise op dit gebied.

Harrie Lieverse / DuurzaamBouwAdvies

Hallo Brenda,

Eerste vraag is dan altijd: is het echt een lekke kelder of is het condens?

De kelder is nu eenmaal de koelste plek van het huis en dus zal hier een grote kans op condensatie zijn. In dat geval is de enige oplossing het plaatsen van radiatoren, vloerverwarming of iets in die geest. Isoleren is meestal onmogelijk.

Hoi Brenda,

Ik heb in Den Haag al diverse kelders waterdicht laten maken, zowel beton als van baksteen. Dit is gedaan door www.hbvochtwering.nl

Mijn klanten waren uitermate tevreden over dit bedrijf.

Succes!

En mocht je vragen hebben dan kan je me bellen.

Ton Kowalczyk

06 44 87 00 22

Ha Brenda,

Ik heb verschillende malen te maken gehad met 'lekke' kelders. Elke keer bleek het echter een andere oorzaak te hebben of zich anders te manifesteren. En daarmee was ook niet op een universele oplossing terug te grijpen.

Waar en hoe manifesteert de lekkage zich precies? Met die info kan ik je misschien wat gerichter helpen.

Groet, Martijn

Beste Brenda,

Gelukkig bewegen de reactie in de juiste richting. Het is van het grootste belang eerst vast te stellen wanneer en waar het vocht probleem ontstaat en dan pas te kijken naar oplossingen. Radiatoren, vloerverwarming en dergelijke hebben een verhullend effect als het om condensatie gaat en dan zou isoleren met een dunne maar hoogwaardige isolatie een uitstekende oplossing zijn ondanks het feit dat er een paar kleine nadelen aan zitten in de trant van een kleine binnenruimte en aansluitingen bij deuren en trappen. Als het om lekkende muren gaat is injecteren een goede oplossing maar het kan blijken dat deze niet altijd afdoende is. Van 'buiten' opnieuw waterdicht maken is ook een optie maar vaak extreem kostbaar en komt daarom in ons land zelden voor.

Wiebe Fokkema; Watermark Building Consultancy

Er zijn meerdere oorzaken waarom een kelder nat is of lekt, als de kelder echt lekt zijn er tevens meerdere mogelijkheden om deze waterdicht te maken. Is het slechts plaatselijk dan zijn er met relatief goedkope ingrepen tot een goed resultaat te komen. Is de kelder niet lek maar is er sprake van een condensatie probleem dan zou hier ook naar gekeken moeten worden.

Van Lierop, Ervas, Jaki, Sika Nederland, Gjaltema, Kreeft, Bescon, Niebouw best ach en zo zijn er nog veel meer bedrijven. Goede resultaten en garanties.

Beste Brenda,

Hiervoor komt maar 1 bedrijf in aanmerking en dat is Bedi Vochttechniek - De Steeg 24 - 6333 AP Schimmert Telefoon 045-5241063 vragen naar Rob Luijten.

Voordat je iets waterdicht gaat maken, zoals jou kelder, zul je eerst de oorzaak van het probleem moeten lokaliseren om de juiste en adequate maatregelen te kunnen nemen.

Groetjes en succes, Philip Scheffer / energielabelzuidlimburg.nl

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2023   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+