BouwProfs

De bouw online verbonden.

Rinus Haarman is in de BouwProfs Duurzaam Bouwen groep op Linkedin op zoek naar het volgende:

Ik ben op zoek naar een leverancier voor een windturbine voor een woning, een 2Dutch windmill Dutchy. Ewoning heeft de rechten in nederland maar levert ze alleen met hun woning. Volgens de beschrijving is deze windturbine best goed voor woningen, wie kan me helpen of heeft een ander alternatief voor me?

Kan jij Rinus helpen? Geef je reactie dan aan hem door via deze discussie.

Weergaven: 4409

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Naast het feit dat je ernstig aan de opgegeven specificaties van kleine windturbines ernstig moet twijfelen lijkt de Nederlandse Archimedes een alternatief te kunnen zijn. http://www.dearchimedes.nl/the-archimedes.html. Ik heb daar ondanks bovengenoemde scepsis hoopgevende resultaten van gezien. Bedenk wel dat de aanschafwaarde van dit soort molens niet in verhouding staan tot de opbrengsten. De complete LCA van kleine windturbines is bijzonder ongunstig. Mooiste (slechtste) voorbeeld was bijvoorbeeld de Nederlandse Donqi. Inmiddels failliet; een mogelijke doorstart wordt overwogen heb ik begrepen. De Donqi's die aangeschaft zijn staan allemaal stil wegens allerlei technische problemen (lagers etc...). Een mooie test is  te zien op http://www.lowtechmagazine.be/2009/05/testresultaten-kleine-windtur.... Welliswaar een test uit 2009 maar ik zie nog weinig verdere ontwikkeling behoudens de Archimedes dan.

www.morejoules.com and www.windmedium.nl

Kijk hier eens op deze site.

Met vriendelijke groet,

Max Kwantes

Als zeiler die lange tijd op de boot leeft kan ik, na een grondig onderzoek, de D 400 van Eclectic Energy aanbevelen voor zeer rendabel en laag geluid wind generator. 

Kijk even op internet bij TU Delft windmolen en je vind: 

TU Delft spin-off Windchallenge lanceert geruisloze, betaalbare ‘plug-and-play’ windturbine

Volgens mij zijn ze met die windmolen nog niet zover, zie :

http://www.matchinvest.nl/case_detail.asp?case_id=48&soort_id=1

Neem eens contact op met Herman J. Harkink, ook Bouwprofs lid, hij ontwerpt windmolens.

Het theoretische maximale vermogen van een windmolen bij een gemiddelde windsnelheid van 3,7 m/s is slechts 300 kWh /m2 per jaar. Met een diameter van slechts 0,8m is het oppervlak 0,5m2. In het binnenland van Nederland schijnt de gemiddelde windsnelheid op 10m hoogte slechts 3,5 m/s te zijn. De opbrengst van 28.000 kWh zou ik dan ook absoluut niet geloven. Aangezien het vermogen afhankelijk is van de windsnelheid tot de macht 3 is het theoretisch vermogen vermoedelijk gebaseerd op een hele hoge windsnelheid die in praktijksituaties, zelfs aan de kust, niet voorkomen.

Dat is wat ik bedoel. Wind en klein gaat slecht samen. Met het aanschafbedrag , wat al gauw zo'n 5000,- /10.000,- is , koop je dus eigenlijk af wat het kost op het ding qua energie te produceren.

Hallo Rinus,

Je zou ook eens kunnen kijken naar de Turby. Dit is een verticale windmolen. Ik heb er destijds ook naar gekeken, maar aangezien we in een verkeerd windgebied zitten, zou ik een mast van 80 meter hoog nodig hebben om hem rendabel te maken. Dit hebben we dus maar niet gedaan. Het is verder een hele mooie windmolen die er erg modern uitziet met zijn verticale wieken. http://www.turby.nl/

Veel Succes groeten Erik Jan Heijink.

Er zijn inderdaad een aantal studies - windmolenpark in Schoondijke : http://provincie.zeeland.nl/milieu_natuur/windenergie/kleine_windtu...

Denk ook eens te zoeken op windkaart (dit geeft een gemiddelde windsnelheid op 100m hoogte) lukt niet met de kleine windmolens

Houdt ook rekening met stroomverbruik van de regelelektronica.

Wanneer een windmolen 300 kWh per jaar levert is dit een kleine 10W continue - de regelelektronica loopt snel tussen 3-5 W = 150 kWh per jaar.

Nu ze de prototypes nog moeten maken en daarvoor investeerders zoeken lijkt mij verstandig op z'n minst eerst de resultaten van de prototypes af te wachten. De 2 Dutch Windmill lijkt mij enkel nog een theoretisch verhaal. 

Mathilde Wansdronk zei:

Volgens mij zijn ze met die windmolen nog niet zover, zie :

http://www.matchinvest.nl/case_detail.asp?case_id=48&soort_id=1

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+